משיש שבור לשיפוץ נרחב: עיצוב בית פרטי בראש העין [תמונות השראה]
שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

משיש שבור לשיפוץ נרחב: עיצוב בית פרטי בראש העין

מפגש שהתחיל מהחלפת השיש במטבח התרחב לכדי שיפוץ כולל שפתר בעיות מהותיות בבית והתאמתו לתינוק שבדרך

מאמר מאת אביבה סיטון

פורסם ב-28 בספטמבר, 2017 (עדכון אחרון: 03/10/17)

כשנכנסו בני המשפחה לגור בבית הפרטי בראש העין, לא שינו בו דבר. היה זה בית בן 20 שנה, בעל שתי קומות הפרוסות על 125 מ"ר. רק לאחר שנתיים החליטו להחליף את השיש השבור והמיושן במטבח.

כשהמעצבת יעל יגר הגיעה לפגישת ייעוץ וזיהתה את הריקבון בארונות המטבח, המליצה להחליפו כליל. בעלת הבית סיפרה על בעיות שמפריעות לה בבית, כמו חללים לא מנוצלים לעומת חללים צפופים וקטנים, למשל חצי חדר המשמש חדר עבודה; מחסור באמבטיה בקומת החדרים; ושימוש במקלחון הנמצא בשירותי האורחים הגדולים בקומת הקרקע. לאחר הכנה של רשימת צרכים ודרישות, הוחלט לבצע עבודות שיפוצים בתקציב של 150 אלף שקל, מה גם שבעלת הבית הייתה לקראת סוף הריון שלישי והיה צורך להתאים את הבית למשפחה המתרחבת.

סלון ופינת אוכל בגווני אפור. חללים צפופים כמו חצי חדר לעבודה או חללים לא מנוצלים טופלו במהלך השיפוץ

הכניסה לבית המחודש. הכניסה לבית המחודש

סלון עם כריות צבעוניות. הבית הותאם להרחבתה של המשפחה

בקומת הקרקע בוטלו שירותי האורחים הגדולים, ששימשו כמקלחת ילדים, והמעצבת יצרה שירותי אורחים קטנים מתחת לגרם המדרגות. שטח המקלחת שבוטלה אפשר להרחיב את המטבח ופתח את החלל הציבורי.

מבט מגרם המדרגות לשירותי האורחים וחלל המטבח. מבט מגרם המדרגות לשירותי האורחים ולחלל המטבח שנפתח

שירותי האורחים שמתחת לגרם המדרגות.
שירותי האורחים שמתחת לגרם המדרגות

הקיר הנגדי בשירותי האורחים עם קרמיקה בסגנון וינטג'.
הקיר הנגדי בשירותי האורחים

מטבח חדש (איקאה) תוכנן עם שטח אחסון רב ומשטח עבודה רחב. צורת הח' שלו אפשרה הוספת דלפק ישיבה לארוחות יומיומיות, שגם תוחם את המטבח. שילוב של שחור, אפור ועץ טבעי יצר מראה כפרי מודרני.

מטבח מאיקאה שתוכנן בצורת ח'. המטבח תוכנן בצורת ח'

צורת הר' איפשרה הוספת דלפק של ישיבה. צורת המטבח אפשרה הוספה של דלפק ישיבה

נוצר קיר ארוך המשותף למטבח, פינת האוכל והסלון. גובה התקרה בבית נמוך יחסית (1.55 מ') ולכן היה חשוב להגדיר כל חלל בנפרד ובמקביל לשמור על חיבור שיעניק תחושת מרחב. הקיר חופה בשליכט ערבה של טמבור ויצר תחושת המשכיות, וחיפוי אריחי קרמיקה בצורת משושים בפריסה א-סימטרית במטבח יצר תחושת גובה. בסלון חופה אזור הטלוויזיה בפרקט למינציה, שעליו נתלתה הטלוויזיה. פינת האוכל מוקמה ביניהם, וכך נוצרה הגדרת החללים.

קיר משותף למטבח, פינת האוכל והסלון חולק על ידי חומרים שונים. קיר ארוך המשותף למטבח, פינת האוכל והסלון חולק על ידי חומרים שונים

בקומה השנייה נסגרה המקלחת הקטנה במסדרון כחלק מחדר השינה וכך נוצרה יחידת הורים. חצי החדר ששימש כחדר עבודה בוטל, ובמקומו נוצר חדר אמבטיה חדש. בנוסף, בין החדרים התאפשר ליצור חלל לפינת טלוויזיה ומחשב לילדים.

יחידת ההורים הוגדלה.
יחידת ההורים הוגדלה

טבע סגול בקיר בחדר השינה.
צבע לא שגרתי בחדר השינה

חדר אמבטיה חדש בצבעי תכלת וריצוף וינטג'.
חדר העבודה בוטל ונוצרה אמבטיה חדשה

"התכוננו לחוויית שיפוץ שלילית", סיפרה בעלת הבית עם תום התהליך. "כך שמענו מכולם, כולל כאלה שעברו כמה וכמה שיפוצים בחייהם. כולם אמרו לנו שלא נצפה שיסתיים בזמן. היינו לקראת סוף הריון, אז לקחנו נשימה ארוכה וחיכינו לראות את האור שבקצה המנהרה. להפתעתנו, אפילו מנהרה לא הייתה. כן הייתה חוויה נעימה ואפילו מרגשת, שעמדה בלוחות זמנים והשאירה רצון לעוד".

עיצוב פנים: יעל יגר

צילום: שקד שיינס

סטיילינג לצילומים: נירית ואקס

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

לפני שיפוץ בראש העין? לפניכם רשימת קבלני שיפוצים מומלצים.

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר להתייעצות עם נציג