שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

רב המפלס על הגלוי: מהפך שיפוצי לבית בגני תקווה

שיפוץ עם מסגרת תקציבית ברורה ובחירה בחומרי הגמר הנכונים הגשים את חלום הדיירים והביא לתוצאה מרשימה בבית הרב מפלסי

מערכת שיפוצים פלוס
מאמר מאת מערכת שיפוצים פלוס
פורסם ב-17 בדצמבר, 2017

קורה לא אחת שמתאהבים בנכס, מתכננים לרכוש אותו, אבל עדיין הלב אינו רגוע בשל החששות מעלויות השיפוץ הצפויות. בני זוג שרכשו בית בן 250 מ"ר בגני תקווה, אהבו את הבית ואת הגינה המרווחת, אבל חלום השיפוץ היה מלא חששות. כשנכנס לתמונה משרד "הלל האדריכלים", הוגדרה מסגרת תקציבית והאתגר יצא לדרך. עיקר המאמצים רוכזו בקומה המרכזית, והצמצום חל דווקא בקומה של חדרי השינה והמרתף. האדריכליות החליטו שלא להתפשר בחומרי הגמר ולבחור בדרך של פשרה במוצרים פחות שימושיים, וביצעו שינויים קוסמטיים בעיקר בקומת הילדים.

סלון בגווני אפור ורצפת פרקט
עיקר המאמצים רוכזו בקומה המרכזית במרחב המשותף

לבית חמישה חצאי המפלס, כשהכניסה היא מהמפלס התחתון, שבו מבואה, חדר ושירותי אורחים. חצי קומה מעל מצויים הסלון, המטבח ופינת האוכל, וממנה עולים ליחידת ההורים. אל ארבעת חדרי הילדים יש לעלות חצי קומה נוספת, בה ממוקמים גם אמבטיה, חדר כביסה ומבואה מרווחת. במפלס הכניסה תוכננה כניסה מרווחת וצבעונית, מעין הקדמה לבית. אריחים מצוירים בתכלת ואפור ממשיכים ממנה לשירותים ומשתלבים עם דלת כחולה. חלונות עם פרופיל בלגי ברזל החליפו לבני זכוכית ישנות, והקירות בין מפלס הכניסה לקומת הסלון הוחלפו במחיצה עשויה זכוכית כדי ליצור זרימה הרמונית.

המפלס התחתון עם ריצוף מצויר
מהמפלס התחתון עולים חצי קומה כדי להגיע לסלון ולמטבח

מדרגות עץ מהמבואה
בכניסה מבואה מרווחת וצבעונית

פינת ספריה צמודה לסלון באותם הגוונים
פינת ספרייה הצמודה לסלון

שירותי אורחים בסגנון כפרי עם אריחים מצוירים
שירותי האורחים

בקומה המרכזית שונה מיקומם של המטבח ופינת האוכל כדי ליצור במטבח אי עבודה ואכילה ושפע של אחסון. פינת האוכל מוקמה קרוב לחצר, והיא מוקפת חלונות למקסימום הארה. במרכז הסלון קמין, מעליו מוקמה הטלוויזיה ובצד פינת קריאה ומנוחה. הקומה רוצפה בפרקט אלון, ונבחרו לה חומרים טבעיים בגוונים חמימים וצבעוניות עדינה. בריקים בהירים מחפים עמוד במרכז האי ומסביב לקמין, וגווני תכלת נבחרו לנגרות.

פתח גדול מהסלון לחצר
פתיחה מקסימלית לחצר

בין הסלון למטבח יש עמוד קונסטרוקטיבי
המטבח ופינת האוכל החליפו מיקומים

מטבח בגווני תכלת ולבן
לקומה נבחרו חומרים טבעיים ועל זמניים

מבט על האי בגוון תכלת במטבח
בריקים מחפים את העמוד הקונסטרוקטיבי שנותר במרכז האי

בחצר רחבת הידיים משטח דק לישיבה בפינת אוכל ובסלון חוץ, ופרגולה מקורות עץ בהירות מכסה מעל.

חצר עם שולחן וכסאות לבנים
החצר שובת לב בפשטותה

פרגולה מעץ בהיר
פרגולה תלויה עשויה קורות עץ בהירות מכסה את המשטח כולו

יחידת ההורים ממקסמת את המרחב עם מקומות אחסון, קיר בטפט מודגש, ארון עם מדפים פתוחים, שידת איפור וחדר ארונות פתוח. חדר הרחצה במראה טבעי עם רצפת קורות עץ בשמנת מיושן, המשתלבת עם אריחים בהירים, וקירות עם שליכט צבעוני עדין.

חדר שינה בגווני לבן
חלוקה נכונה של מקומות אחסון בחדר השינה

חצר רחצה הורים בגווני אפור
חדר הרחצה של הורים

חדרי הילדים נותרו כמעט במבנה המקורי שלהם, כולל החלונות. הפרקט הסינתטי הותאם לפרקט הטבעי בקומת הסלון ובמדרגות. המבואה ביניהם משמשת למשחק, ובקצה שלה ממוקמת פינת עבודה שממנה ניתן לצפות לחצר. חדר הרחצה עם רצפת שחור לבן קלאסית מפתיעה.

המבואה בין החדרים משמשת למשחק
המבואה בין החדרים משמשת למשחק

בקצה פינת עבודה הצופה אל החצר
בקצה פינת עבודה הצופה אל החצר

חדר רחצה של הילדים בשחור ולבן
חדר הרחצה של הילדים

אדריכלות ועיצוב פנים: שירה מוסקל והדס רוט, "הלל אדריכלות"

צילום: לירן שמש

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

משפצים ומחפשים קבלן? לרשימת קבלני שיפוצים מומלצים במרכז לחצו כאן!

שאלות נוספות? שאלו וקבלו תשובות של מומחים:

שאלו את המומחים בפורום

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר