בית

>

מעצבי פנים

>

מאמרים

>

הכירו את ההום סטייג'ינג - עיצוב פנים בליסינג

הכירו את ההום סטייג'ינג - עיצוב פנים בליסינג

כתבה לקראת שבוע האדריכלות בירושלים: הום סטייג'ינג - שירות חדש בישראל של עיצוב פנים בהשכרה, הנועד למקסם את מכירת הדירה בזכות סגנון עיצוב מיוחד

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-23/10/2017 4 דק' קריאה

לפני כשנה נפתח בישראל העסק הראשון העוסק בהום סטייג'ינג - עיצוב הבית עבור מכירה. זהו עיצוב שבו הפריטים מושכרים בליסינג וכל הבחירות העיצוביות נעשות למטרה אחת - מכירת הנכס במהירות ובערכו המקסימלי. מסתבר שזוהי מגמה עולמית חזקה מאוד, בעיקר בארצות הברית, העושה לאחרונה את צעדיה הראשונים בארץ. העסק הישראלי נקרא MAYWAY ובראשו עומדת מאי פולק, מעצבת פנים שהתמחתה בתחום במנהטן. פולק תרצה במסגרת "אדריכלים על הבר" בשבוע האדריכלות בירושלים.

"הרעיון הוא לקחת דירות ולעצב אותן כך שיותאמו למכירה", היא מסבירה, "עניין העיצוב הוא עניין פסיכולוגי, מכיוון שצריך להבין שהעיצוב נעשה לפי טעם הקונה הפוטנציאלי. למשל, אם יש לנו דירה בנווה צדק בתל אביב, אנחנו יודעים שרוב קהל היעד לקנייה הם צרפתים ולכן נתאים את הריהוט והאקססוריז לאותו קהל. לעומת זאת, אם מדובר בדופלקס ברמת השרון אנחנו נכוון לקהל בורגני יותר".

לינוי לוינסון

ציון 10 9 חוות דעת

אלכסיי וסרגיי מולוצ'ניק

ציון 9.96 7 חוות דעת

לילך רקנטי

ציון 9.86 9 חוות דעת

אבשלום בארי

ציון 9.93 11 חוות דעת

עיצוב דירה ברמת השרון

עיצוב דירה ברמת השרון. צילום: ערן תורג'מן

הקו העיצובי הכללי של ההום סטייג'ינג נקרא "סגנון המעבר" או באנגלית Transitional Style המשמעות היא שילוב של שני סגנונות בחלל, המסורתי והמודרני. "הרעיון הוא לתת מצד אחד תחושה של עיצוב עכשווי, ולהוסיף לו גם אלמנטים קלאסיים כדי להפוך אותו לנגיש לקהל היעד הרחב ביותר", אומרת פולק, "לכן הסגנון המודרני נהיה רך יותר, עם שילוב אלמנטים קלאסיים. למשל, שילוב של שולחן בטון ורגלי ברזל עם כיסאות כבדים מבד בהיר עם קימורים. הסגנון המודרני הוא גברי והקלאסי הוא נשי יותר. נוצר מיזוג אלמנטים שיוצר תחושה שכל אחד יכול להתחבר אליה".

מה ההבדל בין סגנון המעבר לבין הסגנון האקלקטי?

"הסגנון האקלקטי מחבר בין כל מיני זרמים בעיצוב, ומעבר לזה אין לו שפה משלו. לסגנון המעבר יש שפה משלו שגורמת לבית להיות הרמוני, במטרה למכור את הנכס".

מחפשים מעצב פנים ולא מצאתם ?

או
פינת קריאה בצבעי שחור לבן

שילוב של מודרני ומסורתי. צילום: ערן תורג'מן

בארץ יש בכלל מודעות לנושא של עיצוב דירה למכירה?

"אין ממש מודעות לזה. אני באה מתחום של חינוך שוק. הרי לפני שהיה סמארטפונים אנשים לא ממש הבינו מה יש לעשות עם הסלולארי חוץ משיחות והודעות. היום אנחנו בעולם אחר. אותו דבר יכול לקרות גם בתחום הנדל"ן. בין קוני הדירות יש המון משקיעי חוץ ששם זה סטנדרט בסיסי. צריך להבין כשכפונים לקהל יעד צריך להשקיע, ואין שני לרושם ראשוני. אנחנו מייצרים חווית קניה. למי שמגיע לקנות אין בדרך כלל ויז'ן של איך הבית יכול להיראות. בטח שלא בבניינים חדשים. אנחנו נותנים המחשה של איך החיים יראו בדירה וכך קל יותר לקבל החלטה. כל יזם יגיד שדירות לדוגמה נמכרות עם הריהוט".

סלון בצבעי פסטל רכים.

הום סטייג'ינג לדירה בפלורנטין. צילום: ערן תורג'מן 

ונעבור למספרים: לדברי פולק, דירה העוברת הום סטייג'ינג תימכר במהירות של פי 6 מדירה ריקה, וערכה עולה בטווח שבין אחוז ל-7 אחוז יותר ממחיר השוק. מחיר השירות הוא בין 150 ל-250 ש"ח למ"ר בחודש. המיזם פועל תחת קבוצת כרמל גרופ הכוללת את רשתות העיצוב ביתילי, IDdesign, URBAN וכרמל פלור דיזיין. בניגוד לעיצוב פנים, לבעל הנכס אין מילה בבחירת הפריטים. לאחר הקנייה, לקונה הנכס יש אפשרות לרכוש את הריהוט. "השכרת האביזרים והריהוט מאפשרת גמישות ונוחות לשני הצדדים", אומרת פולק, "גם לבעל הנכס שלא צריך להשקיע סכומים גבוהים בעיצוב ואבזור הדירה וגם לרוכש שאינו מחויב להישאר עם הריהוט שבה".

איך השירות מתחבר לשוק הדירות בישראל ולמחירי הדיור שרק הולכים ועולים?

"דווקא עכשיו יש האטה, ויש דירות ריקות. השירות נותן מענה למי שרוצה לבדל את עצמו מאחרים ולקבל את הסכום שהוא רוצה. הום סטייג'ינג מתאים גם לדירות חדשות וגם לישנות. הוא מאפשר את הלקוח להתרכז בדברים הטובים של הדירה ומסיט מהדברים הרעים. אם למשל הדירה היא קטנה או נמוכה אנחנו מעצבים בהתאם, משתמשים בריהוט נמוך בצבעים בהירים והרבה מראות כך השהדירה תיראה מוארת וגדולה יותר".

סלון צבעוני בשחור לבן עם תמונה בירוק-כחול.

בחירת הפריטים מותאמת לחלל. צילום: ערן תורג'מן

טיפים להום סטייג'ינג:

* החללים החשובים ביותר לריהוט הם סלון, פינת אוכל וחדר השינה של ההורים. אם מחליטים לרהט חדרים נוספים חשוב לעשות זאת לפי טעמו וצרכיו של הקונה הפוטנצאלי. ריהטתם רק חלק מהחדרים? אל תרהטו חלקית, זה נותן תחושה מוזרה בחלל ומפספס את המטרה.

בחדר האוכל: אפשר לשלב שולחן מודרני מזכוכית, ברזל או בטון עם כיסאות מרופדים בסגנון קלאסי. לעומת זאת אם יש לכם שולחן עץ עתיק וקלאסי ניתן לשלבו עם תאורה מודרנית וכיסאות בקווים ישרים.

פינת אוכל בגווני לבן.

הום סטייג'ינג של פינת אוכל. צילום: ערן תורג'מן

בחדר השינה: אם המיטה מעוצבת בסגנון מודרני כמו למשל מברזל, טוב לשלב שטיח גדול בסגנון עתיק בצבע טבעי.  חשוב לשמור על סימטריות. למשל, שלצד המיטה יהיו שתי שידות מיטה זהות עם שתי מנורות קריאה ושטיח גדול ממרוכז.

חדר שינה לבן בקווים נקיים.

חדר שינה בסגנון המעבר. צילום: ערן תורג'מן

במטבח: אם ארונות המטבח שלכם מסורתיים ניתן לאזן אותם עם שימוש באביזרים מודרניים. מה שתמיד מומלץ ועכשווי הוא הוספת גוף תאורה מודרני מעל האי או בפינת האוכל. אם יש לכם תקציב לכך ניתן לבחור באי מודרני עם קווים ישרים או להחליף את השיש במשטח נירוסטה.

באמבטיה: חשוב שיהיו מגבות לבנות נקיות ועם שטיחי אמבטיה בהירים. התחושה הכללית צריכה להיות זכה, של חדר נקי.

פינת אוכל חשוכה עם שולחן קטן וכיסאות.

לפני הום סטייג'ינג

סלון לבן קלאסי עם כוננית מודרנית.

אחרי הום סטייג'ינג

החלטתם לשפץ? לרשימת שיפוצניקים מומלצים לביצוע עבודות שיפוץ ושידרוג בבית לחצו כאן!

מחפשים מעצב פנים ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה