בית

>

קבלני גבס

>

מאמרים

>

מה תפקיד קבלן הגבס ואיך נבחר אותו?

מה תפקיד קבלן הגבס ואיך נבחר אותו?

יותר ויותר אנשים בוחרים לבצע עבודות גבס בבית במסגרת שיפוצים, ולצורך כך הם מחפשים בעלי מקצוע מתאימים. כיצד מוצאים קבלן גבס איכותי, איך מפקחים על העבודה ומה חשוב לדעת על התהליך? כל הפרטים

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-28/07/2011 6 דק' קריאה

עולם הגבס הוא עולם נרחב מאוד בתוך עולם השיפוצים: הגבס מאפשר בניית מחיצות, אלמנטים עיצוביים, תקרות רגילות או אקוסטיות ואפילו נמצא בשימוש בלוחות ייעודיים לבנייה קלה. ברבות מעבודות השיפוץ והבניה נעשה שימוש בגבס, אך כאשר אנו זקוקים לבצע עבודות גבס אצלנו בבית, לא תמיד אנו יודעים בדיוק מי בעל המקצוע המתאים לנו: האם אנו זקוקים לקבלן גבס? קבלן שיפוצים? מיהו בעל המקצוע המתאים בכל סוג של עבודה? המאמר הבא יעשה לכם קצת סדר בראש:

עבודות גבס במסגרת בנייה או שיפוצים

במסגרת עבודות שיפוץ כללי או בניה חדשה של בית פרטי מתבצעות בדרך כלל עבודות גבס מסוגים שונים: כאשר מדובר בשיפוץ כללי, בדרך כלל נעשית גם חלוקה מחודשת של החללים, המחייבת בניה מחדש של מחיצות הפנים בבית. במקרה כזה, ייבנו המחיצות מגבס או מבלוקים (תלוי בבחירת הלקוחות). כאשר מדובר בקירות בלוקים, הם ייבנו בדרך כלל מבלוק 7 או בלוק 10. בשנים האחרונות, יותר ויותר לקוחות בוחרים בגבס כחומר המועדף לבניית מחיצות פנים, בשל העובדה שמדובר בעבודה מהירה ופשוטה, המאפשרת גימור מושלם ובשל הקלות בה ניתן לפתוח את הקיר ולבצע תיקוני תשתיות במקרה שיש בכך צורך. כמובן שכאשר נבנה קיר גבס במסגרת בניה או שיפוץ חשוב כמובן לוודא שמיושם בקיר חומר בידוד (צמר סלעים או צמר זכוכית), כאשר רמת הדחיסות המומלצת היא 24 קילו למטר קוב, זאת כדי להבטיח בידוד מספק. קירות הגבס נבנים על גבי הרצפה המוגמרת, כלומר, לאחר שלב הריצוף. בשונה מקירות הבלוקים שנבנים על גבי תשתית בטון לפני שלב הריצוף.

עבודות הגבס במסגרת בניה של בית פרטי או שיפוצים יכולים לכלול גם עיצובים בגבס: עולם נרחב הכולל קרניזים, נישות, הנמכות גבס, תאורה שקועה ועוד אלמנטים רבים להם יש שימושים פרקטים לצד נראות מרשימה. גם תקרות גבס יכולות להיות חלק מהעבודה כאשר יש צורך בתקרה אקוסטית או בחיפוי על מראה תקרה קיים.

כל סוגי העבודות הללו, המתבצעות במסגרת של שיפוץ כללי או בניה, יהיו תחת אחריות קבלן הבניה או קבלן השיפוצים. כלומר, בעל המקצוע שאתם צריכים למצוא הוא קבלן השיפוצים או הבניה, אשר מעסיק תחתיו פועלים המתמחים בסוגי עבודות שונות כמו גבס, ריצוף, צבע ועוד. קבלן השיפוצים או הבניה לא יבצע את עבודות הגבס בעצמו אך הוא האחראי הבלעדי על טיב הביצוע. עם זאת, יכול להיווצר מצב שבו הלקוח מעוניין בעבודות גבס מיוחדות ומורכבות ואז יעדיף לקחת קבלן גבס המתמחה בתחום מטעמו. הדבר לא מתרחש הרבה, אך אפשרי.

שאדי מחאמרה

ציון 9.08 6 חוות דעת

אלדד שרידק

ציון 9.68 25 חוות דעת

שחר חדד

ציון 9.3 15 חוות דעת

קובי חכם

ציון 9.53 44 חוות דעת

עבודות גבס בתהליך המבוצעות על ידי קבלן גבס

בניית קירות גבס. תמונה באדיבות טמבור

עבודות גבס במסגרת של בנייה נרחבת

עבודות בניה נרחבות הן למשל בניה של בניינים חדשים למגורים, בניית בנייני משרדים, מבני ציבור כמו בתי חולים או בתי ספר ועוד. במקרים כאלה ישנה עבודה רבה בתחום הגבס: בבנייני מגורים חדשים כיום ניתן למצוא הרבה מאוד מחיצות פנים הנבנות בגבס מסיבות דומות לאלה שבעטיין מעדיפים את החומר הלקוחות הפרטיים: מהירות ביצוע, גימור מדויק ונוחות במקרה של תיקונים. בבנייני משרדים ומבני ציבור ישנה חשיבות רבה לגבס גם כחומר הנותן מענה בתחום האקוסטיקה: תקרות גבס פריקות הסופגות רעשים נמצאות בשימוש כמעט בכל מבנה כזה ובנוסף, יש צורך ביכולת הבידוד של הגבס להפרדה אקוסטית מוחלטת בין חללים. בבניה מסוג זה נפגוש את קבלני הגבס - מדובר בקבלנים לכל דבר המעסיקים עובדים רבים תחתם ונותנים שירות בתחום הבניה, בדומה לקבלני שיפוצים או בניה אך קבלני הגבס מתמחים אך ורק בעבודות גבס. קבלן גבס אחראי על אלפי מטרים של עבודות גבס אותן מבצעות הפועלים שלו במסגרת פרויקטים גדולים. במקרים הללו, מועסקים גם קבלני ריצוף, אינסטלציה וכו' האחראיים על עבודות גדולות בתחום ספציפי.

מחפשים קבלן גבס ולא מצאתם ?

או
לוחות גבס במפעל לפני עבודת קבלן גבס

לוחות גבס לעבודות גבס נרחבות. באדיבות טמבור

עבודות גבס קטנות

לעתים נזדקק לביצטע עבודות שיפוץ בתחום הגבס שאינן במסגרת של שיפוץ כללי ונרחב. מדובר בעבודות כמו תיקון קיר גבס קיים, חיפוי קיר או תקרה בגבס, הוספת קיר אחד או שניים ועוד. אם מדובר בתיקונים קטנים או עבודות נקודתיות, בעל המקצוע הרלוונטי עבורנו יהיה שיפוצניק או תיקונצ'יק. במקרה שמדובר בעבודות גבס שהן מעט משמעותיות יותר נפנה קבלן גבס המתמחה בעבודות בתחום. קבלן גבס יוכל לבצע עבורנו עבודות המתמקדות בגבס כמו בניית קירות, חיפויים, בניית תקרה אקוסטית ויצירת אלמנטים עיצוביים מגבס. 

מי אחראי על קניית החומרים כשמתבצעות עבודות גבס?

במסגרת עבודות שיפוץ, הלקוח אחראי על רכישת מה שמוגדר כ"חומר הלבן" כלומר, מוצרי הגמר כמו הריצוף, כלים סניטריים, גופי תאורה וכו'. קבלן הגבס יהיה אחראי על רכישת ה"חומר השחור": החומרים הנדרשים לעבודה כמו טיט, מלט, חול וכדומה. מחיר החומרים כלול גם בהצעת המחיר של קבלן הגבס. כאשר מדובר בגבס, רכישת החומרים היא באחריות בעל המקצוע, כאשר רצוי לוודא שמדובר בחומרים בעלי תו תקן. אם בעל המקצוע שלכם עובד עם חברות גדולות כמו "אורבונד" או "טמבור" אתם יכולים להיות בטוחים שהחומרים הללו נושאים תו תקן ישראלי.

לוחות גבס בערימה לפני תחילת עבודה של קבלן גבס

לוחות גבס. באדיבות טמבור

איך בוחרים קבלן גבס?

כדאי להסתמך על כמה שיותר המלצות מלקוחות קודמים. רצוי לקבל חוות דעת מפורטת ומלאה ולא להסתפק בשורה קצרה באינטרנט. רצוי גם לשוחח עם אותם לקוחות (אצלנו באתר יש אפשרות לכך). גם אם קיבלתם המלצה מחבר, כדאי לבקש מבעל המקצוע פנקס קבלות ולבחור אקראית כמה לקוחות שם שיחה עם הלקוחות הללו תתן לכם תמונה ברורה על האיש. כדאי כמובן לקחת כמה הצעות מחיר ממספר בעלי מקצוע ואת הבחירה לעשות גם על סמך אופן ההגשה של ההצעה, העמידה בזמנים והכימיה האישית. בכל מקרה חשוב לחתום על חוזה מפורט ולחלק את התשלומים לפי התקדמות העבודה עם השארת נתח נכבד מהסכום לסוף.

איך נוודא שקבלן הגבס מבצע את העבודה בצורה טובה?

קשה לפקח על בעל מקצוע, במיוחד שאנכם מתמחים בתחום, אך מה שכן ניתן לעשות הוא לבקש מאיש הגבס שלכם התחייבות שהוא מבצע את העבודה על פי התקן וכי המוצרים שהוא משתמש בהם לבניה עומדים בתקן הישראלי.

ישנם כמה דגשים שתוכלו להיעזר בכם, אם אתם רוצים לוודא שהעבודה נעשית כראוי:

פס איטום - כדי שהקיר יהיה מבודד כמו שצריך פס איטום מפריד בין הקונסטרוקציה לקיר. שימו לב אם ישנו כזה.

מרחק בין ניצבים - הניצבים הם העמודים האנכיים המרכיבים את הקונסטרוקציה עליה מותקנים לוחות הגבס. המרחק בין הניצבים צריך להיות 60 ס"מ, ובחדרים רטובים עליו להיות 40 ס"מ.

חיבור קונסטרוקציה - המסלולים וניצבי הקצה המרכיבים את הקונסטרוקציה יחוברו לתקרה, לרצפה ולקירות ההיקפיים באמצעות ברגים ולא דבק.

קווי חיבור מקבילים - כאן קצת מסובך להבין אבל מדובר בעיקרון פשוט למדי. קירות גבס מורכבים מלוחות, אך חשוב שמשני צידי הקיר לא יהיו חיבורים מקבילים של לוחות, אלא שההשמה תיעשה באופן דומה לשתי וערב של בלוקים, כדי שלא ליצור נקודות תורפה בבידוד. לכן, כאשר בצד אחד של המחיצה מותקן לוח, בצד השני יותקן חצי לוח כדי שהחיבורים משני הצדדים לא יהיו משיקים.

מרחק בין ברגים - המרחב בין הברגים במרכז הלוח לא יעלה על 30 שס"מ ולאורך השוליים לא יהיה מעל ל-25 ס"מ.

מעבר לעקרונות הללו, נדגיש שוב שכדאי לוודא את העמידה בתקנים מול קבלן הגבס, וניתן גם להתייעץ עם החברות הגדולות במקרה שיש לכם שאלה בנושא. אם מדובר בעבודה במסגרת של שיפוץ כללי או בניה המבוצעים עם אדריכל, גם הוא יכול לסייע. כמו בכל תחום, הבחירה הראשונית בקבלן גבס איכותי היא זו שתעשה את ההבדל בין עבודה מקצועית שתהיו מרוצים ממנה, לבין עוגמת נפש ברמה זו אחרת. לכן חשוב להשקיע זמן בתהליך הבחירה, ולבצע אותה על סמך נתונים רבים ככל האפשר.

מחפשים קבלן גבס ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה