בית

>

קבלני בניה קלה

>

מאמרים

>

מהם החומרים השונים המשמשים אותנו לבניה קלה

מהם החומרים השונים המשמשים אותנו לבניה קלה

שלד מבנה בשיטת הבניה קלה יהיה בנוי מפלדה או מעץ, והוא יחופה בלוחות מסוגים שונים המחוברים לקורות הקונסטרוקציה. לכל אחד מהסוגים של הלוחות או הפאנלים יש מאפיינים אחרים, והשימוש בהם משתנה לפי רצון הלקוח או לפי השימוש במבנה

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-11/01/2016 4 דק' קריאה

פאנלים מבודדים

אחת האופציות השכיחות והפשוטות לחיפוי בבניה קלה היא הפאנלים המבודדים. פאנל מבודד הוא מעין "סנדוויץ'", העשוי משני לוחות פח מגולוון, צבוע לבן בתנור, שביניהם חומר מבודד. הפאנלים באים בעוביים שונים, בין 5 ל-7 ס"מ.  

ישנם מספר סוגי שונים של פאנלים כאלה:

  • פאנל פח הממולא פוליסטרן - האופציה הזולה ביותר. פוליסטרן מוקצף הוא למעשה קלקר. פאנל כזה מבודד היטב, אך אין לו תקן אש. יש צורך בשינוי כמה מרכיבים בו כדי שיעמוד בתקן. בשל עובדה זו הוא לא תמיד בשימוש לבתי מגורים אלא משמש רבות למבני מחסנים או לחדרי קירור.

  • פאנל אלומיניום הממולא פוליסטרן -  נחשב איכותי יותר, אסתטי יותר ובהתאם יקר יותר. ניתן להזמין אותו במגוון צבעים. נמצא הרבה בשימוש בבתי קפה או מסעדות שרוצים לסגור חלק בתקופת החורף, ולהוריד את הסגירה בקיץ. הוא מגיב טוב להרכבות ופירוקים ואין לו בעיה של חלודה.

  • פאנל פח הממולא צמר סלעים -  צמר סלעים הינו כינוי לסיבים מינרליים מלאכותיים, המבודדים מחום ומרעש. זהו חומר איכותי. לפאנלים מסוג זה יש תקן אש, והם עמידי אש למשך שעה וחצי. לכן, נעשה שימוש בפאנלים מסוג כזה לבניה של כיתות בבתי ספר, למשל.

  • פאנל פח הממולא פוליאוריתן - פוליאוריתן הוא קצף מתנפח, חומר הדומה בתכונותיו לפוליסטרן, אך יקר יותר. הוא עמיד פחות לאש מצמר סלעים. פאנל כזה היה בשימוש רב בעבר, עד שעברו לחומרים אחרים. נחשב איכותי יותר מפוליסטרן וגם יקר ממנו.  

קירות רב שכבתיים

זוהי שיטה יקרה יותר מהפאנל המבודד. הקירות הרב שכבתיים בנויים מקונסטרוקציה של פלדה מגולוונת המחופה מצד אחד (פנים הבית) בלוח גבס (גבס רגיל/ גבס דו קרומי/ סילבר בורד) ומבחוץ מלוח ייעודי לקיר חיצוני. בפנים יש בדרך כלל צמר זכוכית או צמר סלעים.

ישנם כמה סוגים של לוחות ייעודיים לקיר חיצוני, בהם דנסגלאס, סופרבורד, אקווה פאנל ומאסטר קיר. לוחות דנסגלאס עשויים מגבס בשילוב סיליקונים, כאשר ליבת הגבס משוריינת בסיבי זכוכית. סופרבורד הוא לוח גבס עטוף סיבי זכוכית. לוחות מאסטר קיר עשויים מתערובת מלט, חול, מינרלים ומים, המחוזקים בסיבי צלולוז. קיר רב שכבתי ניתן גם לעשות בעוביים שונים, כאשר בדרך כלל הוא בעובי של 13 ס"מ. יש הרבה גרסאות שונות לקיר כזה, וניתן לשנות את הדחיסות של צמר הסלעים או הזכוכית. בפנים ניתן להשתמש בסוגים שונים של גבס ועל הקיר החיצוני ניתן להוסיף שפריץ צבעוני, טיח אקרילי או אבן.  

שימוש באיטונגטק

זוהי שיטה דומה לשיטת הקיר הרב שכבתי, אך בשכבה החיצונית ישנו לוח שהוא בלוק איטונגטק. מדובר בעצם בשימוש במעין בלוקים מלבניים גדולים ברוחב של כ-40 ס"מ, ובאורכים שונים. משקל קיר בשיטה כזו יהיה קל הרבה יותר ממשלו של קיר בלוקים רגיל, וקיר בעובי דק יחסית יאפשר בידוד טוב יותר מקיר בלוקים עבה יותר. זוהי שיטה המזכירה במעט בניה קונבנציונלית ולכן מועדפת על ידי לקוחות הרוצים תחושה של בניה כזו. זוהי שיטה יקרה יחסית של בניה קלה, בשל השכבה החיצונית.


בניה מעץ

בבניה מעץ, מצפים את השלד (העשוי עץ) בדיקטים או בלבידים (לוח המורכב משכבות עץ המודבקות זו לזו), בשלב זה בדרך כלל מותקן גם הגג. לאחר מכן, הקירות פתוחים והשלד נראה לעין. זהו השלב שבו נכנסים בעלי המקצוע לעבודות הגמר: החשמלאי, האינסטלטור, וכל איש מקצוע האמון על התקנת מערכת בתוך הקיר.  לאחר השלב הזה מכניסים את השכבה המבודדת, ולרוב סוגרים בפנים בגבס. בחלק החיצוני ניתן לפי בחירת הלקוח לבחור בעץ, לבנים או טיח. מחיר של בניה מהסוג הזה הוא מעט זול ביחס לבניה ממתכת, אך יקר מהשיטה הפשוטה והבסיסית של הפאנלים המבודדים.  

אז באיזה חומר עדיף להשתמש?

ככלל, חשוב להשתמש בחומרים בעלי תו תקן ישראלי. בבחירת החומר מומלץ להתייעץ עם אדריכל וההחלטה תתקבל על פי הצרכים והתקציב. לדוגמא: אם אתם בונים בית פרטי מאפס שאמור לשמש אתכם לשנים ארוכות ואתם מעוניינים רק בטוב ביותר, עדיף לא להשתמש בפאנל המבודד וללכת לכיוון המאסטר קיר, אקווה פאנל או איטונגטק.
אם אתם בונים מחסן בחצר, חבל להשקיע וכדאי להשתמש בפאנל המבודד.

ישנם קבלני בניה קלה המעדיפים שלא לעבוד עם עץ בשל העובדה שהוא דורש תחזוקה רבה, ומושפע ממזג האוויר (כאשר מדובר בקיר חיצוני). עוד בעיה שמטרידה את המתלבטים אם לבחור בבניה מעץ, היא מזיקים שעלולים לכרסם בו. "כל כמה שנים יכולות להופיע בעץ תולעים. עוד לא נולדה התולעת שאוכלת פלדה" - זהו משפט שניתן לשמוע לא מעט בקרב הקבלנים המעדיפים בניה מפלדה.

לעומתם, קבלנים הבונים בעץ דווקא טוענים כי בית מעץ הוא עמיד לאש מבית ממתכת, מכיוון שמתכת קורסת בחום גבוה. העץ, לעומת זאת, נשרף לתוך הליבה שלו. זהו תהליך הלוקח זמן עד לקריסה מוחלטת, כך שניתן להתפנות בבטיחות רבה יותר.

לייעוץ נוסף וקבלת הצעת מחיר מקבלני בניה קלה מומלצים לחצו כאן!

רני ספיר

ציון 9.84 8 חוות דעת

אילן יפת

ציון 9.83 34 חוות דעת

באסל זלבאני

ציון 9.27 12 חוות דעת

מור חג'אג

ציון 9.25 13 חוות דעת

מחפשים קבלן בניה קלה ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה