עיצוב פנים בדירה בהוד השרון [תמונות השראה]
שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

מקפה שחור לנס בהיר: חלל מרווח בדירה בהוד השרון

חדרים צפופים בגווני חום ונגה הפכו לקלילים, פתוחים ומרווחים בזכות שיפוץ בגוונים עדכניים ורעננים

מערכת שיפוצים פלוס
מאמר מאת מערכת שיפוצים פלוס
פורסם ב-31 באוקטובר, 2017 (עדכון אחרון: 07/11/17)

זוג הורים לשלושה בנים רצו לבצע שיפוץ בדירת 5 חדרים בהוד השרון. הדירה נקנתה לפני כשבע שנים ובעת הקניה היו בני הזוג צעירים ובלי משאבים לביצוע שינוי משמעותי במראה הנכס. כעת, כשהמשפחה גדלה, החליטו לרענן ולעדכן את מראה הבית.

אחת הדרישות המרכזיות הייתה החלפת המטבח. בעלת הבית היא בשלנית ואוהבת לארח ורצתה מטבח שיתאים לצרכיה: יותר מקומות אחסון, יצירת משטחי עבודה ושיפור התאורה כדי שתהיה נוחה לבישול. משיפוץ המטבח גלש השינוי גם לחדר אמבטיה לילדים, לפינת עבודה ומשם לשיפוץ חדר האמבטיה של ההורים.

המטבח המקורי היה מטבח ונגה ישן, חשוך וסגור, ללא מקומות אחסון מספקים וללא אור מספק במשטחי העבודה. בעלת הבית רצתה שכל בני הבית יוכלו לשבת יחד סביב האי במטבח ולאכול ארוחות משותפות. היא ביקשה לרווח את משטחי העבודה, לפתוח ולהאיר את החלל.

המטבח אחרי השיפוץ - בגווני קפה בהירים.
מחום ונגה לגוון קפה בהיר

כדי ליצור תחושה מרווחת נשבר קיר הגבס שבין פינת האוכל ואוחד לכדי חלל אחד, שאותו תוחם האי.

מבט מרחוק שמראה את המטבח והאי בפינת האוכל.
האי תוחם את המטבח

פתרונות של הנמכת תקרה מגבס ותוספת תאורה פתרה את בעיית האור במשטחי העבודה. במטבח נוספו ארונות ופתרונות אחסון רבים. תכנון פונקציונלי ונכון וגוון קפה בהיר הקליל את האווירה. בקיר יושמו בריקים של קרמיקה.

פתרונות אחסון ובריקים מקרמיקה.
פתרונות אחסון יצירתיים

נישה שנגרעה מחדר האמבטיה של הילדים הפכה לפינת עבודה עבור כל בני הבית. השולחן והמדפים נעשו בעבודת נגרות של ירון יפרח מנגריית ליש, שביצע את כל עבודות הנגרות בשיפוץ.

פינת עבודה.
פינת עבודה לבני הבית

שעון דקורטיבי בפינת העבודה.
 

בדומה למטבח, הגוונים המקוריים בחדר האמבטיה של שלושת הבנים היו חומים, ואמבטיה פינתית גדלה בפינת החדר גזלה מקום רב. החדר הוקטן מ-1.70 מ' ל-1.40 מ', והסנטימטרים שירדו עברו לפינת העבודה. הגוונים שנבחרו נועדו להתאים לחדר אמבטיה בו משתמשים שלושה בנים קטנים, וכן נמצאת גם בשימוש האורחים. היא הייתה צריכה להיות פרקטית מאוד, להסוות לכלוך ולהיות ייצוגית. החלל הכהה הובהר באמצעות ריצוף דומיננטי וקרמיקה שקטה ולבנה בטקסטורת מאט נבחרה לקירות. כדי להסוות לכלוך נבחר ריצוף בגווני שחור, אפור ולבן, כאשר הלבן בא לידי ביטוי רק בנגיעות, כדי ליצור נקודות אור. סביב לאסלה המשיך רקע המשושים במקום קרמיקה לבנה.

האמבטיה של הילדים עם ריצוף בדוגמת משושה.
האמבטיה של הילדים

ארון בהיר מתכתב עם גווני המשושים, והשיש שנבחר הוא שיש שחור. התאורה הוחלפה לתאורה לבנה.

ארון בהיר ושיש שחור.ארון בהיר ושיש שחור

גם הגוונים המקוריים באמבטיית ההורים היו של חום ונגה, והחלל כולו היה כהה, כבד ולא מנוצל. כדי להקליל את האווירה בחלל נבחרו גוונים בהירים: ריצוף גרניט פורצלן דמוי עץ שיובא מאיטליה השתלב עם ארונות תכלת וגווני זהב. 

חדר האמבטיה של ההורים בגוונים בהירים.ריצוף דמוי עץ וארונות תכלת

שירותי ההורים מזווית אחרת.

עיצוב: אורי יפרח

צילום: נויה שילוני חביב

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

מתכננים שיפוץ?קבלני שיפוצים מומלצים בהוד השרון תוכלו למצוא כאן.

שאלות נוספות? שאלו וקבלו תשובות של מומחים:

שאלו את המומחים בפורום

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר להתייעצות עם נציג