בית

>

קבלני שיפוצים

>

מאמרים

>

פאנלים סולאריים על הגגות: מחירים ומידע שחשוב לדעת

פאנלים סולאריים על הגגות: מחירים ומידע שחשוב לדעת

התקנת פאנלים סולאריים נחשבת לפתרון סביבתי וחסכוני כאחד, אך למרות זאת, אנחנו עדיין לא רואים אותם בשימוש רווח בישראל. מיזם חדש מנסה לשנות את העניין.

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-19/01/2017 5 דק' קריאה

התקנת פאנלים סולאריים נחשבת לפתרון סביבתי וחסכוני כאחד, אך למרות זאת, אנחנו עדיין לא רואים אותם בשימוש רווח בישראל. מיזם חדש מנסה לשנות את העניין.

אם כחלק מהחיפוש שלכם אחר קבלני שיפוצים אתם גם מחפשים דרכים לבצע את השיפוץ בצורה חסכונית אך גם מעוניינים לשמור על איכות הסביבה - יתכן והמיזם הבא יעניין אתכם. זהו מיזם הנקרא מאה אלף פאנלים סולאריים המנסה לאפשר למעוניינים בפאנל סולארי לעשות זאת במחירים נוחים בהרבה ממה שמקובל בשוק. האמצעי להורדת המחירים הוא קנייה קבוצתית מאורגנת של פאנלים סולאריים, שיתנו רווח כפול - מחירים זולים יותר ללקוחות וחיסכון כלכלי לטווח ארוך, לצד שמירה על הסביבה, כחלק מעקרונות הקיימות והבניה הירוקה. יזם הפרויקט הוא אדם קרומר, העושה זאת מתוך חזון למשק אנרגיה ישראלי המבוסס על 100 אחוז אנרגיות מתחדשות, ללא זיהום. מה היתרון של פאנלים סולאריים, איך הם באמת עובדים וכמה באמת נוכל לחסוך? פנינו לאדם כדי לקבל את כל התשובות.

עד כמה הקנייה הקבוצתית מוזילה את המחירים של הפאנלים הסולאריים?

אדם: "אנחנו מורידים את המחיר בסדר גודל של 20 אחוז לעומת המחיר הרגיל בשוק. מי שמעוניין בכך צריך להירשם אצלנו. נסגרה כבר קבוצה ראשונה שבה 160 איש, ובקרוב יפתחו קבוצות נוספות. משתתפי הקבוצה צריכים לשלם דמי רישום, כדי שניתן יהיה לנהל משא ומתן על סמך כמות המשתתפים.

בתי המשתתפים ייבדקו כדי לראות מה הצעת המחיר הספציפית לכל בית, כאשר המחיר מושפע מכמה משתנים כמו סוג המערכת הסולארית וסוג הגג. אם מחליטים לאחר מכן להמשיך, מתקשרים ישירות מול הספק ויש גם תשלום נוסף של דמי הצטרפות מעבר לדמי הרישום. אני לא מקבל אחוזים או תמורה מהחברות הללו. עם הלקוחות אני לא עובד באחוזים אלא בתמורה קבועה, והאינטרס שלי הוא שהם ישלמו כמה שפחות".

כמה זמן לוקחת ההתקנה של הפאנלים הסולאריים על הגג?

"תהליך ההתקנה לוקח בדרך כלל חודשיים, כאשר ההתקנה הפיזית של המערכת לוקחת יום-יומיים. רוב משך זמן התהליך הוא מול חברת החשמל".

איך עובדים הפאנלים הסולאריים?

"אור השמש מגיע לקולטים, ובעזרת הטכנולוגיה שנמצאת בפאנל ובממיר יש הסבה של אנרגיית השמש לאנרגיית חשמל. הבית נותר מחובר לרשת סולארית. כאשר יש עודפי ייצור של חשמל הם זורמים לרשת, וכשיש חוסרים הם זורמים מהרשת. המערכת מתוכננת כך שממוצע הצריכה והייצור יהיו שווים. אם יש ייצור נוסף מקבלים עליו קרדיט ואז אין צורך לשלם יותר כשלא מייצרים אנרגיה, כמו חורף או בלילה. עודפי הייצור לא נאגרים במערכת הספציפית של הבית אלא נשלחים לרשת ומגיעים לאן שצריך. רוב הייצור מתבצע בשעות השיא, ולאחר מכן האנרגיה בעצם מנוצלת לכל מקום שיש בה צורך".

יצחק תורג'מן

ציון 9.82 7 חוות דעת

יהונתן חיו

ציון 9.67 6 חוות דעת

איימן עיראקי

ציון 9.8 87 חוות דעת

גרגורי בנימינוב

ציון 9.53 25 חוות דעת

פאנלים סולאריים

פאנלים סולאריים

מתי מוסיפים פאנל סולארי? בבניה? בשיפוצים?

"רוב האנשים שהצטרפו עד כה הם אנשים עם בית קיים אבל אפשר להוסיף את הפאנלים בכל שלב. אפשר בבית חדש, אפשר בשיפוץ כללי ואפשר ליישם אותם על בית קיים. זה לא משפיע מהותית על הגג, אלא אם כן מדובר בגג שטוח שיש לו שימוש. תהליך התקנת המערכת הוא די פשוט".

כמה ניתן לחסוך עם מערכת סולארית?

"כולם מכירים את היתרון הסביבתי של המערכות הסולאריות - שזו אנרגיה יותר נקיה, אבל מה שקצת פחות מוכר הוא היתרון הכלכלי המשמעותי. למעשה, זו השקעה שמחזירה את עצמה תוך סדר גודל של 8 שנים. לאחר מכן  ממשיכים לקבל את החשמל אבל מסיימים לשלם את הכסף, אז זה חיסכון של הרבה חשבונות חשמל. התשואה עומדת על כ-10 - 18 אחוז למערכות ביתיות, תשואה גבוהה מאוד להשקעה ברמת ביטחון כזו".

אם זה כל כך משתלם למה לא יותר אנשים עושים זאת?

"יש כמה סיבות: הסיבה הראשונה היא שההשקעה הראשונית היא גבוהה. בכך אנחנו עוזרים ברכישה הקבוצתית, ועוזרים בהשגת מימון של עד 100 אחוז של מי שצריך. כך החזר ההלוואה מחזיר את חשבון החשמל. בעצם לא מרגישים שעושים משהו, ולמעשה מקימים מערכת סולארית. בלי רכישה קבוצתית המחיר יכול להיות 40-55 אלף למערכת סטנדרטית, כאשר הדבר משתנה בהתאם לצריכת החשמל.

מחירי המערכות ירדו משמעותית בשנים האחרונות, וזה מה שהפך אותן למשתלמות. בעבר היה צורך בסבסודים כדי שהמערכות ישתלמו. בנוסף, היו בשנים האחרונות הקלות רגולטוריות שהורידו עוד מחסום משמעותי שמנע מאנשים בעבר לעשות פאנלים סולאריים. כיום אין צורך עבור כך באישור בניה, תשלום ארנונה מיוחד או תשלום מס הכנסה כמו שהיה בעבר. היום מאפשרים לאנשים להקים את המערכות בצורה פשוטה, וברגע שזה פשוט ומשתלם מרגישים שיש התעוררות בשוק הזה".

איך נראה התהליך הבירוקרטי?

"כיום, כל חברה שמכבדת את עצמה ומתקינה פאנלים סולאריים מעבירה את הלקוחות שלה בעצמה את התהליך מהבחינה הרגולטורית. זהו תהליך פשוט, בהנחה שהגג הוא גג חוקי ויש חיבור חשמל קבוע, כלומר טופס 4, או חיבור חשמל ללא טופס 4 במקומות לא שגרתיים. אלה התנאים הבסיסיים. לאחר מכן זהו תהליך פשוט רגולטורית, בעיקר מול חברת החשמל".

מה גרם לך להוציא לפועל את המיזם?

"אני מגיע מעולם השמירה על הסביבה, מקצועית ואידאולוגית. יש בבעלותי חברה ליזמות בתחום הסביבתי. אני גר בפרדס חנה, ולא מזמן היה באזור מאבק סביב תחנת הכח הפחמית. חשבתי אז על רעיון - להקים מול התחנה מקבץ גדול של מערכות סולריות כהצהרת כוונות. פרסמתי את הנושא באזור כדי לראות מה רמת ההיענות, והייתה היענות מדהימה. החלו להגיע גם פניות מחוץ לאזור. היה ברור לי שיש פה משהו שדורש מענה, אז הרחבתי את הפרויקט והפכתי אותו לפרויקט ארצי. כמובן שזה גם נותן לנו כוח קניה גדול יותר, ככל שהקבוצה גדולה יותר. כיום יש כבר אנשים שממתינים להיכנס לקבוצות הבאות".

מחפשים קבלן שיפוצים ולא מצאתם ?

או

מחפשים קבלן שיפוצים ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה