בית

>

מעצבי פנים

>

מאמרים

>

איך נגבש קונספט עיצובי לחלל?

תוכן עניינים

איך נגבש קונספט עיצובי לחלל?

לפני שאתם בוחרים מנורה יפה או ריצוף חדשני כדאי לקחת צעד אחורה ולחשוב על קונספט עיצובי לכל חלל הבית. כמה פרויקטים שיתנו לכם השראה

מאמר מאת ליאת מרום

פורסם ב-15/03/2016 5 דק' קריאה

אם אתם רגע לפני שיפוץ בית או משרד ומעוניינים בעיצוב ייחודי שיותיר חותם על המבקרים, אתם ודאי תוהים איך מגיעים לקונספט כולל שייצור את ה'שפה' העיצובית הכוללת של החלל. כדי לפתוח את הראש ולקבל מעט השראה, פנינו לסטודיו של ליאת מרום לשיחה על פרויקטים שמשרדה היה מעורב בהם, כדי ללמוד קצת על הגיית קונספט עיצובי מקורי בשיפוצים מסוגים שונים ומשונים. אחד הפרויקטים המעניינים של המשרד הוא משרדי המרכז הקולינרי בקניון הזהב של ראשון לציון. מדובר בחלל שהיה בעבר מגרש חנייה(!) ובתקופת זמן מאוד קצרה - כשבועיים שלושה, הפך להיות משרד מעוצב הממחיש את הרעיון של המתחם הקולינרי - שוק עממי הפוגש את עילית הקולינריה והיוקרה. ״התמקדנו בתפר שבין תחושת שוק", אומרת מרום, "העומס, הצבעוניות והעממיות שבאו לידי ביטוי למשל בארגזים תלויים, לצד אלמנטים המשדרים ניקיון ויוקרה כמו בדים יוקרתיים, קווים נקיים וצבע לבן".

מהרגע שהיה ברור לכם מהו הקונספט, איך התחלתם לעבוד?

"הסתכלנו על תמונות של שווקים מרחבי העולם. בנוסף, ביקרנו בשוק הכרמל שבתל אביב והתחלנו לצלם תמונות תקריב שונות בבסטות, של עגבניות או ממתקים. תמונות בהם רואים רק את החומר עצמו. מהתמונות יצרנו הדפסי זכוכית הפזורים ברחבי המשרד. את הניגוד לכך יצרנו בשימוש בחומרים איכותיים וגסים בחלל". 

דנה מורן

ציון 9.78 10 חוות דעת

אלכסיי וסרגיי מולוצ'ניק

ציון 9.97 8 חוות דעת

אוהד עומר

ציון 9.69 4 חוות דעת

מירב סואד

ציון 9.75 18 חוות דעת


המשרדים בראשון לציון לאחר השיפוץ

איך נראה תהליך התכנון?

"בהתחלה לקחנו דף ותכננו איפה ימוקם כל דבר, ומה החוויה שנעביר את האנשים הנכנסים למקום. לאחר מכן התחלנו לעלות הדמיות בתלת מימד, לבחור חומרים ולעשות 'זום אין' על איך כל דבר ייראה: אם נשתמש בבטון, בעצים ממוחזרים או ארגזי תפוזים. לקחנו למשל רשת שבדרך כלל משמשת כרשת לירקות וחיפינו איתה את הקיר. ניסינו לתת פרשנות אחרת לחומרים הקיימים, להוציא כל דבר מההקשר המקורי שלו. כמו למשל ארגזים שנערמים הפכו לפינת ישיבה".

לדברי מרום, כל אובייקט בו נעשה שימוש בעיצוב נעשה במיוחד לצורך המשרד, ולא נעשה שימוש בריהוט קנוי. "אנחנו עובדים עם מעצבי מוצר, נגרים, מסגרים ורפדים", היא אומרת, "כל הייצור הוא אישי לכל פרויקט. בעיני זה משהו שמוביל את העיצוב לכיוון מקורי. אנחנו בעידן של ריגושים. אנשים רוצים למתוח את הגבולות, וזה משהו שמאפשר את זה". 

קיבלתם השראה לעיצוב יוצא דופן? אתם מוזמנים ליצור קשר עם מעצבי הפנים שלנו!

מה אפשר לכם להגיע לתוצאה בטווח הזמן הקצר שהיה לעבודות?

"מה שזירז את זה מאוד היה העובדה שכל הבנייה נעשתה מגבס. אין שם בלוק אחד. המשרדים עצמם מיועדים לשנתיים שאחריהן ישתלבו עם המתחם ולכן הגבס התאים גם מבחינת האפשרות לשינוי בקלות בהמשך. למשל המסדרון הוא כולו מגבס ויש בו פתחים כמו מעין 'טטריס', הפזור לאורך המסדרון בצורות שונות".

למה חשוב לכם שבכל פרויקט יהיה קונספט ברור?

"הקונספט מאגד את הכל יחד ונוצר סיפור, כאשר המטרה מבחינתנו היא להעביר את הסיפור החוצה.  למשל, היה לנו פרויקט של דירה תל אביבית אשר מצד אחד היא אורבנית מאוד - יש בה עמודים חשופים, משטחי בטון במטבח ובמקלחות, מסגרות מברזל גולמי, מצד שני נגרות לבנה מינימליסטית. שילוב בין גיאומטריה נקייה לבין חומריות גסה, בכלל ניגודים הינו מוטיב חוזר בכל הפרויקטים שלנו, אני מאוד אוהבת את זה״.

מחפשים מעצב פנים ולא מצאתם ?

או

שיפוץ דירה פרטית. שילוב של נקי עם גס

אילו עצות היית נותנת למי שהעיצוב חשוב לו אבל מעוניין לחסוך בכסף?

״יש לי דוגמה מצוינת של פרויקט שעשינו - דירות נופש ברחוב הירקון בתל אביב. במקרה הזה היה מדובר במבנה יפהפה המיועד לשימור. את הניגוד לאלמנטים ה”מיושנים” יצרנו באמצעות ריהוט מודרני בצבעים עזים. בפרויקט זה אחד העקרונות היה שהריהוט יהיה לא יקר ובר תחלופה, בגלל שאלה דירות המיועדות לדיירים צעירים שיתחלפו בתדירות גבוהה. לכן, רוב הריהוט מגיע מאיקאה וביתילי. ניתן לראות בפרויקט שניתן להגיע למראה מלוטש ומוקפד גם כאשר רוכשים ריהוט בחנויות בטווח הזול, כאשר יש קונספט ברור. עוד עצה שאני יכולה לתת קשורה לנגרות. אנשים חושבים שעבודות נגרות תמיד יהיו יקרות אבל מעניים לדעת כי יש דווקא הרבה פריטים שאפשר ליצור בזול. אנו תמיד יכולים לייצר כל מוצר מחומרים שונים בטווחים מחירים שונים על מנת שהנראות תישמר אך המחיר יהיה זול יותר".



שיפוץ דירות נופש ברחוב הירקון בתל אביב

מה היה השיפוץ המהיר ביותר שעשיתם?

“העבודה שסיימנו בפרק הזמן המהיר ביותר הייתה שיפוץ בר המנדלימוס שבתל אביב. זה שיפוץ שארך ארבעה ימים. עשינו לכך תכנון מוקדם של חודש וחצי. בגלל שהרווח הגדול בבר הוא בסוף השבוע הם לא רצו להחמיץ אותו ולכן הכוונה הייתה לעבוד מיום ראשון ועד ליום חמישי. עשינו תכנון מהודק: כל ספק ידע בדיוק מתי הוא נכנס וכל הנגרות הייתה בביצוע מראש. במהלך היום עבד במקום צוות יום שהוחלף בלילות בצוות לילה. זו הייתה חוויה מאתגרת אבל היינו מאושרים שעמדנו בה בהצלחה. החוויה הזו לימדה אותי שלכל בעיה או אילוץ יש פתרון".  


שיפוץ בר המנדלימוס בתל אביב 

לסיום, איזה טיפ היית נותנת למי שנמצא לפני שיפוץ?

"אחת העצות המשמעותיות הן תכנון זמן רב מראש. לא להקדים את המאוחר ולהתחיל בעבודות לפני שמבצעים את התיאומים הנדרשים. חשוב להקדיש זמן לא מבוטל, כחודש לפחות, להגיית הקונספט ולפיתוח רעיוני, במקביל לחיפוש קבלן שיפוצים. חשוב להבין שאם לא עושים זאת, ואם ממהרים להתחיל בשיפוץ לפני שברור הקו המנחה, התוצאה יכולה להיות נחמדה וחיננית אך לא יותר מכך. כאשר ישנו קונספט עיצובי ברור נוצרת חוויה כוללת עבור כל מי שנכנס לחלל. נוצרת הרמוניה בין כל האלמנטים המרכיבים את מראה החלל וכל אדם שנכנס ימצא משהו אחר שימשוך את תשומת ליבו ויעניין אותו במיוחד".  

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

מחפשים מעצב פנים ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה