בואו לראות איך שיפצנו דירה פשוטה והפכנו אותה למפוארת | שיפוצים פלוס
שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

כך שיפצנו דירה פשוטה והפכנו אותה למפוארת

שיפוץ מדהים, מעורר השראה, לבית פרטי בראש העין שהביא למימוש הפוטנציאל שלו וכך הצליח להפוך למואר, רחב ידיים ומזמין בהרבה יותר ממה שהיה קודם.

מערכת שיפוצים פלוס
מאמר מאת מערכת שיפוצים פלוס
פורסם ב-18 בספטמבר, 2017 (עדכון אחרון: 17/06/19)

איך הכל התחיל

שכונה שהוקמה לפני כ-25 שנה בגבעת טל בראש העין, במסגרת עמותת חבר ויוצאי צבא, נבנתה ברמה בסיסית מאוד, לפי מספר דגמים קבועים מראש. בית המשפחה, בה רואת חשבון, איש הייטק וארבעת ילדיהם, שופץ קלות לפני כעשר שנים, אבל בשנים האחרונות עלה בהם הרצון להחליף את המטבח ולהאיר את הסלון.

לאחר שהחלה עבודת התכנון עם מעצבת הפנים אביבה סיטון, התבררו הפוטנציאל הטמון בבית והאפשרות להרחיב יותר את קומת הכניסה וכן את חדר ההורים ה"יושב" מעל המטבח. הוחלט על שיפוץ כללי עם תוספת של כ-50 מ"ר באזור המטבח ופינת אוכל, כולל תוספת מחסן, מרפסת ופרגולה ענקית כדי להפוך את הבית לגדול, מואר ומאיר פנים. הדיירים חלמו על בית מואר, כפרי קל, אלגנטי ועכשווי עם צבעים טבעיים מונוכרומטיים משולבים תכלת ובקווים נקיים אך חמים. הם ביקשו מטבח וסלון גדולים בשל אהבתם לארח בפנים ובחוץ.

בית פרטי עם עץ וגינה
הדיירים חלמו על בית כפרי קל ואלגנטי

בית פרטי במבט מן החוץ
שלושת החלונות במטבח נוצרו עקב ריבוי העמודים בקיר

חזית הבית עם דלת ושלושה חלונות.

בתכנון היה צורך להתמודד עם עמודים רבים שהיו בקומת הכניסה. עם הרבה יצירתיות הוכנסו כולם לקירות או כחלוקה לוויטרינות, למשל שלושת החלונות במטבח שנוצרו עקב ריבוי העמודים בקיר זה. העמוד התומך העיקרי של הבית, המפריד בין פינת האוכל והמטבח, הוא היחיד שאי אפשר היה להעלים ולכן חופה בבריקים והתקשר לבריקים שבחוץ.

פינת אוכל ומטבח. קיר תומך שחופה בבריקים.
קיר תומך שלא ניתן היה להעלים חופה בבריקים

מטבח עם אי במרכזו.
ויטרינות נפתחו לחזית הגינה

ויטרינות נפתחו לחזית הגינה, משום שקודם הבית היה סגור וחשוך עם ויטרינה אחת נמוכה בסלון. דלת כניסה הועברה הצידה, דבר שאפשר להגדיל את המטבח. המבואה הפתוחה לסלון, שימשה קודם כמחסן, וכעת הפכה לרחבה ונעימה.

פינת האוכל נוצרה בהרחבה שהוספה לבית, ועמוד תומך מפריד בינה לבין המטבח. אי ארוך, בן כ-3.5 מטרים, מאפשר ישיבה נוחה לבני המשפחה ומקום רב לאחסון.

דלת כניסה ומבואה רחבה.
המבואה הפכה לרחבה ונעימה

אי המשמש לישיבה ולאיחסון.
אי באורך 3.5 מטרים לישיבה ואחסון

האי במטבח.
האי מאפשר ישיבה נוחה לבני המשפחה

פינת אוכל עם שולחן וכיסאות.
פינת האוכל היא חלק מההרחבה

בסלון תקרה משופעת מקורית ובו שתי ספות זהות מקבילות. כדי לאפשר גמישות חולקה אחת מהן לשתיים, כדי שיעמדו באלכסון לצורך תוספת עניין לחלל. השטיח בגווני תכלת מבליט את הספות הבהירות. שני כדורי עץ גדולים, המוצבים ליד הספה בסלון, הוכנסו בחשש רב על ידי הדיירים, אולם משהתקבלה התמונה השלמה, הם הבינו את כוחן של החמימות והאותנטיות שנוספו לחלל.

סלון עם ספה שחולקה לשני חלקים.
ספה אחת חולקה לשני חלקים כדי להעמיד את שני החלקים באלכסון

סלון עם שני כדורי עץ דקורטביים.
שני כדורי עץ גדולים מוסיפים אותנטיות וחמימות

גודלו של חדר השינה, הממוקם ממש מעל המטבח, הוכפל, וכך נוצרה גם מרפסת, המקיפה את חדר השינה משני צדדיו.

חדר שינה שגודלו הוכפל.
גודלו של חדר השינה הוכפל

חדר שינה בצבעי אפור.
מרפסת מקיפה את חדר השינה עיצוב פנים: אביבה סיטון צילום: שי בן אפרים

נמצאים לקראת שיפוץ? באתר תוכלו למצוא מענה לשאלות בכל התחומים, קבלני שיפוצים ובעלי מקצוע משלימים לשיפוץ.

שאלות נוספות? שאלו וקבלו תשובות של מומחים:

שאלו את המומחים בפורום

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר להתייעצות עם נציג