בית

>

קבלני שיפוצים

>

מאמרים

>

שיפוץ קליניקה: הסבת חדרים בבית למטרת קליניקה

תוכן עניינים

שיפוץ קליניקה: הסבת חדרים בבית למטרת קליניקה

קליניקה היא מקום טיפולי שצריך עיצוב ובנייה מאוד מסוימת בכדי לתת את האווירה הנחוצה. איך עושים שיפוץ קליניקה? על כך במאמר הבא

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-17/10/2011 3 דק' קריאה

היתרונות להתקנת קליניקה בבית הם רבים. לא צריך לשלם שכר דירה, קל להגיע מהקליניקה לבית ובחזרה. כאשר הופכים חלק מהבית לקליניקה הכל נמצא בהישג יד ונוח מאוד אבל חשוב לזכור שצריך לשפץ את הבית כדי שיתאים להכנסת פציינטים בלי שפעילות הקליניקה תפריע לבני הבית תוך שמירה על פרטיות הפציינטים.

מה צריך שיהיה בקליניקה?

בכל קליניקה צריך לפחות שלושה חדרים - חדר לרופא, חדר המתנה עם מקום למזכירה או אם אפשר חדר מיוחד למזכירה וכמובן חדר שירותים לפציינטים. כאשר מחליטים ליצור קליניקה בבית יש להקפיד בזמן השיפוץ על מספר דברים:

  • כניסה נפרדת – אם אפשרי, רצוי להתקין כניסה נפרדת כך שהחולים לא יתקלו בבני המשפחה. אם מבנה הבית לא מאפשר בנייה של כניסה נפרדת, כדאי לפחות להקצות לקליניקה חדר צדדי מרוחק ככל האפשר מאזור המגורים ולהוסיף בידוד אקוסטי כך שפעילות בני הבית לא תפריע לחולים וההפך. יש רופאים שפרטיות החולים חשובה להם והם מקפידים על כניסה ויציאה נפרדות מהקליניקה כך שאדם שיוצא מהמרפאה לא יראה מי נכנס אליה.
  • חדר המתנה – חשוב מאוד לסדר לחולים שממתינים חדר המתנה נוח עם מקום לישיבה שיהיה מבודד מחדר הטיפולים. חדר ההמתנה צריך להיות עם מזגן שיאפשר חימום או קירור על פי הצורך ומבודד אקוסטית מחדר הרופא כדי לשמור על פרטיות מוחלטת. רצוי להתקין בחדר ההמתנה טלוויזיה או לכל הפחות מדפים עם עיתונים כדי שהממתינים יוכלו להעסיק את עצמם בזמן ההמתנה. אם יש מקום רצוי להתקין גם מטבחון קטן או לפחות פינה לשתייה של תה או מים. במידה ומדובר ברופא ילדים חשוב להתקין פינת החתלה ופינה עם שטיח וצעצועים בשביל ילדים גדולים יותר שיהיה להם איך להעסיק את עצמם בזמן ההמתנה.
  • שירותים – חדר השירותים חייב להיות נפרד מזה של בני הבית. די בחדרון קטן עם אסלה וכיור ואם אפשר חלון קטן לאוורור. אם זה בלתי אפשרי צריך להתקין וונטה. אם יש די מקום רצוי שיהיו שני חדרי שירותים אחד לנשים ואחד לגברים.
  • פינת המזכירה – אם אפשר רצוי שגם למזכירה תהיה פינה פרטית משלה שממנה תהיה לה גישה גם לחדר הרופא וגם לחדר ההמתנה. תפקיד המזכירה הוא לתווך בין הרופא לחולים ולווסת את תנועתם מחדר ההמתנה לחדרו וכך יהיה לה קל יותר לבצע את עבודתה ביעילות. המזכירה צריכה לדבר בטלפון, לקבוע פגישות עם חולים או לבטל אותן ולכן היא זקוקה למידה של פרטיות וכמובן שהיא צריכה מקום למחשב, תאורה טובה ואם אפשר מקום בו תוכל להכין תה או קפה וגם מקום למקרר קטן יתקבל בברכה. יש מקררים זעירים שאפשר להניח על שולחן או מדף.
  • חדרו של הרופא – חדר הרופא הוא החדר המרכזי בקליניקה ושיפוצו תלוי במידה רבה בסוג הטיפולים שהרופא מבצע. אם מדובר בפסיכולוג אין צורך במתקנים מיוחדים אבל רופא נשים זקוק כמובן לכיסא של גינקולוג ולחדר הלבשה קטן. רופאים אחרים זקוקים לשולחן בדיקות ולעיתים לתאורה חזקה במיוחד או מתקנים מיוחדים, תלוי במקצועו של הרופא. במידה ויש צורך להתפשט לבדיקה כדאי לסדר חדר הלבשה נפרד עם מראה וקולב כדי לשמור על פרטיות החולה.


השיפוץ עשוי להיות יקר אבל אם הוא יחסוך לרופא שכר דירה ונסיעות למרפאה כדאי לעשות את המאמץ ולהשקיע בו.

יצחק תורג'מן

ציון 9.82 7 חוות דעת

יהונתן חיו

ציון 9.67 6 חוות דעת

איימן עיראקי

ציון 9.8 87 חוות דעת

רוני קנופלר

ציון 9.96 18 חוות דעת

מחפשים קבלן שיפוצים ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה