בית

>

רצפים

>

מאמרים

>

סילר - מגן המשטחים האולטימטיבי

סילר - מגן המשטחים האולטימטיבי

כדאי להיות חכמים לפני מעשה, ולהקפיד מראש על תחזוקת המשטחים בבית. אחת הדרכים לעשות זאת היא ליישם סילר על מרצפות ומשטחים מבטון ואבן טבעית. מה זה בכלל סילר ואיך משתמשים בו? הפרטים לפניכם

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-11/04/2016 5 דק' קריאה

אם אתם מחובבי האבן הטבעית והבטון לריצוף ולחיפוי, כדאי שתכירו גם את החבר הכי טוב של החומרים הללו - הסילר. תפקידו של החומר, המגיע בצורת תרכובות שונות, הוא להגן על חומרים שסופגים יותר רטיבות וכתמים. אם כבר יצא לכם לשמוע את המושג ואתם רוצים לדעת עוד או אם אתם לפני שיפוץ דירה ואתם שוקלים שימוש בחומרים הדורשים טיפול, כדאי להכיר קצת את המוצר.   

מה זה בכלל סילר?

שמו של הסילר מגיע מהמונח to seal, והוא מוצר המבצע את מה שמרמז שמו - אוטם משטחים סוררים שרמת האטימות שלהם אינה גבוהה. למה הכוונה? למשל לריצוף או חיפוי קירמאבן טבעית, ריצוף טרצו או משטחי בטון. כל אלה הם חומרים בעל רמת ספיגה גבוהה, לתוכם מחלחלים בקלות נוזלים כמו מים, שומנים או סוגי מזונות העלולים לגרום לכתמים, להתנפחות החומר ולבליה. כאן נכנס הסילר המושיע, הנספג מבעוד מועד לתוך החומר עליו הוא נמרח, מחזק ואוטם אותו.

אילו סוגי סילרים קיימים?

בשוק ישנם הרבה סוגי סילרים, כאשר הם מתחלקים לשני סוגים עיקריים: סילרים על בסיס חומרים סולבנטים וכאלה על בסיס מים. מלבד החלוקה הזו ישנה חלוקה על פי מראה: ישנם סילרים שיתנו למשטח מראה טבעי, מראה חצי רטוב, מראה רטוב או מחזק גוון. ישנם גם סילרים מיוחדים וייעודיים כמו סילרים שנועדו להגן מפני כתובות גרפיטי או כאלה שמונעים החלקה.

רם אסא

ציון 9.12 16 חוות דעת

בנצי מסיקה

ציון 9.64 16 חוות דעת

נרי פרויקטים

ציון 9.01 51 חוות דעת

שכיב גוברין

ציון 9.71 34 חוות דעת


סילר מונע מרטיבות לחלחל לאבן

איך בוחרים את הסילר הנכון?

סילרים על בסיס סולבנטים נחשבים לאפקטיביים יותר באיטום משטחים מכיוון שהם מסוגלים לחדור גם לתשתיות בעלות מרקם צפוף יותר. הסילרים המבוססים על מים ידרשו חידוש לעיתים קרובות יותר, ויהיו רגישים יותר לחומרי ניקיון. עם זאת, המוצרים על בסיס סולבנטים מחייבים יישום בזהירות, חבישת מסיכה במהלך העבודה ואיוורור של החלל לאחר השימוש. הבחירה בסילר בעל מראה מט או מבריק תהיה בעיקר עניין של טעם. ישנן גם המלצות כלליות של אנשי מקצוע בנוגע להתאמת סילרים לחדרים בבית. למשל, במשטחים בקרבת התנור והגז כדאי לבחור בסילר שיהיה עמיד לשומנים (רצוי על בסיס סולבנטים), במשטחי חוץ מומלץ לבחור בסילר בעל מראה חצי רטוב.

מי אמור ליישם את הסילר לאחר העבודות?

אם אתם מעוניינים ביישום סילר על בריקים, ריצוף או ספי חלונות העשויים מאבן טבעית או בטון יש לסכם את העניין עם קבלן השיפוצים שלכם. אם שכחתם לעשות זאת, או לא ידעתם על האפשרות, חברת הניקיון - אם החלטתם להזמין אחת אחרי השיפוץ - תוכל גם להוסיף מריחת סילר לעבודות, גם כן בתוספת של תשלום. אם יש לכם ידיים טובות וזמן פנוי - ניתן ליישם גם סילר לבד, רק חשוב להקפיד על ההוראות.  

מחפשים רצף ולא מצאתם ?

או

סילר מדגיש גוון על אבן (בוצע על ידי חברת קלין קלין)

איך משתמשים בסילר?

אם בחרתם ליישם את הסילר בעצמכם ישנם כמה עקרונות שחשוב מאוד להקפיד עליהם. ראשית, לפני יישום החומר על המשטח המיועד חשוב לפרוש יריעות ניילון באזור, כדי למנוע הכתמה מסביב לאזור המריחה. אם בחרתם ביישום חומרים על בסיס סולבנטים, חשוב לעבוד עם כפפות ומסכה ולתת לחדר להתאוורר במשך מספר ימים לאחר המריחה. מובן שיש למנוע מילדים להתקרב לחומר עצמו. את הסילר ניתן ליישם על המשטח באמצעות מברשת, מטלית או באמצעות רולר (לעיתים תופיע המלצה על החומר עצמו לגבי האופן המומלץ הספציפי לו). חשוב מאוד שהמשטח המיועד יהיה נקי לגמרי ויבש. לפני היישום על האזור המיועד כדאי לנסות את החומר באזור קטן ונסתר יחסית, לחכות עד שיתייבש, ולוודא שהתוצאה היא לשביעות רצונכם. אם התשובה היא חיובית ניתן לגשת למלאכה, כאשר רוב הסילרים דורשים מריחה של שתי שכבות. מבחינת התחזוקה השוטפת, לאחר מריחה של סילר על משטח חשוב להקפיד לנקות אותו בחומרים עדינים ללא אקונומיקה או חומרים אגרסיביים יותר.

תחליפים וחומרים משלימים

סילוקסן - סילוקסן הוא נוזל המיועד לאיטום קירות אשר חודר לחומר עצמו ואוטם אותו מפני ספיגת מים. הוא מונע ספיגת מים בלבד ולא חומרים שומניים, בשונה מהסילר. הוא מיועד לקירות בלבד ואינו מיושם על שמטחים אנכיים. הוא חומר דליל יותר הניתן ליישום באמצעות ריסוס ומחירו זול יותר מהסילר.

לכה וצבע אפוקסי - אלה חומרים שאינם מחלחלים לתוך החומר עליו הם מגינים אלא יוצרים שכבה חיצונית להגנה. הם לרוב מחזיקים זמן מועט יותר ובמידה וחודרת לחות מצידו השני של הקיר, היא "ננעלת" בקיר  ויוצרת כתמים.

מחירים?

לרוב, ליטר של סילר מספיק ל-10 מ"ר. מחיר החומר משתנה והוא נע בין 40 ש"ח לליטר ל-120 ש"ח לליטר, ומגיע לרוב באריזות של ליטר עד 5 ליטר. אם חברת ניקיון או קבלן שיפוצים מיישם את הסילר עבורכם, המחיר משתנה בהתאם לכמות, לסוג החומר ולגודל וסוג המשטח. בדרך כלל המחיר ינוע בין 30 ל-50 ש"ח למ"ר לאזורים גדולים. באזורים הקטנים המחיר יכול להגיע למאות שקלים למ"ר.

החברות המשווקות

סוגי הסילרים הנפוצים בישראל הם סיקה גארד וננו סיל של חברת sika (המיישמת את התקן העולמי ISO 9001), המוצרים של חברת וולך תעשיות בהם אטם SA וסילרים מספר 2,3,4. חברת "הנקל" הגרמנית מייבאת לישראל את המוצר סילר 18 CT, חברת בלינזוני מאיטליה מייבאת את מוצרי BLOCK  ו- IDEA. חברת AKEMI הגרמנית מייבאת גם היא סילרים מסוגים שונים. את המוצרים ניתן להשיג בחנויות לממכר חומרי בניין.

סילר הוא חומר שכדאי להכיר, מכיוון שהוא יכול לשפר את העמידות והאיכות של השיפוץ בו השקעתם כל כך הרבה, בעיקר אם בחרתם באבן טבעית או במוצרי בטון בבית. כדי לבדוק אם אתם אכן זקוקים ליישום של סילר כדאי להתייעץעם בעלי המקצוע בהם בחרתם לשיפוץ הבית שלכם. ראשית, קבלן השיפוצים יוכל ודאי לומר לכם אם כדאי ליישם סילר, היכן ובאיזה חומר לבחור. כדאי גם לשאול בחנות בה אתם רוכשים את הריצוף או המדרגות על יישום סילר ובכלל, על תחזוקה שוטפת. אם בחרתם ליישם סילר לבד כדאי כמובן גם להתייעץ בחנות לגבי סוג הסילר ואופן השימוש בו. הסילר יכול להיות מוצר נהדר, אבל אם אינכם בטוחים לגבי אופן השימוש, רצוי להשאיר לבעל המקצוע לעשות זאת.  

מחפשים רצף ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה