שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

הדירה שחוברה לה יחדיו: שיפוץ דירה מפנקת על חופי הרצליה

נוכחות החוף מהמערב, גוונים רגועים וביתיים, ניצול ארכיטקטורה קיימת ואווירה מפנקת - שיפוץ יוקרה עם ניחוח של ים

מערכת שיפוצים פלוס
מאמר מאת מערכת שיפוצים פלוס
פורסם ב-31 באוקטובר, 2017 (עדכון אחרון: 13/11/17)

בעלי שתי דירות לחופי הרצליה, האחת בגודל 175 מ"ר והשנייה 87 מ"ר, ביקשו לחבר אותן וליצור כך דירה רחבת ידיים ומפנקת במיוחד. לצורך כך שכרו את שירותיה של מעצבת הפנים אתי ונדרמולן. בתכנון המחודש שמה ונדרמולן דגש על אווירה יוקרתית לצד תחושה ביתית ומרגיעה. היא הושפעה רבות מנוף הים הנשקף מהחלונות, ונתנה לו נוכחות נרחבת ככל האפשר.   

הדגש בעיצוב החלל הציבורי היה על תחושת ה"יחד" המשפחתית. חדר המשפחה, המשרד המשפחתי, הסלון והמטבח נועדו להיות מקומות מפגש משפחתיים יומיומיים, ועוצבו בהתאם.

מיקומי החללים בדירה שונו בהתאם לגודל והמבנה החדשים שנוצרו אחרי חיבור שתי הדירות. תכנית השיפוץ כללה הפיכת שתי הדירות לדירה בעלת שני מפלסים. לכן עבר המטבח למפלס הסלון ופינת האוכל. חדר השינה, שנמצא במפלס התחתון, הורחב לצורך יצירת סוויטת הורים עם מבואה לחדר רחצה ולחדר שינה גדול המשלב פתרונות אחסון רבים. נוף הים הטבעי הנשקף מהחלון נוצל במלואו היכן שרק ניתן היה, וקיבל מקום של כבוד במראה הבית הכללי.

המראה הכללי של הדירה.כך, היכן שניתן היה להעצים את השתקפות הים, הדבר נעשה. למשל בסלון נוספה מראה גדולה ממנה נגלה הים במלוא הדרו.

מלבד הים הקפידה המעצבת לנצל את הארכיטקטורה הייחודית של הדירות המקוריות, אותה הדגישה באמצעות שילוב קורות ותקרות מונמכות, אלמנטים וחומרים אווריריים, וצבעוניות מונוכרומטית.

צבעוניות מונוכרומטית.

בחלל הציבורי שמה המעצבת דגש רב על התאורה: גופי התאורה שנבחרו הם פסי תאורה שעליהם גופים ממוגנטים אותם ניתן להזיז ממקום למקום ולהדליקם בהתאם לצורך. גופים דקורטיבים מוקמו בחללים הפתוחים בין הקומות. במסדרון ובקיר הכניסה שולבה תאורה בפינות הנובעת מהקיר עצמו, ויוצרת אווירה רומנטית בשעות החשיכה.

השינוי החדש יצר חלל בו תוכנן משרד ביתי לבעלי הבית לעבודה. לפינה זו נבחרה ספריה מיוחדת בטכנולוגיית ה-SEGMENT של חברת 'דומיסיל' בגובה שלושה מטרים המשווה מראה אלגנטי ומרשים לחלל כולו. הספרייה מורכבת מפרופילי אלומיניום והיא עוצבה במיוחד ללקוחות עם קלאפות זכוכית השתולות בפנים. תכנון מותאם אישית איפשר התאמה מדויקת לבקשות בעלי הבית.

ספריה של דומיסיל.
ספריית SEGMENT של דומיסיל

החומר של שולחן הספריה הוא אלומיניום, כאשר אחת הסיבות לכך היא הקרבה לים, המחייבת שימוש בחומרים עמידים ככל האפשר. בשל העובדה שחלל המשרד הוא דומיננטי למדי נבחרו דלתות זכוכית לחדר, כך שהספרייה תיראה מכל הזוויות.

באגף הפרטי תוכננו סוויטות השינה עם חדרי אמבטיה צמודים. בחדר השינה של ההורים תוכנן קיר המפריד בין המיטה לארון ההזזה ושידת המגירות. הקיר חופה באבן דקיקה שעוביה מילימטרים בודדים בלבד. מראה האבן הטבעי התכתב עם ריצוף גרניט פורצלן אפור בעל טקסטורה מיוחדת.

חדר שינה.

מיטת ההורים פונה כמובן לים וכך לאפשר תצפית אידאלית. צבע כיסוי המיטה וכריות הנוי תואמים לפלטת הצבעים הכללית בחלל: אפור, אבן וחרדל. הקירות נצבעו בגוון רך ושידות מתכת שחורות השלימו את המראה.

בחדרי האמבטיה נוצר ניגוד דרמטי בין קירות כהים בטקסטורה תלת מימדית לבין כלים סנטירים ופריטי נגרות בהירים. לאלה נוספו גווני עץ וגופי תאורה תלויים.

חדר אמבטיה.
 

עיצוב: אתי ונדרמולן

צילום: איתי סיקולסקי

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

שאלות נוספות? שאלו וקבלו תשובות של מומחים:

שאלו את המומחים בפורום

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר