בית

>

קבלני איטום

>

מאמרים

>

מהו הזמן הטוב ביותר לאטום את הגג

מהו הזמן הטוב ביותר לאטום את הגג

ועדי בתים נוטים לרוב להיזכר שצריך לבדוק את האיטום של הגג רק לאחר שמתחיל הגשם. כתוצאה מכך – קבלני האיטום עמוסים מאוד עם תחילת העונה הגשומה ולכן המחירים עולים בעקבות הביקוש הגדול ויחד עם זאת גם קשה למצוא קבלנים פנויים, שיגיעו אליכם בהקדם, כדי למנוע נזקים בגלל חדירת מים למבנה. אך זו לא הבעיה היחידה - יישום חומרי איטום בעונה הגשומה עלול להיות איטי יותר ויעיל פחות - בגלל הקושי ליישם את החומר בצורה מיטבית תוך כדי הגשם והקושי של רוב החומרים להתייבש בגלל הרטיבות והקור. אז מה הזמן הכי מתאים לביצוע עבודות איטום ומה עוד כדאי לדעת, לפני שסוגרים עבודת איטום לגג שלכם מול הקבלן?

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-09/01/2020 5 דק' קריאה

למה לא כדאי לחכות לרגע האחרון ולהזמין איטום לקראת החורף?

עבודת איטום הגג אולי נראית פשוטה לרוב האנשים - בסך הכל מורחים קצת זפת על הגג ונותנים לה להתייבש, אבל האמת מאוד רחוקה מההנחה הזו. ראשית כל, קיימים סוגים רבים ושונים של חומרים לאיטום הגג. אמנם אחד הנפוצים והמקובלים שבהם הוא זפת, אבל מלבד זפת יש גם יריעות ביטומניות, שאופן היישום שלהם שונה בתכלית מזה של זפת, הן מתאימות לגגות עם מאפיינים מסוימים מאוד ויש להן יתרונות וחסרונות משלהן לעומת חומרים אחרים (ערכנו השוואה מלאה בין 2 החומרים).

ישנה גם משפחת החומרים הפולימריים, ביניהם חומרים אקריליים, פוליאוריטנים ועוד, שמתאימים גם הם למלאכת איטום גגות עם מאפיינים ספציפיים, או לציפוי לאחר הנחת יריעות ביטומניות וכן הלאה.

כל אחד מהחומרים זקוק לתנאים שונים כדי להתייבש בתום עבודת האיטום - חלק מהחומרים זקוקים לחום ויובש וחלקם יכולים להתייבש גם בתנאי קור ולחות ולבסוף - תהליך איטום הגג מכיל כמה שלבים, שפשוט קשה לבצע אותם בימי חורף גשומים.

מהם השלבים בעבודת איטום הגג?

  1. פינוי פסולת וניקוי הגג - לאחר בחירת החומר ובהתאם לאופי החומר יש לפנות את הגג מחפצים שונים, לנקות אותו היטב מכל סוגי הפסולת, הלכלוך והאבק, כדי שחומרי האיטום יוכלו להיצמד לגג ביעילות ובקלות.
  2. במקרה של איטום ביריעות ביטומניות למשל, הקבלן יצטרך גם לפרק את דודי השמש וכל מתקן אחר הניתן לפירוק - אחרת לא יוכל להתקין את היריעות כלל.
  3. תיקון סדקים, צנרת שבורה, מרזבים פתוחים ועוד - כל מה שעלול לפגוע ביעילות האיטום ולהפריע לביצוע העבודה - יטופל לפני המשך העבודה.
  4. מריחת חומר יסוד, או חומר מקשר - לפני יישום חומר האיטום, במרבית המקרים הקבלן יצטרך למרוח חומר יסוד, שיסייע לחומר האיטום להידבק כראוי לגג. הדבר חיוני בעיקר אם חומר האיטום אינו מתאים לחומר הקיים כבר על הגג. לדוגמה, אם החלטתם להתקין יריעות ביטומניות על גג, שכבר יישמו עליו בעבר חומר איטום אקרילי - היריעות לא ידבקו ויהיה צורך לקלף את החומר האקרילי ולמרוח שכבת יסוד לפני האיטום. במקרה של שימוש בחומר אקרילי על גבי יריעות ביטומניות - אפשר למרוח על היריעות חומר יסוד אקרילי, שיקל על הדבקת חומר האיטום על החומר הקיים.
  5. איטום הגג - יישום חומר האיטום שבחרתם, בין אם מדובר ביריעות ביטומניות, זפת, חומר אקרילי, או כל חומר אחר.
  6. בדיקת תקינות - הצפה של הגג שמתבצעת לאחר שחומר האיטום מתייבש, כדי לבדוק שהאיטום נעשה כראוי ושאין תקלות ובעיות.

דווקא בקיץ - העונה המתאימה ביותר לאיטום הגג שלכם

מכל הסיבות שהוזכרו למעלה, איטום הגג צריך להתבצע באביב או בקיץ - העונות היבשות מקלות על עבודת האיטום והקבלנים פחות עמוסים, כך שקל יותר לתאם איתם לזמן הנוח לכם.

בנוסף - העומס הנוצר בעונה הגשומה מייקר משמעותית את עבודות האיטום ואילו באביב ובקיץ אפשר לקבל את אותה עבודה במחירים נוחים יותר.

ולבסוף - הנזקים הנגרמים לאחר חדירת הגשמים דרך גג לא אטום, יעלו לכם הון נוסף, אותו תוכלו לחסוך אם תקדימו לתקן את הגג לפני תחילת הגשמים.

מהם סוגי החומרים המקובלים לאיטום גגות?

  1. יריעות ביטומניות - שיטה נפוצה ויעילה לאיטום גגות, מאופיינת בעמידות לאורך זמן, יעילות באיטום, לא מצריכה שימוש בחומר הלבנה, עמידה בתנאי מזג אוויר שונים, אך לא מתאימה לגגות שיש עליהם מתקנים קבועים רבים, כמו דודי שמש ופתחי מרזבים וחשוב לוודא שהקבלן שלכם מקצועי ויודע כיצד להתקין את היריעות בצורה יעילה ואיכותית.
  2. זפת - השיטה הוותיקה ביותר, הנפוצה עד היום בשל המחיר הנוח ובשל העובדה שקל ליישם אותה ואפשר ליישם אותה כמעט על כל גג. חסרונות השימוש בזפת הם שהיא זקוקה לתחזוקה שנתית ולשימוש בחומר מלבין.
  3. חומרים אקריליים - חומרים חזקים וגמישים, שמתאימים ליישום כמעט על כל גג, אך הם נחשבים ליקרים, אינם מתאימים ליישום על חומר בטומני, כמו יריעות ביטומניות, או זפת ואינן מחזיקות מעמד במים עומדים.
  4. חומר פוליאורטני - חומר עמיד בפני שמש ובפני מים עומדים, המשמש בעיקר לאיטום תפרי התפשטות, או לסדקים וכן לעיגון חלונות ודלתות.

מה עוד כדאי לדעת לפני שמזמינים קבלן איטום?

  1. הקפידו לבחור קבלן איטום מומלץ, אמין ומנוסה. קבלן כזה יוכל לבחור עבורכם את חומר האיטום המתאים לגג שלכם עם סיכוי סביר שלא יהיו כשלים ותקלות באיטום.
  2. בחרו את חומר האיטום המתאים ביותר לגג שלכם והשתדלו שזה יהיה השיקול היחיד. אם תבחרו חומר שאינו מתאים לגג מהסיבות הלא נכונות - אתם עלולים למצוא את עצמכם לאחר זמן קצר יחסית עם בעיית איטום קשה ותהיו חייבים להזמין קבלן, שיקלף את חומר האיטום הישן והבלתי מתאים, לתקן את הנזקים שנגרמו בגלל חדירת המים ולהתקין לכם חומר איטום חדש.
  3. ודאו שמערכת הניקוז והמרזבים שלכם תקינה. אם יש בה בעיות - הקפידו לתקן אותה לפני תחילת פעולת האיטום. מערכת ניקוז לא תקינה לא תאפשר לאיטום לפעול ביעילות.
  4. גם ניקוי יסודי של הגג לפני פעולת האיטום הוא חיוני ליעילות האיטום.
  5. השוו מחירים בין קבלנים שונים. מול הפיתוי לבחור בקבלן הזול ביותר, חשוב לזכור שקבלן זול במיוחד עלול גם להיות בלתי אמין, או בלתי מקצועי.
  6. לאחר שבחרתם עם הקבלן את החומר לאיטום הגג שלכם, בדקו שהחומר עומד בתקנים הישראלים, שהוא אינו מכיל חומרים רעילים ושהוא אכן מתאים לגג שלכם ולתנאים הקיימים עליו.
  7. לכל חומר איטום יש תקופת אחריות משלו. בדקו מה תקופת האחריות הנהוגה לגבי החומר שבחרתם וודאו שבחרתם קבלן שגם יעמוד בהבטחה ויגיע לתיקונים במסגרת האחריות.

לסיכום - עבודת איטום איכותית צריכה להתבצע באביב, או בקיץ, כשמזג האוויר פועל לטובת הקבלן המבצע ומקל על ייבוש החומר. קבלן אמין ואיכותי יוכל לעזור לכם לבחור את חומר האיטום המתאים וגם יקפיד על תהליך תקין ויסודי של הכנת הגג לאיטום. בצעו עבודת איטום לגג שלכם במועד, כדי שתוכלו ליהנות מחורף נעים בבית חמים ויבש.

כאן תוכלו למצוא קבלני איטום שנבדקו על ידינו ונמצאו מקצועיים ואמינים.

בראל שטיינפלד

ציון 9.7 11 חוות דעת

ניק בנובייב

ציון 9.73 11 חוות דעת

טל מוריס

ציון 10 3 חוות דעת

אנטון נלין

ציון 9.66 40 חוות דעת

מחפשים קבלן איטום ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה