בית

>

קבלני איטום

>

מאמרים

>

איטום חלונות - כך תעשו זאת

איטום חלונות - כך תעשו זאת

לעיתים בעיות של קור ורטיבות בבית מגיעים בגלל כשל איטומי בחלון. כיצד נזהה וכיצד נטפל בבעיה? המדריך לבעיות איטום בחלונות לעונה הקרה

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-07/11/2017 3 דק' קריאה

אחד המקומות השכיחים לבעיות איטום שונות ומשונות הם החלונות שלנו. בפתחים הללו יש לא מעט אפשרויות לבעיות פוטנציאליות של איטום, שאינן נעימות כלל. אז אם סבלתם מכאלה בחורף האחרון ודחיתם את הפיתרון או שאתם רוצים למנוע אותן לקראת החורף הבא, המידע שלפניכם בהחלט יוכל לסייע.  

חומרים לשימוש באיטום חלונות

כדאי להכיר מספר חומרי איטום לחלונות ואת אופן השימוש בהם. גם אם אתם לא חסידי DIY כדאי וממש לא מתכוונים לנסות ולתקן את הבעיה בעצמכם, מידע שימושי בנושא לא מזיק. ככלל, טוב לדעת מה בעצם עושה איש האיטום, לדבר איתו באותה שפה ולהיות מסוגלים להבין אם העבודה שהוא עושה היא איכותית דיה.

החומרים העיקריים הנמצאים בשימוש בתחום איטום החלונות הם סיקפלקס FC11 וסיקפלקס PRO. מדובר בחומרים מסטיקיים על בסיס פוליאורתני, בעלי כושר הדבקה גבוה במיוחד. חומרים נוספים הנמצאים בשימוש בתחום איטום החלונות הם רובה אוטמת של חברת WINKLER - WINSTUUCO FLEX, חומר איטום WINCOLLA לאיטום והדבקה בין בטון למתכת, בטון לאלומיניום ועוד. בנוסף, בתחום האיטום ישנו שימוש נרחב בחומרים סיליקוניים ואקריליים שהם בעלי תכונות בידוד טובות מאוד. עם זאת, הם פחות מומלצים לאיטום חלונות מכיוון שלמרות שהם בעלי אחיזה טובה על אלומיניום, הם עלולים להתנתק מהקיר וליצור כשלי בידוד.

בראל שטיינפלד

ציון 9.7 11 חוות דעת

ניק בנובייב

ציון 9.7 10 חוות דעת

טל מוריס

ציון 10 3 חוות דעת

ניסים כהן

ציון 9.45 14 חוות דעת

חלון.

התקנת חלונות עם התייחסות לאיטום

ישנן מספר נקודות שקבלן האלומיניום חייב לשים אליהן לב בעת התקנת החלונות כדי למנוע בעיות איטום בהמשך. חשוב להקפיד שברגי החיבור, החיבורים הפינתיים (בין המשקוף התחתון לצדדים) יהיה אטומים היטב וכן להקפיד שלא יישארו חורים כהכנה לברגים (העשויים להיות מכוסים בפלסטיק שאינו אוטם כהלכה).  

במידה ונעשתה התקנה לקוייה בהקשר לאיטום יש לאטום את האזורים הבעייתיים (החיבורים, ברגי החיבור או חורי ההכנה) עם חומר איטום.

סוגי כשלי בידוד בחלון - ופתרונות

כשלי בידוד במשקוף - אחת הסיבות השכיחות לרטיבות היא בעיית איטום בין משקופי החלון לקירות, כאשר חומר הבידוד הקיים מתנתק מסיבה כלשהי (יישום לא מקצועי, חומר לא מתאים, התיישנות וכו'). במקרה כזה, בעל המקצוע המתקן את החלון (איש איטום, אלומיניום או שיפוצניק) יסיר את חומר האיטום הקיים שהשתחרר בחלקו וכן את הצבע באזורים בהם יש צורך למרוח את חומר האיטום. כאשר מדובר בסיקפלקס, אחד החומרים השכיחים, לפני השימוש יש ליישם פריימר או חומר יסוד שיביא לאחיזה טובה שלו על הקיר. לאחר האיטום יהיה לעיתים צורך לבצע תיקונים בצבע. כדאי לוודא שמדובר בצבע המתאים לצביעה על חומר האיטום.

כשלי בידוד באדן החלון נובעים ממספר גורמים:

איטום לקוי בין פלטות האבן (כלומר, בין ספי החלון) לקיר - במקרה כזה ניתן ליישם פריימר וסיקפלקס או רובה אוטמת WINSTUCCO FLEX.

העדר חומר איטום לפני שהפלטות יושמו - במקרה כזה יש ליישם סיקפלקס ופריימר או חומר איטום נספג SKERMO TERRAZZE

סדיקה, שבר וחורים בפלטות האבן עצמן - גם במקרים של סדקים ושברים ניתן לבצע תיקונים בעזרת רובה אוטמת או סיקפלקס ופריימר.

לפעמים אדן החלון עשוי מחומרים סופגים למיניהם דוגמת בטון או אבן טבעית. חומרים אלה אינם אטומים ולכן עלולים לגרום לבעיות רטיבות. כדאי לוודא זאת מראש ולמרוח סילר או חומר איטום אחר (כמו SKERMO TERRAZZE של חברת ווינקלר) שימנע חדירת מים. עוד אזור מועד לבעיות איטום הוא האזור שבין אדן החלון לקיר. במקרה כזה יהיה צורך ליישם מחדש חומר איטום באזור שבין אדן החלון לחלון עצמו, מבלי לשכוח אף שלב בתהליך - הסרת חומר הבידוד הקיים והצבע, שימוש בפריימר ומריחת החומר. החומרים בהם ניתן להשתמש במקרים כאלה יהיו סיקפלקס או רובה אוטמת.

מחפשים קבלן איטום ולא מצאתם ?

או
חלון עם טיפות גשם עליו.

אולי האיטום הוא לא הבעיה?

כדאי לקחת בחשבון שרטיבות ונזילות סביב החלון שלנו אינן בהכרח נובעות מבעיית איטום. יתכן מאוד שמדובר בהרכבה לא מקצועית של החלון, ואז יש לבצע את התיקון באמצעות איש אלומיניום. עוד בעיה אפשרית היא בעיית עיבוי, בעיה שפתרונותיה שונים מבעיות איטום. בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע בתחום האיטום כדי לוודא שהחלונות שלכם אטומים היטב לקראת החורף, כדי שיהיה יבש וחמים ככל האפשר.

זקוקים לעבודות איטום לקראת החורף? אתם מוזמנים לחפש בין אנשי האיטום המקצועיים שלנו, שידאגו לחורף יבש וחמים. 

מחפשים קבלן איטום ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה