שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

חלום כפרי ביער: עיצוב בית חלומות באלון הגליל

הטבע והנוף של אלון הגליל השתלבו עם הבית הכפרי עליו חלמו בעלי הבית. חומרים טבעיים וצבעוניות מרגיעה השלימו את התמונה

מערכת שיפוצים פלוס
מאמר מאת מערכת שיפוצים פלוס
פורסם ב-16 באוקטובר, 2017 (עדכון אחרון: 17/10/17)

אחרי שנים רבות שהתגוררו בשכירות ביישוב הקהילתי אלון הגליל בגליל התחתון, הגיע הרגע בו בנו בני המשפחה, זוג הורים ושלושת ילדיהם, את ביתם בהרחבה של היישוב. הבית עוצב על ידי המעצבת הלנה יונג אבוחצירא במראה כפרי המשתלב עם הטבע והנוף של היישוב, תוך התחשבות בתקציב, ברצונות ובחלומות של כל אחד מבני הבית. נוספו לו נגיעות צבע הגורמות לאווירה נעימה, חמה ושמחה ושולבו עץ אלון ועץ צבוע, תוך מחשבה רבה על החיבורים וההתאמה של הפרטים, הרהיטים, החומרים, הטקסטורות והאקססוריז.

מבט מהכניסה.

חלל גדול של סלון ופינת אוכל.

מבט נוסף על החלל המרכזי בצבעים בהירים.

לבית בן שלושת המפלסים גג רעפים משופע ומרתף. הוא ממקומם על מדרון ביער אלונים, ובשטחו קיים עץ אלון ותיק ויפה, שנשמר בתהליך הבנייה, כשהוא משתקף מחלון המטבח. בחלקו האחורי של הבית קיימת ריאה ירוקה, ובני הבית ואורחיהם נהנים מהנוף המדהים של עמק יזרעאל ונחל ציפורי.

גרם מדרגות.

החלל המרכזי במבט אל פינת האוכל והמדרגות.

אי במטבח עם כסאות עץ.

חדר שירותים עם קרמיקה מצוירת.

המשפחה התגוררה ביישוב ב-11 שנים ובמשך אותו זמן חלמה ודמיינה רבות איך ייראה. כחלק מתהליך הבנייה בהרחבה תוכננו מספר דגמים, ולאחר לבטים רבים החליטה המשפחה לבחור בדגם בו הילדים וחדר העבודה ימוקמו בקומה התחתונה, כשהילד הבוגר יתגורר ביחידת ההורים הממוקמת בקומה התחתונה.

חדר שינה בגווני ורוד.

חדר עבודה בגווני לבן ועץ.

הקומה העליונה, שהייתה על פי התכנון המקורי, מיועדת לשני חדרי ילדים ומקלחת, הפכה ללופט עבור ההורים, עם אופציה עתידית לתוספת של מדרגות חיצוניות על מנת להפוך ליחידה נפרדת עבור אחד הילדים לכשיתבגרו, כך שההורים יירדו לקומה התחתונה.

ארונות בגווני לבן.

חדר שירותים עם ריצוף צבעוני.

בנוסף, תוכנן מרתף עם חדר רחצה, מטבחון וכניסה נפרדת מאזור החנייה ומעבר פנימי אפשרי לתוך הבית. יחידה זו תוכננה לזוג, כאופציית מגורים עתידית לאחד הילדים. בשלב זה הילדים וחבריהם נהנים לשהות במרתף ולשחק בו.

מטבח בגוונים בהירים.

לבעלי הבית היה חשוב מאוד להכניס אור טבעי לבית וכן את הנוף והטבע הקסום. מאחר שלא ניתן היה לשנות את קו הבניין, שונו הפתחים וקירות הפנים. תוכננו חלונות רבים וגדולים, חלון עגול מעל דלת הכניסה וחלון צר וגבוה בגרם המדרגות - המחדירים שפע של אור במהלך היום, ללא צורך בתאורה נוספת. בנוסף, נעשו שינויים של הזזת קירות פנים לטובת הגדלה של דלת הכניסה הראשית, הגדלת מקלחת הבן, תוספת נישה לאחסון בכניסה לחדר של הבנות והגדלת חדר הבת הגדולה על חשבון המקלחת המשותפת של הבנות.

עיצוב פנים: הלנה יונג אבוחצירא

צילום: עידן גור

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

לקבלני שיפוצים מומלצים באזור הצפון לחצו כאן!

שאלות נוספות? שאלו וקבלו תשובות של מומחים:

שאלו את המומחים בפורום

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר