שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

לרכך את התזזיתיות: עיצוב פנים של בית צמוד קרקע ברמת ישי

בית קרקע ברמת ישי שסבל ממחסור בפתרונות אחסון ובהתאם מתחושת עומס בעקבות הפריטים קיבל מתיחת פנים. המעצבת ניצן קופרארד רז עצבה את הבית והתאימה אותו לצרכים החדשים של הזוג שגוזליו עזבו את הקן.

מערכת שיפוצים פלוס
מאמר מאת מערכת שיפוצים פלוס
פורסם ב-30 באוגוסט, 2017 (עדכון אחרון: 07/11/17)

בני זוג בוגרים, אנרגטיים ומלאי שמחת חיים, שגוזליהם עזבו את הבית, רכשו בית צמוד קרקע. השניים חיפשו מרחב שיענה לצרכיהם כזוג האוהב לארח משפחה וחברים ורוצה ליהנות מחיי היום יום במקום נאה לעין ונוח למגורים. התוכנית המקורית של הבית, תזזיתית ומלאת זוויות ופינות, יצר בבית חלל זוויתי ומחודד וחסר שקט ויזואלי. המחסור המשווע בשטחי אחסון השאיר פריטים רבים חשופים לעין ותרם לתחושת העומס הכללי בבית.

הדגש התכנוני הושם על האזור הציבורי - סלון, מטבח, פינת אוכל וכניסה – ועל יחידת ההורים, המקומות בהם מבלים בני הזוג את רוב זמנם. בעזרת שינוי מיקום קירות הפנים במקומות אסטרטגיים הושגה תוכנית חדשה ורכה יותר, המאפשרת פתיחות וזרימה בין המטבח, פינת האוכל והסלון.  חדרי הרחצה והמסדרון תוכננו מחדש כך שיהיו יעילים יותר ויאפשרו שימוש נוח ופרקטי יותר.

במקביל נעשתה עבודת תכנון מדוקדקת של פריטי הנגרות, כך שיתאימו למבנה הבית והזוויות שבו. בעזרת הנגרות נעשתה "החלקה" של אזורים זווייתיים רבים על מנת ליצור חלל רחב ידיים רגוע והרמוני, משופע בפתרונות אחסון. חומרי הגמר שנבחרו, בראשם בטון, זכוכית, עץ ושליכט צבעוני, מייצרים פלטת צבעים עכשווית וחמה כאחד.

פריטי התאורה, הריהוט והטקסטיל המשלימים מכוונים לבית מינימליסטי אך חמים, בהתאמה לאופיים ורצונם של בני הזוג. השילוב בין רבדיו השונים של התהליך התכנוני, החל משינוי מיקום המחיצות ועד לבחירת הפריטים המשלימים, חתם את השינוי והביא לבית מואר, פתוח ונעים לשהייה.   


מיקום הסלון וכיוון ההפניה שלו הוגדרו מחדש, תוך ניצול מקסימלי של ממדי החלל. נישה דקורטיבית, הממשיכה את השפה העיצובית של קיר המדיה, מגדירה היטב את הגבול שבין הסלון למסדרון


החלל המרכזי של הבית פתוח לחלוטין, ופינת האוכל מתקיימת כחלק המשכי לסלון


מטבח, פינת אוכל וסלון המתפקדים כחלל בעל שפה עיצובית אחת באפור, עץ ולבן


משטח עבודה ודלפק אוכל אל מול קיר ארונות גבוה ובו נישת שירות. במרכז  קיר נוסף המודגש בעזרת טקסטורה וצבע


המסדרון נתחם היטב ומאפשר פרטיות בחדרים ואחסון רב. גוון עץ האלון החם "זולג" אל רצפת המסדרון כפרקט


במבואת הכניסה תוכננו ארונות עמוקים ונישת שירות. חומרי הגמר והצבעים ממשיכים את הקו העיצובי של שאר החללים בבית


חדר השינה של בני הזוג בצבעים בהירים וניטרליים וסטיילינג מינימליסטי


הקיר התוחם את חדר הרחצה הוחלף במחיצת זכוכית, כך ששני החדרים נחווים כאחד


אריחים אפורים ולבנים יוצרים מפגש חומרים נקי ונעים בחדר הרחצה.


הקיר הזוויתי לא אפשר למקם שידה מול המיטה, ולכן תוכנן ראש מיטה עם אחסון רב


פריטי סטיילינג ודקור שנבחרו לבית


נגיעות של בטון, זהב, גווני אקווה ולבן מדגישים פינות בבית


שילוב של נגרות וקיר אפור העוברים כחוט השני בכל חללי הבית

אדריכלות ועיצוב פנים: ניצן קופרארד רז

צילום: עוזי פורת

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

מחפשים קבלן שיפוצים? לקבלנים מומלצים באזור הצפון לחצו כאן!

שאלות נוספות? שאלו וקבלו תשובות של מומחים:

שאלו את המומחים בפורום

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר