בית

>

קבלני שיפוצים

>

מאמרים

>

פיקוח על שיפוץ - פיקוח עבודות שיפוצים

פיקוח על שיפוץ - פיקוח עבודות שיפוצים

אדריכל, מעצב פנים, מפקח או אולי בעצמנו? לפניכם האפשרויות השונות לפיקוח על שיפוץ כאשר מתחילות עבודות השיפוצים בביתכם.

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-12/09/2017 4 דק' קריאה

גם אם עשיתם סקר שוק מדוקדק ובחרתם קבלן שיפוצים מומלץ שאתם מרגישים שאתם יכולים לסמוך עליו כמעט בעיניים עצומות, עדיין אנחנו בטוחים שלא תגישו לו את המפתחות לבית ותודיעו שתתראו עוד חודשיים. זה כמעט מובן מאליו לכל שחייב להיות גורם שיעשה פיקוח על שיפוץ שיכול להיות אתם, האדריכל/מעצב הפנים  שלכם או מפקח בניה שזה תפקידו הבלעדי. אז מה עדיף מבין האפשרויות, מה העלויות ומה המשמעויות? במאמר זה ננסה לפרוש בפניכם את האופציות הקיימות לפיקוח על השיפוץ הכללי בדירה.

פיקוח על שיפוץ בליווי אדריכל או מעצב פנים 

אם יש לכם כבר אדריכל או מעצב פנים המלווה את השיפוץ, חלק מתחום האחריות שלו הוא פיקוח על תהליך השיפוצים. ישנם כאלה המעדיפים לשלם לאדריכל או מעצב פנים שכר שעתי עבור תכנית אדריכלית בלבד (200 - 400 ש"ח לשעה תלוי במקצועיות ובניסיון) ובמקרה כזה בעל המקצוע לא יפקח על השיפוץ.

במקרים אחרים האדריכל/מעצב מתמחר את עבודתו לפי שטח הדירה (30 - 150 דולר למ"ר), אחוזים מהפרויקט (8 - 20 אחוז) או לפי פעימות. בדרך כלל, מומלץ לכלול את ליווי בעל המקצוע מכיוון שאם מדובר בבעל מקצוע טוב הוא יהיה העיניים והאוזניים שלכם, האבא והאמא שלכם, או כל דימוי אחר שנוסך בכם ביטחון.

מצד שני, ישנו תמיד חשש שבעל מקצוע אינו מקצועי מספיק, או דואג יותר להמשך שיתוף פעולה מוצלח עם הקבלן מאשר לאינטרסים שלכם. לכן, כדאי כן להיות מעורבים בשיפוץ ולא לסמוך על המעצב/אדריכל בעיניים עצומות. בכל מקרה כדאי להגיע בצמתים הקריטיים בשיפוץ ולהיות עם האצבע על הדופק. כמובן שאנחנו חוזרים ואומרים שוב ושוב: לבחור בקפידה את בעל המקצוע גם כשמדובר בקבלן וגם כאשר מדובר באדריכל.

מובן שכדאי לחתום גם עם האדריכל על חוזה שמגן עליכם ולברר היטב מה הרקע המקצועי שלו. חלק ממעצבי הפנים למשל יבינו בבחירת אריחים יפים אבל לאו דווקא ידעו לומר אם העבודה של הקבלן בשטח היא על פי התקן ובמקביל לוודא שהנושאים החשובים בשיפוץ (בעיקר איכות עבודות אינסטלציה, חשמל, איטום ובניית הקירות) נעשים על פי דרישותיכם ובאופן תקני.

יצחק תורג'מן

ציון 9.82 7 חוות דעת

יהונתן חיו

ציון 9.67 6 חוות דעת

איימן עיראקי

ציון 9.8 87 חוות דעת

גרגורי בנימינוב

ציון 9.53 25 חוות דעת

פיקוח על שיפוץ - קסדות בניה

פיקוח על עבודות השיפוץ לבד

במסגרת עבודתנו נתקלנו דווקא בלא מעט לקוחות שפיקחו על עבודות השיפוץ לבד, אך חשוב מאוד להדגיש שהדבר אינו מתאים לכל אחד, וישנם כמה תנאים שצריכים להתקיים כדי בכלל להתחיל לחשוב לעשות זאת. אז למי מתאים ללוות את השיפוץ בעצמו? הדבר יכול להתאפשר במידה ואתם עובדים מהבית/ בפנסיה או בחופשה או פשוט עם הרבה מאוד זמן פנוי/ בעלי ידע טכני ויכולת למידה מהירה, סבלנות ויכולת העמקה/ עשיתם תחקיר רציני בעניין שיפוצים ואתם יודעים היטב מה אתם רוצים לדרוש בכל שלב/ סומכים מאוד על הקבלן ולכן בטוחים שאין צורך במומחה מטעמכם.

בדרך כלל, רוב התנאים שציינו אם לא כולם יצטרכו להתקיים כדי שתוכלו לפקח על השיפוץ בעצמכם. כמובן, שהדבר חוסך מכם אלפי שקלים הכרוכים בליווי אדריכל או מפקח בנייה. זה לא תמיד שווה את כאב הראש.

נציין שהרצון לחסוך והחשש מבחירה לא נכונה של קבלן שיפוצים גורמת לעיתים לאנשים לתהות "אולי אני יכול לנהל את השיפוץ בעצמי, לקחת פועלים לכל שלב ולשלוט במאה אחוז בתהליך?". אם המחשבה הזו עלתה לכם בראש, אנחנו ממליצים להשאיר אותה שם, ניהול פרויקט שיפוצים הוא מסובך למדי גם עם קבלן שיפוצים. כדאי לוותר על יוזמות שתצטערו עליהן.

אחריות פיקוח על שיפוץ - מפקח בניה 

בדרך כלל לא נהוג לקחת מפקח בניה כאשר מדובר בשיפוצים שהם בתקציב של 200 - 300 אלף ומטה, אלא רק בשיפוצים בסדרי גודל גדולים יותר. אז הקטגוריה הזו רלוונטית רק אם אתם מתכננים עבודה בסדר גודל רחב מאוד.

היתרון בפיקוח על שיפוץ בצורה חיצונית הוא כמובן שיהיה איש מקצוע מטעמכם שהוא מומחה בתחום ויפקח על העבודות. החיסרון? שגם כאן אין ערבויות. גם מפקח בניה יכול להיות לא מקצועי ולא אמין וגם בתחום זה ניתן ליפול. ישנן לא מעט בעיות בתחום הפיקוח על הבניה בישראל. חלק מהמפקחים נאלצים לעשות מספר גדול מדי של פרויקטים במקביל. חלקם לא באים מהרקע המתאים. בארץ אין תואר אקדמי או הנדסי מפקחי בניה, בדרך כלל חלקם קבלנים שיפוצים לשעבר, חלקם הנדסאים וחלקם מהנדסים. לכן, מומלץ לבחור במפקח בעל תעודה של משרד העבודה או הנדסאי/מהנדס בניין.

כדאי לברר עם המועמדים לתפקיד מהי הכשרתם המדויקת וניסיונם ולבדוק אם רשומים כמוסמכים. מפקח בניה בבניה מאפס מחויב להגיע לאתר פעמיים שלוש בשבוע. במקרה של שיפוצים זה יהיה פעמים רבות  אף יותר, כיוון שקצב העבודה בשיפוץ הוא מהיר מאוד. טווח מחירי העלות של מפקח בניה הוא רחב מאוד ונע בין 5,000 ש"ח ל-20,000 ש"ח לחודש עבודה, תלוי בגודל הפרויקט, המורכבות ומשך הזמן שלו.

נציין כי אמנם חשוב להיות מעורבים בשיפוץ, ולרוב בזמן שיפוץ הבית הכל נראה מפחיד וחשוב לנו להיות בשליטה ולוודא שהכל יתנהל לפי שביעות רצוננו. אנחנו רוצים לפקח על כל פרט וחרדים מהתהליך כולו אבל חשוב לזכור שמהצד השני ישנם אנשי מקצוע שזו העבודה שלהם. הם יודעים מה הם עושים ולעתים לשבת להם על הראש לא תורם לא להם ולא לכם. עם זאת, חשוב לדעת לשאול את השאלות הנכונות. איך מוצאים את הבאלאנס? אתם יכולים להיעזר במדריך שהכנו לכם ובו תוכלו לדעת מה חשוב לבדוק בכל שלב בשיפוץ, כדי שיתבצע על פי התקן.

מחפשים קבלן שיפוצים ולא מצאתם ?

או

מחפשים קבלן שיפוצים ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה