בית

>

קבלני שיפוצים

>

מאמרים

>

בחירת שיפוצניק – המדריך המלא

תוכן עניינים

בחירת שיפוצניק – המדריך המלא

מתכננים שיפוץ בבית? כדאי להשקיע לא מעט מחשבה גם בבחירת השיפוצניק המתאים. לפניכם טיפים חשובים שיעזרו לכם למצוא בעל מקצוע אמין ואיכותי.

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-30/03/2011 6 דק' קריאה

בחירת שיפוצניק בהתאם לסוג השיפוץ

עוד לפני השלב בו נפנה לבעל מקצוע בתחום השיפוצים, אנו צריכים להגדיר לעצמנו מהו סוג השיפוץ שאנו מעוניינים לבצע. האם אנחנו משפצים מכיוון שיש צורך בהחלפה כוללת של התשתיות ולכן גם ננצל את ההזדמנות לשינוי בבית? האם אנחנו משפצים כדי לרענן ולכן נסתפק בעבודות צבע וריצוף חדש? האם אנחנו רוצים להוסיף חדר בגלל שתינוק נולד או כדי ליצור משרד ביתי? ישנן סיבות שונות לצאת לשיפוץ, סוגים שונים של שיפוצים ומהם נגזרים גם תקציבים שונים.

ברגע שהגדרנו לעצמנו מה אנחנו מעוניינים לבצע - שיפוץ כללי או נקודתי - נתחיל לברר לגבי בעלי מקצוע. אם אנחנו מבצעים עבודת שיפוץ גדולה כמו שיפוץ כללי, בדרך כלל אנו יודעים שנצטרך קבלן שיפוצים בעל צוות עובדים. לשיפוץ נקודתי אין צורך בקבלן בעל צוות שלם ואז נחפש איש מקצוע אחד לביצוע העבודה - שיפוצניק.

נחדד לרגע את ההבדלים בין שיפוצניק לקבלן שיפוצים - שיפוצניק הוא בעל מקצוע בתחום השיפוצים. זהו ביטוי עממי, המתייחס לכל סוג עבודות השיפוץ. עם זאת, כאשר החוק מתייחס לבעלי מקצוע בתחום השיפוצים הוא מתאר את בעלי המקצוע המבצעים שיפוץ כ"קבלני שיפוצים" ולא כ"שיפוצניקים". הגדרת המילה "קבלן" מתקשרת לבעל מקצוע המעסיק עובדים משלו, ולכן גם מבצע עבודות גדולות יותר ולא שיפוצים קטנים או תיקונים נקודתיים. עם זאת, בשפת הרחוב, אין באמת הבדל בין שיפוצניק לקבלן שיפוצים.

אנחנו באתר "שיפוצים פלוס" מבצעים הפרדה בין "קבלן שיפוצים" לבין "שיפוצניקים" כדי להבדיל בין בעלי מקצוע המבצעים שיפוצים גדולים כמו שיפוץ כללי (קבלני שיפוצים) לבין בעלי מקצוע המבצעים שיפוצים קטנים יותר כמו שיפוץ אמבטיה למשל (שיפוצניקים). הפרדה היא רק לצרוך ההבחנה בין סוגי השיפוץ. במאמר זה אנו מתייחסים לעבודות שיפוץ נקודתיות ולא לעבודות שיפוץ כללי, ולבחירת שיפוצניק לבצע אותן.

יהונתן חיו

ציון 9.67 6 חוות דעת

איימן עיראקי

ציון 9.8 87 חוות דעת

רני ספיר

ציון 9.84 8 חוות דעת

גרגורי בנימינוב

ציון 9.53 25 חוות דעת

עבודות שיפוצים

איפה נתחיל לחפש שיפוצניק?

המלצות מחברים - לכל אחד יש חבר או חבר של חבר שמכיר מישהו ששמע שהוא טוב מאוד. המלצות מפה לאוזן נחשבות אמינות מאוד ורובנו נוטים להסתמך עליהן. עם זאת, רצוי שלא להתבסס רק על חוות דעת אחת לבחירת בעל מקצוע ולשמוע חוות דעת נוספות (פרטים על כך בהמשך).  

המלצות באינטרנט - קבוצות פייסבוק ייעודיות העוסקות בשיפוצים או בעיצוב, אתרי אינטרנט המרכזים בעלי מקצוע או פשוט ד"ר גוגל. כל אלה אמצעים כשרים למציאת שיפוצניק מומלץ ברשת, ולכל אחד יתרונות וחסרונות. בפייסבוק למשל, אנו נוטים לראות את ההמלצות כאמינות, מכיוון שיש תמונה ושם. למרות זאת, בהחלט יתכן שהממליץ הוא חבר או קרוב משפחה של השיפוצניק שמסייע לו.. אם אתם מוצאים שיפוצניק דרך אתר אינטרנט, שימו לב שלא מדובר באתר בו בעלי המקצוע משלמים כדי להיות מדורגים גבוה  ושחוות הדעת הן אותנטיות. אצלנו, בשיפוצים פלוס, השיפוצניקים מקבלים דירוג אך ורק על פי חוות דעת מפורטות ובעל מקצוע שאינו עומד בסטנדרטים המקצועיים מורחק מהאתר.

דרך בעלי מקצוע אחרים - אם כבר עבד אצלכם בעבר בעל מקצוע בתחום השיפוץ וחידוש הבית כמו אדריכל או חשמלאי, אתם יכולים לבקש ממנו המלצות לשיפוצניק. לרוב זוהי דרך טובה להגיע לשיפוצניקים מומלצים אם כי ישנם מקרים בהם בעלי מקצוע ימליצו על חברים ולאו דווקא על שיפוצניקים איכותיים באמת.

מחפשים קבלן שיפוצים ולא מצאתם ?

או
עבודות שיפוצים והריסות

נקודות שחשוב לדעת לפני בחירת שיפוצניק

כדאי להתבסס על חוות דעת אמיתיות של לקוחות עבר - בחירת שיפוצניק לבית צריכה להתבצע על סמך כמה שיותר חוות דעת מלקוחות העבר שלו. רובנו מסתפקים בדרך כלל בהמלצה אחת מחבר או בחוות דעת חיובית שראינו על בעל המקצוע בפייסבוק, אבל בתחום השיפוצים זה לא מספיק. יכול להיות שלחבר המרוצה היו צרכים שונים לגמרי בשיפוץ, שהתאימו למומחיות של בעל המקצוע ולא יתאימו לך. יכול להיות שחוות הדעת החיובית שראיתם בקבוצה בפייסבוק הייתה של חבר קרוב של השיפוצניק. אתם חייבים להסתמך על מספר חוות דעת, ועליהן להיות מפורטות ומנומקות.

בחירת שיפוצניק לפי מומחיות - שימו לב שלשיפוצניק המועמד לעבוד אצלכם יש רקע וניסיון בתחום שאותו אתם רוצים לבצע: מעוניינים בעבודות גבס? צבע ושפכטל? או אולי שיפוץ של כל חדר האמבטיה? ישנם שיפוצניקים מומלצים ומעולים שהם בעלי פחות ניסיון בתחום שאתם דווקא מבקשים וכדאי לבחור בכאלה שעשו עשרות פרויקטים דומים למה שאתם רוצים.

ניסיון והסמכות - אל תתביישו ובדקו עם השיפוצניק המומלץ שהגעתם אליו מה כמה שנות ניסיון יש לו, אילו תעודות יש לו ומהן ההסמכות שלו. מן הסתם, אתם רוצים שבעל המקצוע שתבחרו יהיה בעל ניסיון רב ובעל הסמכה לעבוד בתחום שבו אתם זקוקים לו. כדאי לוודא שהוא אכן מתאים לכם.

הקפדה על זמנים - אחד המשתנים הקריטיים אצל שיפוצניק הוא האמינות והעמידה בזמנים. אם השיפוצניק איחר לפגישה הראשונה שלכם, אתם כבר יכולים לדעת שמדובר בבעל מקצוע עם גישה לא רצינית לנושא העמידה בזמנים וכדאי לקחת זאת לתשומת לבכם.

כימיה בין-אישית - כימיה היא דבר שקשה להסביר אותו אבל כשהוא שם אז פשוט יודעים. אם משהו אצל בעל המקצוע נותן לכם תחושת בטן טובה ואתם מרגישים שאתם על אותו גל, שהוא אדם שקל ונוח לכם לדבר איתו - הרי שמדובר ביתרון רציני. עם זאת, אל תסמכו על הכימיה בלבד וקחו בחשבון משתנים נוספים.

ידע מקצועי עשיר - השיפוצניק הגיע אליכם הביתה, ראה מה שאתם מבקשים לעשות ונתן רעיונות מעניינים או הסברים נוספים שהעשירו אתכם וגרמו לכם להבין משהו נוסף על העבודה הנדרשת? סימן שמדובר בשיפוצניק מקצועי עם הרבה ניסיון. אדם כזה יכול לתרום לכם מניסיונו במהלך העבודה ולייעץ לכם מה בדיוק כדאי לעשות.

בחינת פרויקטים קודמים - רלוונטי בעיקר לעבודות כמו שיפוץ אמבטיה, ריצוף או בניית אלמנטים דקורטיביים מגבס. פרויקטים כאלה אינם דומים לשיפוץ כללי אך הם כוללים סוגים שונים של מרכיבים ודורשים מקצועיות בעבודה לצד הקפדה על אתסטיקה. מה שיכול לסייע בבחירה היא הסתכלות על פרויקטים קודמים (לא חייבים בשטח, אפשר גם בתמונות). הדבר יכול לעזור לכם להבין אם השיפוצניק המועמד מתאים לכם.

עבודות שיפוצים בשלב ההריסות

פיקוח על עבודת השיפוצניק

חשוב לוודא שבעל המקצוע מקפיד על עבודה לפי התקן. כלומר, שהחומרים בהם הוא עושה שימוש נושאים תו תקן ובנוסף, שאופן היישום שלהם הוא תקני. כדאי לעגן זאת בחוזה ולהיות מודעים לפרטים החשובים בעבודה שעליהם צריך להקפיד. אין מי שיוכל לדאוג לכך מלבדכם. לכן חשוב לוודא זאת עם השיפוצניק ואם צריך להיות נוכחים בשטח ולראות בעיניכם. אתם יכולים להיעזר בחומר המקצועי אצלנו באתר וגם להיעזר בחברות מקצועיות המשווקות מוצרים לשיפוץ (כמו למשל טמבור המשווקת צבע ומוצרי גבס ומאפשרת גם ייעוץ מקצועי).

כדאי להתעניין לפני העבודות ולהכיר דגשים חשובים שיכולים ללמד אתכם אם העבודה מתבצעת כראוי, כמו למשל:

  1. גבס -  קירות גבס מותקנים על גבי הרצפה ולא כמו קירות בלוקים המותקנים על בטון חשוף. הניצבים המרכיבים את הקונסטרוקציה צריכים להיות להיות במרחק של 60 ס"מ זה מזה, כאשר בחדרים רטובים יש להקפיד על מרחקים של 40 ס"מ. הקונסטרוקציה צריכה להתחבר לתקרה, לרצפה ולקירות ההיקף באמצעות ברגים ודיבלים ולא באמצעות דבק.
  2. ריצוף - בין האריחים ישנם מרווחים הנקראים פוגות, ביניהם מיושם חומר הנקרא רובה. ישנם בעל מקצוע העובדים בצורה לא תקנית והופכים את הרובה לדלילה על ידי ערבוב כמות גדולה של מים ויישום הרובה עם מגב - זוהי דרך לא תקנית. שימו לב שהרובה צריכה להיות עיסה סמיכה, שהשיפוצניק מיישם את החומר עם שפכטל ושהוא מנקה את הכתמים שנוצרו עם סמרטוט לח.

עבודות ריצוף
  • אינסטלציה - אם אתם מבצעים שיפוץ אמבטיה, כדאי לדעת ששתי החברות המרכזיות בישראל המשווקות צנרות למים: מרצפלס (המייצרת את צנרת SP) וגולן מוצרי פלסטיק (המייצרת את פקסגול ומולטיגול) מאפשרות להזמין נציג מטעמן שיגיע למקום השיפוץ ויבדוק אם הצנרת הותקנה כמו שצריך. אם כן, תקבלו 10 שנות אחריות. כדאי להתקשר לפני השיפוץ לחברות הגדולות כדי לוודא ולתאם.
  • אלה רק חלק מהדגשים החשובים בעבודות שיפוצים שונות. לפני שאתם יוצאים לדרך עם שיפוצניק, כדאי לדעת בגדול מה חשוב לדרוש ממנו, ולוודא שהעבודה נעשית כהלכה.

    נושאים מומלצים לקריאה:

    מחפשים קבלן שיפוצים ולא מצאתם ?

    או

    המאמר עזר לכם?

    שאלו את המומחים בפורום

    שאלו שאלה