שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

באור ישן וחדש: שיפוץ ברוח הפנג שואי לבית במושב

לפי מפה אנרגטית מוקמו הדלתות ונבחרו הצורות והצבעים לחללים השונים. הרהיטים הישנים שופצו והשתלבו עם נקודות של צבע

מערכת שיפוצים פלוס
מאמר מאת מערכת שיפוצים פלוס
פורסם ב-9 בנובמבר, 2017 (עדכון אחרון: 14/11/17)

בית מיוחד במושב בני עטרות נבנה אי שם בשנות ה-80, ללא ממ"ד, עם מקלט בתוך הבית. בעלי הבית, זוג בתחילת שנות ה-40 לחייהם ולהם שלושה ילדים וכלב, החליטו לשנות את המצב. כך בשלב ראשון דאגו לבניית ממ"ד חדש לבית, ולאחר מכן בוצע שיפוץ כללי, שכלל תכנון ועיצוב מחדש של כל חללי הבית כולל המקלט. המעצבת ליאורה סגל יצחקי ביקשה ליצור בית חמים, נעים וכזה שיזמן שפע לכל דייריו. בנוסף לתוכניות ולאופציות השונות, הוכנה מפה אנרגטית לפי תורת הפנג שואי. לפי מפה זו הומלץ היכן למקם את דלת הכניסה ומה הם הצבעים והצורות המומלצות לכל חלל.

מבט אל הסלון עם רהיטים צבעוניים.
בית חמים ונעים שמזמן שפע

כדי להגשים את חלומם של בני הבית הוגדרו התכנון והעיצוב הכללי כשילוב של חדש-מודרני עם פריטים ישנים ששופצו או כאלה שנקנו בהשראה של ישן. הצבעוניות שנבחרה לבית הוגדרה כשילוב בין אפורים ושמנת, שיהוו את הרקע, ולתוכם נוצקו הצבע החרדל ונגיעות של אדום-כתום.

מבט לסלון מזווית נוספת. שילוב אפור עם נגיעות צבע. שילוב בין אפור ושמנת עם נגיעות של צבע

הסלון הוא שילוב בין פריטים חדשים וישנים: כורסה ישנה ששופצה ורופדה ודלת ישנה שבעל הבית הפך לשולחן. ברקע משתלב טפט עם נגיעות של חרדל וחלונות עם קשת. החיבור בין חלקי הסלון מזמן לבעלי הבית ואורחיהם אינטימיות והתרגעות. הקיר המרכזי בחלל הציבורי נצבע בחרדל, שמכניס הרבה אור, שמחה וחיים לבית כולו. את הקיר ניתן לראות כמעט מכל זווית כשנמצאים בסלון, בפינת האוכל או במטבח.

קיר בצבע חרדל.  קיר מרכזי בחרדל מכניס אור

פינת האוכל ממוקמת בין הסלון למטבח. שולחן האוכל האליפטי של הסבתא שופץ וקיבל מראה עדכני, שמשתלב בצבעוניות ובעיצוב הכללי. המטבח הוא לב הבית, ומאחר שבו מתנהלים רוב החיים של בני הבית, תוכנן בו אי גדול עם חיפוי פורמייקה, נוח לתחזוקה. בישיבה מסביב לאי ניתן לראות ולחוש את החוץ ואת הפנים. התאורה במטבח משלבת גופי תאורה צמודי קיר, שמאירים את משטחי העבודה, גופי תאורה מעל האי ותאורה כללית. הקו המוביל הוא שילוב של חדש בהשראה של ישן.

גם אתם רוצים לצבוע רהיטים ישנים ולא יודעים היכן להתחיל? אתם מזומנים לפנות בשאלות לפורום שלנו.

שולחן אליפטי ששופץ. שולחן אליפטי מבית סבתא שופץ למראה עדכני

אי גדול במטבח. תוכנן אי גדול ונוח לתחזוקה

האי מזווית נוספת. סביב אי המטבח מתנהלים רוב חיי המשפחה

לפני השיפוץ שימשה דלת הכניסה האחורית ככניסה הראשית לבית. כחלק מהשיפוץ והמלצות הפנג שואי הוחלף צבע הדלת לבורדו והיא משמשת כעת רק את דיירי הבית. הכניסה הראשית הועברה אל החזית שפונה לרחוב.

דלת היוצאת מהמטבח בצבע בורדו.
דלת הכניסה האחורית נצבעה בבורדו ומשמשת רק את בני הבית

האזור שמפריד בין הסלון לחדר הבנים תוכנן לשמש כפינת משפחה. מוקמה בו הטלויזיה, נבנה ארון גדול למשחקים, ונרכשו רהיטים צבעוניים, המשתלבים בצבעוניות הכללית של הבית.

פינת משפחה עם ספה צבעונית. פינת משפחה בין הסלון לחדרי הבנים

חדר השינה של ההורים נשאר במקומו, אך העמדת הריהוט שונתה לחלוטין. הונח פרקט, הודבק טפט עדין ונבחרו וילונות בהירים ורכים, שמשרים רוגע ורומנטיקה בחלל. מקלחת ההורים המרווחת צמודה לחדר השינה וממשיכה את הבחירה העיצובית והאווירה של החדר עם אריחים מצוירים בגוונים של חום ותכלת, ארון כיור עם חזיתות במראה עץ אלון וגוף תאורה בגימור מיושן.

אריחים מצוירים במקלחת ושידה בגימור מיושן. אריחים מצוירים במקלחת ההורים ושידה בגימור מיושן

חדר הבנים תוכנן כך שכאשר יגדלו, ניתן יהיה ליצור בקלות שני חדרים נפרדים. בינתיים, בשנים הקרובות, הם מבלים בחדר אחד גדול ומרווח. כיאה לבנים חובבי כדורגל, צייר אביהם על הקיר כדורגל כחול וגדול. החלק התחתון של שאר הקירות נצבע בכתום, והונח פרקט דמוי אלון. המיטות, ששימשו את הילדים לפני השיפוץ, תוקנו ונצבעו, ותוכנן ארון גדול ואחסון לצעצועים. חדר הילדה הרקדנית מוקם בממ"ד החדש, שנבנה בשיפוץ. פרקט, רהיטים חדשים ומדבקות קיר בגוונים סגולים ורודים משתלבים עם הווילון החדש.

חדר ילדים עם ציור של כדורגל על הקיר.
חדר הבנים עם ציור קיר של האב

במקלחת הילדים שולבו אריחים מצוירים בגוונים של כחול יחד עם ארון כיור צהוב לקבלת תחושה שמחה ומוארת.

ארון צהוב בחדר רחצה
ארון צהוב משדר שמחה ומאיר את חדר הרחצה

חדר העבודה החדש רוצף באריחים דמויי בטון עם הדפסים עדינים. ספרייה גדולה בגוון כחול משמשת את בני הבית, ונרכש שולחן עבודה בן שתי עמדות מחשב.

חדר עבודה בגווני אפור, כחול ולבן. חדר העבודה משקף את חדר הבת הרקדנית

המקלט שהיה חלק מהבית חולק לשירותי אורחים וחדר שירות. בעל הבית יצק כיור בטון, הותקן ברז שנבנה מצינור אינסטלציה, והרצפה חופתה באריחים בצבע אפור כהה דמוי בטון חשוף. בקיר המקלט שפונה לכוון החלל הציבורי נפתחה דלת, וחדר השירות אורגן כך שיתאים לצורכי התפעול השוטף של בני הבית.

חדר שירותים היכן שהיה מקלט. חדר השירותים נגזר מהמקלט הקודם

הדלת המקורית בכניסה הראשית לבית הוחלפה בדלת עץ, הרצפה חופתה באריחים דמויי בטון עם הדפסים עדינים, ומוקמה פינת ישיבה עם כיסאות נדנדה שמתאימים לישיבה בסופו של יום ארוך.

פינת ישיבה בכניסה לבית. פינת ישיבה בכניסה לבית

עיצוב פנים: ליאורה סגל יצחקי

צילום: טל ניסים

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

שאלות נוספות? שאלו וקבלו תשובות של מומחים:

שאלו את המומחים בפורום

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר