שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

מייקאובר: בית בן 30 שנה בצפון תל אביב שחודש לגמרי

צבעוניות רכה, חלוקה מחודשת של חללים והקפדה על כל פריט וכל פרט גרמו לשינוי מהקצה אל הקצה בבית צמוד קרקע בן 30

מערכת שיפוצים פלוס
מאמר מאת מערכת שיפוצים פלוס
פורסם ב-8 בינואר, 2018

בני זוג צעירים עם תינוקת בדרך רכשו באומץ בית צמוד קרקע ישן בצפון תל אביב, בעל פוטנציאל לא ממומש בעליל, שהיה זקוק למתיחת פנים רצינית. מצבו ההתחלתי של הבית היה חשוך ומוזנח וכדי לשנות אותו לחלוטין בהתאם לצרכים, שכרו בני הזוג את האדריכליות שירה מוסקל והדס רוט ממשרד הלל אדריכלות. גודלו של הבית הפרטי הוא 180 מ"ר והוא חלק מ-4 בתים צמודי קרקע הסמוכים זה לזה. הבית בנוי מארבעה מפלסים הכוללים מרתף, קומה כניסה, קומה נוספת לחדרי השינה ועליית גג.

במסגרת השיפוצים אוחדו שני המפלסים בקומת הכניסה לכדי מפלס אחד, כך הגישה לגינה הפכה נגישה יותר, מה שנוח במיוחד כאשר יש צורך להוציא החוצה עגלה של תינוקת. בנוסף, נשברו קירות ושונו גדלים של חללים ופתחים: כפי שנעשה בעבודות שיפוץ רבות, נפתח המטבח לסלון, החלונות הורחבו וגרם המדרגות שונה לגמרי. המרתף חולק לכמה חללים נפרדים הכוללים פינת עבודה ומשפחה ומקלט וחדר אמבטיה לאורחים.

סלון צבעוני
שילוב צבעים מגוון בסלון


קיר בריקים נוסף בין הסלון למטבח כדי ליצור הפרדה בין החללים. הסלון עוצב בסגנון כפרי, עם שימוש בעץ, שילובי טקסטיל מגוונים והדפסים.

הסגנון העיצובי שנבחר הוא כפרי וביתי. מבחינת פלטת הצבעים לשיפוץ - לבקשת בעלת הבית הוחלט להתרחק ככל הניתן על מסגנון שמרני וללכת על צבעוניות נעימה. במטבח ובסלון שולבו מגוון צבעים עליזים. ארונות המטבח נצבעו בתכלת. האי במרכז נצבע בלבן 'ראסטי' כפרי ומעליו גוף תאורה המשתלב היטב עם שאר הגוונים. בשל העובדה שמדובר היה בשיפוץ כללי רחב היקף ויקר, היה צורך לחפש מקומות בהם ניתן לחסוך בעלויות: אחד האלמנטים שבהם בחרו לקצץ היה האלומיניום, המהווה הוצאה נכבדת בתהליך של שיפוצים. לכן, הפרופילים של החלונות שנבחרו היו עשויים ברזל, כדי לחסוך כמה שאפשר.

מטבח עם אי במרכז
שילובי צבעים חמים וקרים במטבח

מטבח בגווני תכלת
קיר בריקים המפריד בין החללים

אוסף של דמויות עץ מגולפות שולב בקיר שבין הסלון לגרם המדרגות, הנראה משני החללים. בקיר הטלוויזיה שולבו גם כן בריקים זהים לאלה במטבח.

סלון ופינת טלוויזיה
הפתחים הוגדלו והרבה אור נכנס לסלון

אוסף דמויות עץ
אוסף דמויות מגולפות מעץ מברזיל

בקומת המגורים מבואה שמובילה לשלושת חדרי השינה: יחידת ההורים ושני חדרי הילדים. בחדרי השינה חופתה הרצפה בפרקט. חדר ההורים שופץ במראה מלא סטייל בהשראת מלונות בוטיק איכותיים. לחדר נוספו שתי מרפסות, שהוסיפו אור רב לחדר. הקירות נצבעו בקרם ועל הקיר הצמוד למיטה הודבק טפט באותם הגוונים.

חדר שינה לבן
גוונים בהירים ורגועים בחדר השינה

בחדר הילדה הודבק טפט בגוון ורדרד, אשר השתלב עם השטיח המעוטר ושאר הפריטים.

חדר ילדים עם טפט ובובות
גוונים ורדרדים בחדר של הילדה
 

אריחים מעוטרים שולבו בחדר האמבטיה, וכן ארון תכלת כפרי. 

אריחים מעוטרים על הרצפה של חדר האמבטיה
מראה המדמה חלון כפרי באמבטיה

כדי להשלים את התמונה הכפרית השקיעה בני הזוג בחצר עם צמחיה עשירה, הנשקפת מדלתות וחלונות הבית.

חצר עם צמחיה ירוקה
החצר מתאימה למשחק ולאירוח

תכנון ועיצוב: הלל אדריכלות

צילום: לירן שמש

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

מחפשים קבלן שיפוצים? לרשימת קבלני השיפוצים המומלצים בתל אביב לחצו כאן!

שאלות נוספות? שאלו וקבלו תשובות של מומחים:

שאלו את המומחים בפורום

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר