לפני ואחרי: שיפוץ דירה בהוד השרון [תמונות השראה]
שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

שיפוץ חלקי - תוצאה שלמה: כך שודרג בית פרטי בהוד השרון

מרתף אפלולי הפך ליחידת דיור אורבנית עדכנית, וחדר שינה עייף הפך ליחידת הורים מפנקת במיוחד בזכות שיפוץ ממוקד ויעיל

מאמר מאת אביבה סיטון

פורסם ב-29 באוקטובר, 2017 (עדכון אחרון: 13/11/17)

מפגש מקרי של בעלה של המעצבת אביבה ביטון בחדר כושר עם שכן הוביל לכך שבני הזוג נפגשו לראשונה עם משפחה המתגוררת במרחק של כ-50 מ' מהם בהוד השרון, ומעוניינת בשיפוץ. בעקבות המפגש שכרו השכנים את שירותיה של אביבה לצורך עיצוב הבית מחדש. הסיבה לשיפוץ הייתה העבודה שהבית היה כבר בן 12, עייף וישן, ובני הזוג רצו לחדש כמה חדרים בבית ולתת להם מראה רענן וכיפי. בנוסף, הם רצו לשפץ את המרתף ולהפוך אותו ליחידה נפרדת עבור הבן המתבגר.

חדר ילדים לפני השיפוץ. מגובב וחשוך.
 

חדר הורים לפני השיפוץ.

בכל חדרי הבית הותקן פרקט אלון טבעי. בחדר השינה של ההורים נשארה מיטה ענקית מתכווננת, שהייתה חדשה לגמרי ולכן נשארה בשימוש. סביב המיטה נוספו פריטי נגרות בהזמנה מיוחדת. בתיק העבודות של חגית ראו בני הזוג עבודת עיצוב שכללה קירות כהים ורצו ליישם אצלם משהו בסגנון דומה, לכן הוחלט על קונטרסט של קירות כהים וריהוט בהיר. על הקיר של המיטה הודבק טפט מוקה אפרפר מיוחד בדוגמת תלת מימד עדינה. גוף תאורה בעל נוכחות נבחר ומוקם ליד שידת הטלוויזיה. וילונות רכים וכריות קטיפה השלימו את התמונה. 

חדר שינה עם פרקט וצבעי לבן.
צבעים רכים בחדר השינה

בחדר המקלחת של ההורים הותקן כיור מונח, ברז רבוע עדכני וגופי תאורה רומנטיים. למקלחת נבחר ראש ענק ומפנק משני הצדדים.

מחפשים קבלן שיפוצים באזור השרון? כאן תמצאו קבלני שיפוצים מומלצים.

חדר אמבטיה עם כיור מונח.
חדר אמבטיה מפנק ביחידת ההורים

בחדר של הילד הקטן שונו מיקומי הרהיטים. לארון תכול הותאם טפט ילדותי ומקסים של כדורים פורחים, וגוונים נוספים של כחול נוספו בווילון ובכיסוי המיטה.  

חדר ילדים בצבעי תכלת.
גווני כחול בחדר הילדים

המרתף אותו רצו להסב למגורים עבור הילד הגדול תפקד במקור כמחסן. בחדר היו הכנות למכונת כביסה וברזים והיה צורך להסתיר באמצעות העיצוב את החלקים הלא-אסתטיים בחדר. הנער לא ידע בדיוק מה הוא רוצה בחדר, ולבסוף הוחלט על עיצוב מודרני-אורבני.


המרתף עם פטפ אורבני וצבעי צהוב.
מראה אורבני במרתף

שינוי משמעותי במראה הושג באמצעות הדבקת טפט על הקיר, המעניק אווירה אורבנית ניו יורקית לחלל, והוא שולב עם פס תאורה אורבני בתקרה. שולחן העץ השתלב עם רצפת הפרקט. 

החלק של המרתף מול המיטה עם הטפט.

בחדר נוספו קוביות חלולות אותן ניתן לפתוח, והן מתפקדות כשולחנות וכן כפתרונות אחסון.

המרתף מזווית נוספת.
סביב המיטה יש נישה מגבס המתפקדת לתצוגת ספרים, ונועדה גם להסתיר את החלקים הלא אסתטיים בחדר, שכעת אינם נראים לעין. להשלמת המראה נבחרה ספה צהובה ונועזת שהותאמה למנורה עומדת, צהובה גם היא.  

עיצוב: אביבה סיטון

צילום: שי בן אפרים

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר להתייעצות עם נציג