עיצוב בית דו משפחתי במודיעין [תמונות השראה]
שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

שיפוץ בהמשכים: עיצוב בשלבים לבית דו משפחתי במודיעין

הסבלנות משתלמת: כך עוצבו שלבי הבית השונים בהתאם למצב הכלכלי של הדיירים עד לתוצאה המושלמת

מערכת שיפוצים פלוס
מאמר מאת מערכת שיפוצים פלוס
פורסם ב-14 בינואר, 2018

כל מעצב רוצה לעצב בית מתחילתו ועד סופו, כדי להתחיל עבודה ולסיים אותה ולהביא את תכנון הפנים לרצף עיצובי אחד, אולם לא תמיד הדבר מתאפשר בשל בעיות תקציביות או אחרות. בבית דו משפחתי במודיעין בנתה המעצבת מירב הראל מ"קפסולה עיצוב פנים" את שלבי העבודה בהתאם לתקציב של הדיירים, והוחלט להשאיר את הריצוף, את החלונות והדלתות הקיימים ולא להתייחס לעיצוב החוץ. מקץ ארבע שנים, כשהתאפשרה רווחה כלכלית, חזרו הדיירים להראל כדי להשלים את התמונה.

בשלב הראשון התבסס השיפוץ על נקודות חשמל ומאור קיימות, כדי לא לייקר את העבודה. נסגר קיר בסלון שגבל בחדר המדרגות ושונה מיקום הסלון. תוכננו ספת "ר", שידת טלוויזיה ופינת אוכל צבעונית בהתאמה אישית וכן חדר אירוח ועבודה ושירותי אורחים.

ספת ר' גדולה בסלון
את ריהוט הסלון הישן החליפה ספת ר' גדולה ומשפחתית (צילום: סיון מויאל)

הסלון מזווית נוספת
(צילום: סיון מויאל)

שולחן אלון, כיסאות ותאורה צצבעו במיוחד לשיפוץ
שולחן אלון, כיסאות ותאורה נצבעו במיוחד עבור השיפוץ (צילום: ישראפוטו אלי גיטלמן)

ספה אדומה עם וילון צבעוני בחדר עבודה
חדר העבודה עוצב כמשרד נשי בניחוח רטרו המשמש גם כחדר אירוח בסופי השבוע (צילום: ישראפוטו אלי גיטלמן)

אריחים צבעוניים בחדר שירותים
שירותי האורחים קיבלו שטיפה של צבע באמצעות אריחים צבעוניים (צילום: ישראפוטו אלי גיטלמן)

המטבח הוחלף לחדש ("אביבי") ותוכנן בקפידה עם אי ללא ישיבה כמקום אחסון ומשטח עבודה נוסף. בעלת הבית ביקשה בית רגוע ונעים אבל צבעוני, וכך המטבח והווילון הלבן השתלבו כרקע לצבעוניות.

מטבח לבן
אי המטבח משמש לאחסון ועבודה (צילום: ישראפוטו אלי גיטלמן)

אי במטבח המשמש לאחסון
מטבח לבן כרקע לצבעוניות (צילום: ישראפוטו אלי גיטלמן)

לקומה העליונה תוכננו פריטי נגרות לפי צורכי האחסון של חדר ההורים ושני חדרי הילדים ("בן איתי") ושופץ רק חדר רחצה אחד ("האחים לוי").

חדר עם מדבקת קיר של מפת העולם
בחדרי הילדים נעשה שימוש במדבקות קיר כתמונות

בשלב המאוחר יותר, מקץ ארבע שנים, הוחלפו כל הדלתות בבית לדלתות בגוון בהיר, וביחד עם קיר בגוון דומה התקבלה תחושה מרווחת של חלל. המעקה במדרגות נצבע בגוון אחיד, ונבחר טפט צבעוני שהודבק החל מהקומה הראשונה ועד הקומה השנייה. הדוגמה מסונכרנת ויוצרת תחושה של המשכיות על קיר מרשים. לפי בקשת המעצבת, ציפה איש הטפטים גם את גוף התאורה הקיים, כך שלא יהיה צורך בהחלפתו, ולקיר הצטרף אלמנט אמנותי.

לסלון נבחר שולחן ייחודי בעל מראה של יצירת אמנות, המתאים לחלל ולאופי הדיירת. תמונת פסל קיר מברזל משלימה את חלל הסלון, ואביזרי נוי ("טיראדור") מעטרים את הבית.

טפט צבעוני במדרגות
טפט צבעוני יוצר תחושה של המשכיות (צילום: סיון מויאל)

החוץ עוצב בניחוח ספרדי: הוא רוצף באריחים בגוון בהיר בדוגמה אוריינטלית, ולכל האורך תוכננה אדנית ובה גינה. חלומה של בעלת הדירה היה גינת ורדים, וכדי להתאים אותה לקו הים תיכוני נשתלה רצועה של עשבוניים סגולים כמו מרוות וכריות ירק צהובות וביניהם ורדים שיעלו ויפרחו באביב. לחיזוק האווירה של גינה ספרדית עוטרו שולי האדנית בגדר פלסטיק דמוית ברזל ופוזרו עציצי תבלין. פרגולה לבנה מרחפת מעל, כאשר אפקט הריחוף הושג על ידי השענתה על חומה.

אריחים בהירים עם דוגמה אוריינטלית
אריחים בגוון בהיר עם דוגמה אוריינטלית (צילום: סיון מויאל)

ריהוט החוץ מודולרי וצבעוני באווירה ים תיכונית עם ספות רביצה (עירית תמיר "סיטקה"), שניתן להתאים לאירוח שונה. הצבעים ירוק וסגול מקושרים לפנים, וגווני הירוק והכחול על רקע גוון אדמה משדרים איכות חיים ומתאימים לטרנד העכשווי. בגינה בנויה תאורת החוץ ("רזיאל תאורה") כרבדים עם תאורת אווירה סולארית: לד מחליף צבע ופעיל בלילה, מעל החומה תאורה דמוית עששיות, ועל קיר הבית תאורה מפזרת.

ספות מודולריות צבעוניות
ספות רביצה מודולריות תורמות לאווירה ים תיכונית (צילום: סיון מויאל)

גווני ירוק וכחול
גווני ירוק וכחול משדרים איכות חיים (צילום: סיון מויאל)

עיצוב: מירב הראל, קפסולה עיצוב פנים

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

מחפשים קבלן שיפוצים? לרשימת קבלני השיפוצים המומלצים במודיעין לחצו כאן!

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר