הפטיו שמאיר את הבית: בית פרטי בסגנון מודרני בחדרה
שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

הפטיו שמאיר את הבית: בית פרטי בסגנון מודרני בחדרה

גוונים רגועים של אפור ושמנת, קווים נקיים, בריקים והחלקות בטון - בחירות מדויקות לבית פרטי עם מרחב חוץ המתכתב עם הפנים

מערכת שיפוצים פלוס
מאמר מאת מערכת שיפוצים פלוס
פורסם ב-16 באוקטובר, 2017 (עדכון אחרון: 18/10/17)

בית פרטי בחדרה תוכנן על מגרש של 400 מ"ר עם קיר משותף לשכנים, כשבמרכזו פטיו. הפתחים בבית גדולים ומכניסים הרבה אור, והצבעים שנבחרו הינם מונוכרומטיים רגועים. סגנון הבית מודרני עם קרניז "צף", ומשדר יוקרה ונוכחות.

קרניז צף.
לבית תוכנן קרניז צף

החלק החיצוני של הבית בצבעים מונוכרומטיים.
צבעים מונוכרומטיים רגועים מבחוץ ומבפנים

רשימת הצרכים נבנתה על ידי האדריכלית גלית אליהו בשיתוף עם הדיירים, שביקשו יציאה מהסלון לחלק האחורי של המגרש, וסמוך לו פינת אוכל שמשקיפה לפטיו, כך שניתן יהיה ליהנות מהאור המשתקף ממנו. לפטיו יש יציאה, אך הוא אינו משמש לישיבה אלא להכנסת אוויר ואור לשאר חללי הבית, כמו חלל המעבר, פינת האוכל וכן חדרי השינה הסמוכים לו.

פטיו במרכז הבית.
הפטיו במרכז הבית משמש להכנסת אור ואוויר

בסלון ופינת אוכל הוצב הריהוט הכהה שבעלי הבית הביאו איתם, ולכן היה צורך לבחור להם רקע בהיר, כמו וילון לבן וגופי תאורה בהירים. בין הסלון לפינת האוכל תוכננה הפרדה דקורטיבית בצורת שני עמודים, שחופו באותם בריקים המחפים את הפטיו ואת קיר הכניסה לבית. לחדרי הרחצה נבחרו גוונים חומים בהירים וכהים.

פינת אוכל עם רקע בהיר. הפרדה עם שני עמודים.

ליד פינת האוכל ממוקמת מבואת הכניסה, שמחלקת את אזור המטבח והסלון, ובה ממוקם ארון שלייפלק בגוון שמנת-לבן. במטבח ביקשו הדיירים שטח רחב ידיים עם אי במרכז, והגוונים שנבחרו לו תומכים במרחב על ידי ארונות בשמנת ושיש מסוג אבן קיסר בגוונים של שמנת-אפור בהירים.

גוונים בהירים במטבח.
גוונים בהירים תומכים במטבח רחב ידיים

חדרי השינה גובלים בפטיו. חדר השינה של ההורים פונה גם הוא לחצר האחורית, כך שיש להם פינה משלהם לקפה של הבוקר. מקלחת ההורים היא פנטזיה שלהם, לאחר שביקרו במלון בירושלים ורצו מקלחת בדיוק כמו בנופש -מקלחון גדול עם מחיצת זכוכית ללא דלת.

חדר שינה פונה לחצר אחורית.
חדר השינה פונה לחצר האחורית ולהורים יש פינה משלהם לקפה

חדר שינה בגוונים בהירים.

מקלחת הורים ללא דלת.
במקלחת ההורים מחיצת זכוכית ללא דלת, כמו בנופש

חדר שינה גובל בפאטיו.
חדר שינה הגובל בפטיו

חדר רחצה בגווני חום.
חדר רחצה נוסף בגווני חום

בחוץ תוכנן שביל הכניסה בצורת פלטות של בטון מוחלק ומדרגות רחבות עם ניתוק, כאשר ברווחים נשתלו צמחים מתפשטים. הריצוף ממשיך לתוך הבית באותו גוון, רק באריחי פורצלן. גם גדרות הבית בוצעו מבטון חשוף להשלמת המראה המודרני, ולטיח החוץ נבחרו שני גוונים כדי ליצור עניין ומשחק וכדי להתאימם לגדר הבטון החשוף. הפרגולות שמקרות את הכניסה ואת היציאה מהסלון הן פרגולות תלויות בגוון תואם לאלומיניום.

בטון מוחלק בכניסה.
פלטות של בטון מוחלק בשביל הכניסה

בטון חשוף בגדרות הבית.
בטון חשוף לגדרות הבית


אדריכלות: גלית אליהו

צילום: ליאור שניידר

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

מעוניינים לשפץ? לקבלני שיפוצים מומלצים בחדרה לחצו כאן!

שאלות נוספות? שאלו וקבלו תשובות של מומחים:

שאלו את המומחים בפורום

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר להתייעצות עם נציג