שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

תוכן חדש לפנינה אדריכלית: עיצוב הרמוני לבית במושב בשרון

עיצוב חלל כפרי המשלב את החוץ בפנים הבית, עם צבעוניות עזה, חומרים טבעיים ונגרות בהתאמה אישית

מערכת שיפוצים פלוס
מאמר מאת מערכת שיפוצים פלוס
פורסם ב-14 בינואר, 2018

בית פרטי במושב בשרון, שתוכנן על ידי האדריכל יונתן מונג'ק, נרכש על ידי בני זוג שלהם שלושה ילדים, וכדי להתאים אותו לצרכיהם בלי לפגוע בקסמו הרב, הכולל חלל גבוה, תקרה משופעת ורצפה מעץ גס, פנו השניים למעצבת סמדר אביגדורוב.

בעצה משותפת נשמרו הפתחים הרבים, שמכניסים אור רב, פונים אל הטבע שבחוץ ומכניסים אותו פנימה תוך שמירה על הרמוניה בין שני האזורים. חלק מהאתגרים שאיתם התמודדה המעצבת היו תוספת תאורה בחלל כה גבוה ומיקום מחודש של פינת האוכל, האירוח והישיבה.

סלון עם פתחים גדולים
פתחים גדולים מכניסים אור רב

רצפה מעץ גס
רצפת הבית מעץ גס (ריהוט: אליתה ליוינג)

פינת האוכל רווחה כדי לאפשר לבני הזוג לארח בסופי שבוע, ובמרכזה שולחן עץ עם מושבים מרובים וכיסאות בגוונים שבעלת הבית אוהבת וחוזרים על עצמם ברחבי הבית. לסלון שנמצא באותו חלל הוקצה שטח גדול ושקט, כששטיחים מפרידים בינו לבין פינת האוכל ותורמים לתחושת חמימות. ספות עור בגוון מוקה מייצרות אזור אינטימי ונינוח, והכריות הצבעוניות שעליהן תואמות את הגוונים שנבחרו לבית. לצד הספות שולחנות צד ממתכת, חמישה במספר, המאפשרים תמרון וגמישות בזמן אירוח.

פינת האוכל הקודמת פונתה, והמעצבת יצרה במקומה פינת קריאה והקשבה למוזיקה עם אוסף תקליטים של בעלי הבית. כורסאות עור תכולות מתכתבות עם הפרגולה שבחוץ.

כורסאות בצבע תכלת
פינת ישיבה עם נוף המשקיף החוצה

פינת קריאה עם כורסת עור
כורסת עור בפינת הקריאה

סוויטת ההורים אומנם גדולה, אך מתקיימת בה אינטימיות בזכות חדר ארונות שתוכנן בהתאמה אישית. חדר הארונות נסתר מן העין בשל קיר עץ היוצר מסדרון בדרך אליו. שידות מוקמו לצד מיטת עץ שוקולדית עם ראש מיטה ובו עיטור כחול, ופינת ישיבה מאפשרת קריאה מול הנוף שמחוץ לחלון. מצידו השני של חדר ההורים פינת עבודה לבעלת הבית, הכוללת כורסאות עור בצבעים עזים, התואמים את הצבעים שנבחרו לבית. בחדר הרחצה חוזרת הצבעוניות הכחולה בנגיעות קלות.

מסדרון עם שטיח צבעוני
מסדרון בדרך לחדר ההורים

חדר שינה גדול
האינטימיות נשמרת גם בחלל גדול

שידות צד לבנה ליד המיטה
שידות צד לבנות לצד המיטה הזוגית

פינת ישיבה עם כרוסה בגוון כחול ואדום ושטיח צבעוני
פינת ישיבה נוספת

פינת עבודה מעץ פונה לנוף
פינת העבודה של בעלת הבית

שידה לבנה ומראה עם מסגרת תכלת
נגרות בהתאמה אישית בחדר הרחצה

חדרי הילדים הבוגרים פונקו בנגרות מעוצבת על פי צרכיו של כל אחד מהם, והתווספה שלהם גם פינת למידה ואירוח. בחצר בריכת שחייה, צמחייה ארץ ישראלית ופרגולה חדשה שנצבעה בכחול כדי להתאים לצבעם של מי הבריכה. מקלחת חוץ מעניקה לרוחצים תחושה של נופש גם בבית.

בריכה לצד פרגולה תכולה
צמחייה מקומית מסביב לבריכה

פרגולה כחולה
הפרגולה נצבעה בכחול בהשראת מי הבריכה

עיצוב פנים: סמדר אביגדורוב

צילום: אביב קורט

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

לפני שיפוץ? לרשימת קבלני השיפוצים המומלצים באזור השרון לחצו כאן!

שאלות נוספות? שאלו וקבלו תשובות של מומחים:

שאלו את המומחים בפורום

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר