אבנים משתלבות - מידע מקיף ומחירים

שוקלים אפשרות של אבנים משתלבות בחניה או בחצר? לפניכם מידע מקיף על סוגי האבנים, אופן היישום והמחירים - כולל השוואה עם סוגי ריצוף וחיפוי אחרים לאזורי החוץ.

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-11/02/2016 6 דק' קריאה

אם אתם שוקלים אפשרות של אבנים משתלבות בחניה או בחצר כדאי שתקראו את המידע המקיף על סוגי האבנים, אופן היישום והמחירים - כולל השוואה עם סוגי ריצוף וחיפוי אחרים לאזורי החוץ.

אבנים משתלבות מהוות אחד מהפתרונות הרווחים לריצוף חוץ, הפופולאריות הן בפרויקטים ציבוריים: במדרחובים, טיילות וכיכרות, והן בפרויקטים פרטיים בחצרות וחניות. מתעניינים באבן משתלבת לריצוף חוץ? לפניכם מידע מפורט למתלבטים.

ממה עשויות אבנים משתלבות? כל אבן משתלבת עשויה מבטון עם שכבת אגריגטים. צבעי האבנים המשתלבות מתקבלים באמצעות שימוש בפיגמנטים עם בטון. האבנים מגיעות ברמות גימור שונות ויכולות להיות מסותתות או מלוטשות. גודל סטנדרטי של אבן משתלבת יהיה 30 ס"מ על 30 ס"מ, כאשר ישנן גם אבנים גדולות או קטנות יותר בשוק. הגדולות יותר לא יתאימו לנשיאת משאים כבדים מחשש שיישברו ולכן לא יתאימו בחנייה, למשל.

טבלת השוואה בין חומרי הריצוף וחיפוי החוץ

חומר לריצוף או חיפוי חוץ יתרונות  חסרונות מחיר

אבנים משתלבות

מחיר נוח יחסית, אפשרויות עיצוב מגוונות, קל לפתור בעיות נקודתיות מבלי לפגוע במראה הכולל של המשטח.

בהרבה מהמקרים צומחת עשביה בין האבנים, ועלולים אף לצוץ שם קיני חרקים. בשל כך יש צורך בהדברה למניעה.

נע בין כ-150 - 230 ש"ח למ"ר ללא מחיר המצע, תלוי בסוג האבנים הנבחר, גודל המשטח ותנאי השטח

בטון מוטבע

מראה אלגנטי ומרשים, יישום פשוט, מחיר נוח.

חיסרון בולט ביחס לפתרונות ריצוף הוא שמדובר במשטח אחיד, וכל תיקוני תשתיות עלולים להשאיר טלאים וצלקות על המשטח.

המחיר נע בין  כ-180 - 350 ש"ח למ"ר. תלוי בתנאי השטח.

אריחי קרמיקה

ריצוף החוץ יכול להמשיך את מראה ריצוף הפנים. יש מגוון רחב מאוד של אפשרויות עיצוביות.

פיתרון פחות חזק ועמיד מאבן משתלבת או בטון מוטבע. נשברים בקלות רבה. בנוסף, נדרשת תשתית בטון, מה שמייקר את המחיר.

טווח המחירים מתחיל ב-150 ש"ח למ"ר ויכול להגיע ל-250 ש"ח ומעלה כאשר האריחים יקרים או כאשר אין תשתית מתאימה.

דק עץ

מראה כפרי ואסתטי. התקנה מהירה יחסית.

 יקר יותר מהחלופות ודורש תחזוקה כאשר מדובר בעץ טבעי.

מתחיל ב-250 ש"ח למ"ר ויכול אפילו להגיע למחירים של 1,000 ש"ח למ"ר לסוגי העץ היקרים.

גרנוליט

 מראה האגריגטים מאפשר צורות שונות ומגוונות. יישום מהיר ועמידות גבוהה לשחיקה. אינו דורש כמעט תחזוקה.

 אם יש ילדים קטנים פחות מומלץ מכיוון שהוא חלק יחסית במגע עם מים. במקרה של תיקוני תשתית מסובך יותר לביצוע.

כ-250 ש"ח למ"ר

אספלט

חומר חזק. מחיר נוח יחסית לשאר האופציות. אפשרות לצבוע או לייצר מראה מוטבע.

מראה עדיין פחות אסתטי מהחלופות. מומלץ בעיקר כפתרון למשטחים גדולים. תיקוני תשתיות ייצרו טלאים על המשטח.

כ-120 ש"ח למ"ר.

אלון דהן

ציון 9.69 8 חוות דעת

זיאד זיאדנה

ציון 9.26 33 חוות דעת

חמודי גורבון

ציון 9.36 40 חוות דעת

קבלני אבנים משתלבות

בעלי המקצוע המבצעים אבנים משתלבות הם קבלני אבנים משתלבות או קבלני פיתוח. קבלן פיתוח הוא קבלן האחראי על עבודות תשתית וקרקע שנעשות בחוץ, כאשר לרוב יהיה מגוון סוגי עבודות שיוכל לבצע. בחירה של הקבלן צריכה באמצעות המלצות, חוות דעת, התרשמות מעבודות עבר וכימיה אישית. כדאי כמובן לערוך חוזה מקדים ובו לציין מחיר למ"ר, כדי שאם תרצו להוסיף חלק נוסף במהלך העבודה, יהיה ברור מהו המחיר.

כדאי לציין בחוזה שהעבודה כוללת את חומרי המצע ואבני השפה. אם אתם חושבים על האבנים הפחות סטנדרטיות והמיוחדות יותר לחצר שלכם, כדאי להיכנס לאתרי האינטרנט של החברות ולראות את טווח המחירים כדי להבין בערך מה המשמעות הכלכלית. לחלקן יש משמעות גם מבחינת היישום. אם, למשל, תרצו אבן גדולה ומלוטשת, כדאי לדעת שהן מחייבות פילוס של כל אבן בנפרד במהל העבודה, מה שמייקר אותה. בנוסף, אם מדובר באבנים מיוחדות של 7 ס"מ, הקבלן צריך לשים גומי על הג'בקה (המכונה המייצרת את הלחץ על האבנים) כדי לא לפצוע את האבן, כדאי לציין גם זאת בחוזה.

מחפשים קבלן אבנים משתלבות ולא מצאתם ?

או
אבנים משתלבות באפור

סגנונות ועיצובים שונים באבנים משתלבות

אחת ההמלצות של אנשי המקצוע היא לקחת דף משבצות פשוט ולהתחיל לנסות לשרטט איך תרצו את מיקום האבנים, אם כבר יש לכם רעיון - זה הזמן לפנות לקבלן פיתוח. גם אם התקציב שלכם לעבודת האבנים המשתלבות אינו גבוה, ואתם מעוניינים לקחת את האבן המשתלבת הכי סטנדרטית, של 20 ס"מ על 20 ס"מ, תוכלו למשל לשלב בין האבנים האפורות כמה אבנים צבעוניות, מה שיקפיץ את המראה של המשטח וייתן תוצאה מעניינת בהשקעה מינימלית.

האבנים המשלבות מגיעות כאמור בגדלים שונים, צבעים שונים ורמות גימור שונות. לכל אחת מהחברות המייצרות יש גם אבנים ייחודיות לה שהן מעט מיוחדות יותר. לאקרשטיין יש למשל את אבני האקרסטון במראה טרצו, אבנים בהרכב בטון צפוף יותר, אבנים עם ציפוי דמוי כורכר ואבנים ללא פאזות. האבנים המיוחדות יותר של איטונג הן אבני חוץ בצורת מעויינים, אריחים גדולים במיוחד במראה של פעם, אבן מולטי קובית (מרצפות קטנות המחוברות מראש זו לזו) ואבנים שעוברות תהליך מיוחד כדי לקבל מראה מיושן.

אבנים משתלבות בגווני אדום

תקן לחומר וליישום

כאשר מיישמים אבנים משתלבות מייצרים מעין "אמבטיה" מאבני שפה או אבני גן המקובעות בבטון, אשר תוחמות את האזור בו יהיו האבנים המשתלבות. לאחר מכן מיישמים מצע מהודק של כורכר, עליו מניחים שכבה של 4 - 5 ס"מ חול ים נקי. על החול מיישמים את האבנים המשתלבות. האבנים בנויות בצורה קונוסית ונדבקות בחלקן התחתון זו לזו. בסיום העבודה מפזרים חול המחלחל בין האבנים. חשוב לדעת כי כל משטח של אבנים משתלבות חייב להתרחק בשיפוע מהכניסה לבית, כדי שלא יקרה מצב שבו מים יזרמו לתוך הבית. השיפוע בדרך כלל הוא שיפוע של 2 אחוז, כאשר העניין הוא תלוי שטח. השיפוע יכול להגיע גם ל-8 אחוז אך מעבר לכך זה כבר שיפוע לא נוח.

האבן המשתלבת הרגילה עומדת בתקן R-11, תקן של מכון התקנים לאבנים שנוגדות החלקה. האבן המסותתת היא בעלת תקן של R-13 - התקן המחמיר ביותר. נסו להיזכר במצב בו יצאתם מהקניון ביום גשום: באזור הצמוד ליציאה יש עדיין ריצוף גרניט פורצלן ואנחנו לרוב נלך לאט-לאט. מהרגע שמגיעים לחניה או למדרכה המרוצפות באבנים משתלבות - ניתן כבר לרוץ. כדאי ליישם זאת גם בריצוף הבית, ולא להמשיך עם ריצוף הפנים בחוץ כאשר אין קירוי, מכיוון שמדובר בסכנת החלקה. כדאי לבחור בחוץ בריצוף המתאים, וליישם את האבנים המשתלבות באזורים הפתוחים הצמודים לבית.

חשוב לדעת שהמצעים עליהם מיישמים את האבנים המשתלבות חייבים להיות מהודקים, וזאת ניתן לראות היטב בעין. בדרך כלל ניתן לראות בשטח בקלות אם יש מהמורות, קטעים לא מהודקים או אם המצעים עצמם לא נקיים. כאשר מבצעים עבודה לא טובה אבן השפה עלולה להיפתח, מה שמוביל לנזילת החול, בעקבות כך האבנים מתחילות לזוז וכל המשטח מתפרק. אם אתם לא בטוחים לגבי עבודת הקבלן ניתן גם להתקשר לחברות המייצרות אבנים משתלבות ולהתייעץ, לבקש את התקנים המתאימים ולבקש הדרכה.

תחזוקה 

 לאחר שמסיימים את העבודה ומנקים את המשטח ניתן ליישם סילר על האבנים. הסילר אוטם את האבן העשויה בטון, ומונע מחומרים מלחלחל אליה. בשוק קיימים סוגים שונים של סילרים, וניתן לקחת למשל סילר במראה רטוב הגורם לצבע להיראות חי, או סילר ננו הנכנס לכל חלקיק באבן ומגן עליה. הסילר מחזיק מעמד שנתיים-שלוש ואז יש לחדש אותו. עבור ניקיון ניתן לשכור מדי פעם גרניק (מכונה המנקה בלחץ מים) כדי להסיר את האבק המצטבר על האבנים. אם מדובר בשטח לא גדול אפילו סבון כלים עם מים יכולים להביא לתוצאה לא רעה. במידה ונוצר כתם רציני על האבנים ניתן לקחת חומצות לניקוי אבל תמיד כדאי לבדוק מראש שהחומצה לא חזקה מדי לאבן כדי שלא תיצור נזק.

אבנים משתלבות בגווני אפור

חברות המשווקות אבנים משתלבות

חברת אקרשטיין, הקיימת כבר 80 שנה, היא שהכניסה את האבנים המשתלבות לישראל בשנות ה-70. את האבנים הביא לראשונה לארץ יו"ר החברה דאז, גיורא אקשרטיין. כיום מנהל את החברה בנו, צביקה אקרשטיין. חברת איטונג הקיימת כבר 60 שנה, נכנסה גם היא לתחום האבנים המשתלבות לפני כעשרים שנה. שתי החברות הגדולות מבצעות הרבה פרויקטים ציבוריים. לאחרונה הקימה אקרשטיין את "אקרשטיין הום", זרוע של החברה המטפלת בלקוחות פרטיים המעוניינים לעבוד עם אבנים משתלבות.

התמונות באדיבות חברת אקרשטיין

מחפשים קבלן אבנים משתלבות ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה

מאמרים בנושא עבודות פיתוח ואבנים משתלבות

נמצאו 5 מאמרים