שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

מחורבה לארמון: בית נטוש שהפך לווילה מושלמת

בצעד אמיץ רכשו בני זוג בית נטוש מבלי לראותו אפילו מבפנים. חודשים של תכנון ושיפוץ הפכו אותו לפנינה מושלמת

מערכת שיפוצים פלוס
מאמר מאת מערכת שיפוצים פלוס
פורסם ב-13 בנובמבר, 2017 (עדכון אחרון: 14/11/17)

בני משפחה ששבו משהייה ארוכה בחו"ל החליטו לשוב לישראל ורכשו בית באזור עמק חפר. בני הזוג האמיצים קנו את הבית עוד בחו"ל, וראו אותו רק מבחוץ כשהיו בחופשה בישראל. עוד לפני שהגיעו ארצה ביקשו מהאדריכלים שלהם לבקר בבית ולבדוק אם הוא בעל פוטנציאל אמתי ואם לאחר שיפוץ יוכל להפוך לבית עליו חלמו. הבחירה בבית דרשה הרבה מאוד דמיון: מדובר היה בבית נטוש, סוג של חורבה, ולבני המשפחה היו דרישות ספציפיות מהבית אותו ירכשו. למרות החששות נעשתה הרכישה ואנשי משרד האדריכלים החלו לתכנן כיצד להפוך את החורבה הנטושה לבית חמד ראוי למגורים.

הם החלו באילוצים בשטח: עמודים קונסטרוקטיביים וקורות תומכות היו לרוב בבית ונדרשה התייעצות עם קונסטרוקטור ומציאת פתרונות הנדסיים והשקעה כספית כדי להורידם. קומת הכניסה חולקה לשני מפלסים באמצעות מדרגות אותן היה צורך להזיז. בנוסף, הבית היה גבוה מהרחוב בכשני מטרים ולכן היה צורך גם בפיתוח השטח. מדובר בבית גדול בגודל של כ-300 מ"ר ובמגרש ששטחו כ-2.5 דונם. הבית כלל 8 חדרים בארבעה חצאי מפלסים. המטבח, פינת האוכל והסלון נמצאים במפלס הכניסה. במפלס התחתון פינת טלוויזיה וחדר משחקים. חדרי השינה שוכנים במפלסים העליונים.

התהליך כלל ארבעה חודשי תכנון וחמישה חודשי שיפוץ. הדגש היה על חללים מרווחים, מטבח גדול וחדרי ילדים נרחבים. על חדר ההורים להיות מופרד אך קרוב לילדים. בעיצוב ובשיפוץ הבית ובבחירת הריהוט הושם דגש על חומרים טבעיים כדי ליצור מראה חמים וכפרי. כך, לסלון נבחר שולחן עץ ובפינת האוכל שולחן עץ אלון וכיסאות בסגנון עתיק. העמודים חופו בלבנים.

הסלון המעוצב בחומרים טבעיים כמו אבן ועץ.

מבט אל האח.

בחירת הריצוף היתה מגוונת: לסלון ולפינת האוכל נבחרו סוגי אריחים שונים. הסלון חופה בפרקט עץ אלון והמטבח רוצף באבן בגדלים משתנים. במפלס הסלון והמטבח שולטים הגוונים הבהירים והשטיח נותן נקודת צבע בחלל.  

פינת אוכל מעץ טבעי.

שטח המטבח הורחב וכן היציאות לדלתות הפונות לחצר הבית. במרכז המטבח הוצב אי עם בוצ'ר עץ המיועד גם כמשטח עבודה וגם לארוחות. פלטת הצבעים במטבח היא בהירה ולארונות המטבח נבחר גוון שמנת. משטחי העבודה עשויים מאבן קיסר.

מטבח עם אי הכולל בוצ'ר עץ.

המפלס התחתון חופה בפרקט עם נישות גבס ויחידות נגרות בגווני שמנת, בדומה לארונות המטבח. המפלס כולל פינת טלוויזיה, משחקים ועבודה לילדים וכן משמש כיחידת אירוח - עם חדר רחצה וכביסה.

פינת טלוויזיה ומשחקים לילדים.

חדרי הילדים מחופים גם הם בפרקט, עם פינות עבודה שנעשו בנגרות. חדרי הרחצה במפלס הילדים מרוצפים באבן, והקירות באבן חלילה באזורים הרטובים. ארון הכיור כולל משטח עץ, כחלק מהמגמה להשתמש בחומרים טבעיים בעיצוב הבית.

חדר ילדים עם תמונה של קוף על הקיר.

חדר ילדים נוסף.

במפלס העליון נעשתה חלוקה מחדש של החללים כדי ליצור חדר עבודה, חדר הורים הכולל חדר רחצה ומרפסת גדולה. הגוונים שנבחרו לחדר השינה הם בהירים ובחדר נישות מלאות בספרים.

חדר ההורים עם נישות ספרים בקיר.

החלק החיצוני של הבית תוכנן על ידי רון זילברברג, הכניסה לשטח היא דרך שער ואחריו עליה המרוצפת באבני מדרך סביבם שיחים ופרחים. בכניסה הוצבה פרגולה מברזל וחצר קטנה המשמשת את הילדים למשחק. בחצר האחורית נבנה דק עץ המשקיף על בוסתן שליד.

הדק שבחוץ.

עשה לכם חשק לעצב מחדש את הבית שלכם? כאן תוכלו למצוא מעצבי פנים בדוקים ומומלצים. לתהליך השיפוץ ומציאת קבלן שיפוצים טוב לחצו כאן!

תכנון ועיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים

צילום: גלית דויטש דביר

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

שאלות נוספות? שאלו וקבלו תשובות של מומחים:

שאלו את המומחים בפורום

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר