עיצוב בית ברמת חן [תמונות השראה]
שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

איפוק פסטלי: בית ברמת חן שמתקיימים בו ניגודים

צבעים עזים לצד צבעוניות רגועה, צמחיה טבעית ויצירות אמנות. כך הולבש בית של בני זוג שרצו לרענן את החלל ולשפר את הזרימה בו

מערכת שיפוצים פלוס
מאמר מאת מערכת שיפוצים פלוס
פורסם ב-31 באוקטובר, 2017 (עדכון אחרון: 05/11/17)

בני זוג שילדיהם גדלו ועזבו את הבית הרגישו שהגיע הזמן לשינוי. הצבעוניות הכהה והריהוט הכבד כבר לא התאימו להם, והם פנו למלבישת הבתים שרון ברקת על מנת לרענן את הבית ולגבש שפה עיצובית חדשה, שתתאים לצרכים החדשים בלי לערוך שינויים במבנה.

הבית, שממוקם ברמת חן, מוצל מבחינת כניסה של אור טבעי, הקירות היו צבועים בגוונים סגלגלים שהכהו אותו יותר, והחלל המרכזי היה מחולק לשני אזורי סלון עם חציצה של מחיצת עץ גדולה. ניתן לומר שהייתה חסרה זרימה, והחלל המרכזי היה עמוס וחנוק.

בעלי הבית ביקשו תחושה מאווררת יותר, להוסיף אי במטבח לשימוש יומיומי ולשפר את תחושת הזרימה בחלל המרכזי. היה צריך לארגן מחדש את הכניסה לבית וכן את חדר השינה וחדר ארונות. בחדר האמבטיה הוחלפו הקרמיקות לאריחים לבנים.

מבט אל פינת האוכל בצבעי פסטל עם נגיעות של כתום.
שפה עיצובית חדשה בלי שינויים מבניים

אותה פינה מזווית אחרת.
תחושת הזרימה בחלל שופרה

את פני הנכנסים לבית מקבלים שורת סחלבים וארון סיני עתיק, שמלווה את המשפחה שנים רבות. בהמשך על קיר נפרד הועמדה קונסולה בצבע אדום עז, ומעליה שתי עבודות קליגרפיה שנעשו על ידי בעלת הבית. מאחורי מבואת הכניסה נמצאת פינת אחסון מרווחת למעילים, תיקים ומפתחות. מצידה השני של המבואה נמצא החלל המרכזי.

שורת סחלבים במבואת הכניסה.
שורת סחלבים במבואת הכניסה

פינת אחסון.
פינת אחסון למעילים, תיקים ומפתחות

בתוכנית העמדת הריהוט חולק החלל המרכזי לשלושה אזורים, שפונים זה אל זה כך שנשמרים הזרימה והקשר ביניהם במקביל לתחושת האינטימיות שמתקיימת בכל אזור.

מדף אדום בכניסה.
החלל המרכזי חולק לשלושה אזורים

מבט אל הסלון ופינת האוכל.
האינטימיות נשמרת בכל אזור, גם אם הוא פתוח

מכיוון שהמשפחה נוהגת לארח הרבה, סומנה פינת האוכל כאזור המשמעותי בחלל, שמהווה בסיס לקו העיצובי של הבית. שולחן האוכל עומד במקביל לספרייה בהירה, שנפרסת לאורך הקיר הארוך. את השולחן של חברת mooi  ראו הדיירים בנסיעה לחו"ל והתאהבו במראה הנקי והמדויק שלו. בתהליך הלבשת הבית חברת טולמנ'ס, שעובדת עם המותג, ייבאה אותו במיוחד עבור הפרויקט. הכיסאות בגוון ירוק בהיר נקנו בטולמנ'ס אאוטלט. שלוש מנורות לא זהות, שנמשכות עם קשתות משתי נקודות חשמל, משלימות צבעוניות פסטלית בהירה ומעודנת.

שולחן האוכל מעץ בהיר.
שולחן פינת האוכל יובא במיוחד לפרויקט

מבט מהסלון אל פינת האוכל.
מנורות לא זהות מוקמו מעל שולחן האוכל

מנורה תלויה בגון כחול כהה.


בין שולחן האוכל הגדול למטבח מפריד אי, שהתווסף לשימוש יומיומי של בני המשפחה. לצידם, על קיר שמחבר בינם לבין הכניסה לבית, נתלתה קונסולה שמשמשת לאחסון כלים לאירוח.

קונסולה תלויה משמשת לאחסון.
קונסולה תלויה משמשת לאחסון כלים

זווית נוספת אל אותו אזור.

אי במטבח עם כסאות לבנים וצהובים.
הדיירים ביקשו להוסיף אי לשימוש יומיומי

זווית נוספת אל האי במטבח.

לסלון נבחרה ספת ר' אפורה במראה אלגנטי שהוזמנה מפרימיטיב ושתי כורסאות לא זהות בגווני ורוד בהיר וירוק חאקי מטולמנ'ס אאוטלט. השטיח הבלגי, שנבחר במיקלולה והבדים לכריות שנבחרו בשכטר ועלית, מכניסים חיים בציורי הפרחים והציפורים, שמשתלבים לצד הבדים החלקים. על הקיר נתלו בקומפוזיציה חופשית ציורים של בעל הבית שמוסגרו ונתלו לצד עבודות אמנות מגלריות. הסלון צבעוני ועשיר מאוד בטקסטורות, ציורים ופאטרנים, ויחד עם זאת נשמרה העדינות במינונים ובמעברים בין הגוונים.

תמונות תלויות על קיר.
ציורים של בעל הבית נתלו בקומפוזיציה חופשית

בחדר השינה הורד הקיר שחיבר בינו לבין החדר הסמוך והתווסף חדר ארונות צמוד. כמו כן, נוספו טקסטיל, תאורה, שטיחים ואמנות על מנת לרכך ולאפיין את החדר.

חדר שינה באלמנטים סקנדינביים.
חדר השינה עם אלמנטים סקנדינביים

זהו בית שמתקיימים בו ניגודים בצורה מאופקת. יש בו אלמנטים סקנדינביים לצד יפניים, הוא בהיר צבעוני ואוורירי, אבל גם עדין ומרגיע.

הסלון לפני - חשוך עם רהיטי עץ כבדים.
כך נראה הסלון לפני

עיצוב פנים וצילום: שרון ברקת

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

מעוניינים לבצע שינוי בבית? לשיפוצניקים מומלצים ברמת חן ובאזור המרכז הקליקו כאן!

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר להתייעצות עם נציג