שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

שיפוץ בשלט רחוק: עיצוב דירת גן בגדרה

בזמן שהדיירות שהו בחו"ל עוצבה מחדש דירת הגן שקנו בסגנון המשלב קו מודרני עם רהיטי עץ גולמיים ונגיעות של צבע

מערכת שיפוצים פלוס
מאמר מאת מערכת שיפוצים פלוס
פורסם ב-2 בינואר, 2018

זוג ישראליות שחיו בגאורגיה רכשו דירת גן בת 4 חדרים בגדרה, וחיפשו מעצבת פנים שתטפל בפרויקט שיפוץ הדירה, בזמן שהן עדיין שוהות בחו"ל. מעצבת הפנים שנבחרה לפרויקט היא ליה ניב, שביתה שוכן קרוב לדירה המדוברת. אחרי פגישה ראשונה שהתקיימה בישראל המשיך הפרויקט בשלט רחוק, והשתיים קיבלו עדכון שוטף דרך כל האמצעים האפשריים: תמונות במיילים ובוואטסאפ, התכתבויות ושיחות וידאו. השיפוץ שנעשה בדירה הוא שיפוץ מהיסוד, במסגרתו נשברו קירות כדי להוסיף אור ולהרחיב חללים. בנוסף לכך הוחלף כל הריצוף בבית, המטבח הוחלף ושני חדרי אמבטיה שופצו.  

בסלון הוגדל הפתח הפונה לגינה, מה שהכניס הרבה מאוד אור לדירה והפך אותה למרווחת יותר. בחדר האמבטיה נפתחה מרפסת שירות כדי להרחיב את החלל.

סלון עם דלת זכוכית לגינה
המפתח החדש בסלון הכניס הרבה אור לדירה

סגנון העיצוב שנבחר משלב גוון "ראסטי" שבא לידי ביטוי ברהיטי עץ גסים וגולמיים, בשילוב עם אלמנטים עדינים ונגיעות מודרניות. הריצוף הנבחר לדירה הוא גרניט פורצלן אפור באריחים גדולים של 90 על 90.

שולחן עץ ושידת עץ בסלון
רהיטי עץ גולמיים עם נגיעות מודרניות

המטבח נעשה אצל נגר בהתאמה אישית. הוא נצבע בגוון בהיר ורגוע אך לארונות נבחרו ידיות דומיננטיות.

מטבח לבן
הפרזול הדומיננטי משנה לגמרי את מראה המטבח

כדי לבחור את חומרי הגמר: הריצוף, השיש, הכלים הסניטריים, חיפויי הקיר וכל השאר הגיעו השתיים לארץ ובמשך כמה ימים רצופים הקדישו את זמנן לעניין. את רוב הריהוט הביאו בנות הזוג בעצמן. פינת אוכל שנבחרה מראש התוותה את הגודל עבור הפינה המיועדת ונקודות התאורה שבאזור.

פינת אוכל בגווני לבן
פינת אוכל לצד הסלון

בשל העובדה שרוב חלל הבית נצבע בגוונים ניטרליים של אפור ולבן נוספו פריטים חמים בגווני חום וצהוב באקססוריז כמו למשל בכורסה ובאגרטלים.

אלמנטים צהובים
נקודות צבע בריהוט ובאקססוריז

ביחידת ההורים היה מפתח של דלת רגילה לחדר האמבטיה. במהלך השיפוץ הורחבה דלת הפתיחה והוחלפה בדלת זכוכית שגרמה לחלל להיראות גדול הרבה יותר. בחדר האמבטיה שולב ארון צהוב שנבנה על ידי נגר.

חדר הורים עם דלת זכוכית
דלת זכוכית בחדר ההורים

ארון צהוב באמבטיה
הארון משתלב עם הריצוף המצויר

בחדר האמבטיה הראשי הוחלף מיקום הכיור ומוקם ליד חלון כדי להפוך את הכניסה לחדר למרווחת יותר. הרצפה חופתה בגרניט פורצלן דמוי פרקט צבעוני בגווני חום ותכלת, למראה חמים ונעים. בחדר שולב ארון תכלת בגוון המתאים לרצפה, שנבנה על ידי נגר בהתאמה אישית.

ארון תכלת באמבטיה
גווני תכלת בחדר האמבטיה הראשי

הפרויקט נמשך כחודשיים של תקשורת באמצעים טכנולוגיים ועדכון אונליין. כששבו השתיים לארץ הדירה כבר הייתה מוכנה - והן נכנסו להתגורר בה.

עיצוב: ליה ניב

צילום: לנה גומון

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

מעוניינים לשפץ? כאן תמצאו קבלני שיפוצים מומלצים בשפלה!

שאלות נוספות? שאלו וקבלו תשובות של מומחים:

שאלו את המומחים בפורום

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר