בית

>

קבלני גבס

>

מאמרים

>

לוחות הגבס של טמבור

לוחות הגבס של טמבור

לוחות גבס טמבור - בטמבור נכנסו בשנים האחרונות בסערה לעולם הגבס הישראלי, והם מנסים ליצור מהפכה שקטה בשוק. במאמר שלפניכם מידע על לוחות הגבס שהם מציעים, פתרונות הבידוד, המחירים ומה בכל זאת החסרונות של בחירה בלוחות גבס לבית

מאמר מאת טמבור

פורסם ב-10/02/2016 6 דק' קריאה

חברת טמבור ידועה בעיקר כחברה המתמחה בצבע לבית, אך היא כבר זמן רב מציעה הרבה מעבר לכך. בבית טמבור ובלמעלה מ-700 מוקדי המכירה של החברה בארץ, ניתן לרכוש כמעט את כל חומרי הגמר הנדרשים לשיפוץ הבית, ממוצרי איטום, דרך לוחות גבס ועד לברגים הקטנים ביותר.

החברה נכנסה לתחום הגבס בשנת 2010, וכיום היא מייצרת לוחות גבס כחול-לבן מסוגים שונים. באתר החברה ניתן למצוא גם מפרטים ליישום נכון של לוחות הגבס ושימושיהם השונים. אחד מהיתרונות בעבודה עם חברות גדולות בתחום כמו גבס הוא נושא האחריות, כך שאם ישנן תקלות, החברה מחוייבת לתת מענה. מוצרי החברות הגדולות גם תמיד עומדות בתקנים הנדרשים. בנוסף, החברות הגדולות מספקות את כל המידע בנוגע לאופן המומלץ לבניית מחיצות ותקרות וכן מוכרות את כל המוצרים הדרושים כדי לעשות זאת.

בחברת טמבור נותנים שירות ליזמים גדולים, והם מספרים כי כיום ברוב מגדלי היוקרה במרכז הארץ, מקימים קירות גבס במקום קירות הבלוקים. לדברי מתן בירמן, מנהל הדרכה בתחום הבנייה היבשה בחברה, הגבס כבר בשימוש נרחב בבנייה החדשה במרכז. לדבריו, זהו תהליך שזולג אט אט גם לפריפריה ולקבלני השיפוצים הפרטיים.

בעבר, זכה הגבס למוניטין רע בשל פתרונות מהירים מגבס שהיו בשימוש בארץ בשנות ה-90, אשר לא נעשו בצורה מקצועית. כיום, מתקן הגבס את הרושם שיצר וחוזר לשימוש נרחב עם פתרונות מהירים ופשוטים לבניית מחיצות חזקות ואיכותיות. החומר אמנם נכנס באיטיות לישראל, אך נמצא בשימוש נרחב יותר בעולם: ממוצע צריכה של לוחות גבס טמבור לאדם בישראל בשנה עומד על 5 מ"ר, באירופה הוא כבר מגיע ל-9 מ"ר ובצפון אמריקה הוא עומד על 15-16 מ"ר. בטמבור שואפים להגדיל את המספרים ולהיות ממובילי המגמה של החדרת הגבס לשוק הישראלי, תוך עבודה נכונה ותקנית עמו.

לוחות גבס ייחודיים

מעבר ללוחות הגבס הרגילים והייעודיים (לוח ורוד ולוח ירוק) לחברה מספר לוחות גבס ייחודיים:

לוח סילברבורד

לוח גבס מחוזק, שבתהליך הייצור שלו דוחסים את הגבס ומוציאים ממנו בועות אוויר. ללוח מוסיפים סיבי זכוכית והוא הופך ללוח דחוס וחזק. המשקל המרחבי של לוח גבס רגיל הוא 8.2 קילו למ"ר, בעוד שהמשקל המרחבי של לוח סילברבורד הוא 10.5 קילו למ"ר. הלוח מיועד לאזורי שירות גבוהים כמו בתי ספר. זוהי מחיצה עם בידוד אקוסטי משופר, עם הנחתת קול של 50 דציבלים (50 DB). הלוח הוא בעל עמידות מוגברת לאש, מעבר ללוח הוורוד הרגיל, ואמור להחזיק מעמד בלהבות במשך שעה. המלצת החברה עבור לקוח פרטי שמשפץ דירה היא לבחור בלוחות סילברבורד כלוחות פנים. ההפרש במחיר לדירת 4-5 חדרים בין לוחות רגילים ללוחות סילברבורד הוא בין 1,000 ל-1,500 ש"ח. איכות החומר אמורה להצדיק את ההשקעה הכלכלית. טווח מחירים: 17 - 20 ש"ח למ"ר.

לוח סופרבורד

לוח סופרבורד הוא לוח גבס עם סיבי זכוכית המשמש כפתרון לחוץ ולפנים. זהו לוח גבס ללא נייר המחופה יריעת סיבי זכוכית משני צידיו. הוא נמצא בשימוש נרחב בתחום הבנייה הקלה, וכן מתאים כפתרון פנים בחדרים רטובים. הלוח עמיד באש מעל לשעתיים, והוא עומד בתקן האירופאי ללוחות חוץ (תקן שטרם אומץ על ידי מכון התקנים, ובינתיים הוא התקן המועדף בהיעדר תקן ישראלי). טווח מחירים: 33 - 35 ש"ח למ"ר.

לוח פיירדיפנדר

לוח בעל ליבת גבס דחוסה במיוחד הכוללת תוספים מיוחדים ומעכבי בערה. הלוח מחופה יריעת סיבי זכוכית ללא נייר וללא חומרים אורגנים. עמיד באש מעל 2.5 שעות. מיועד למקומות בעלי דרישות גבוהות לעמידות באש: חיפוי תעלות מיזוג חיפוי קונסטרוקציות מתכת מבני ציבור וחינוך, מסעדות ועוד. חברת טמבור קיבלה מענק מהמדען הראשי כדי לפתח את הלוח, המיועד לשימוש פנימי בלבד. טווח מחירים: 55 - 66 ש"ח למ"ר.

לוחות אקוסטיים

לחברה מוצרים מיובאים במגוון חירורים, עם פתרונות ייחודיים של חיבור בגדלים שונים, מכיוון שמדובר במבחר רחב, אין אפשרות לתת טווח מחירים מדוייק.

בלוקים מגבס

בחברה מוכרים גם בלוקים של גבס המיועדים למחיצות פנים. הבלוק מתחברים זה לזה בשיטת "שקע ותקע". בלוקים כאלה מהווים מעין פתרון ביניים ללקוחות המעוניינים להתקדם משיטת הבנייה של הבלוקים הרגילים, אך עדיין לא מוכנים לעבור ללוחות גבס טמבור. המוצר הוא פופולארי בקרב חברות בנייה גדולות, מכיוון שהם יכולים לבנות כך בכמויות גדולות ובמהירות. על קיר הבנוי מבלוקים של גבס מיישמים שפכטל וצבע, ואין שימוש בטיח. הבידוד האקוסטי של קיר בלוקים מגבס דומה למערכות בלוקים אחרות ועומד על הנחתת קול של 38 דציבלים. לוחות הבלוקים פחות נוחים לשינוע מלוחות הגבס, מכיוון שכל בלוק שוקל 26 קילו, ולכן הלוגיסטיקה של העברת הציוד לדירה מעט מסובכת יותר. טווח מחירים: מערכת לקיר הכוללת דבקים והובלה תעלה כ-110 ש"ח למ"ר.

פתרונות בידוד

כדי לבדוק את רמת הבידוד של הלוחות בונה היצרן קיר שלם של 3.4 מ' על 3.4 מ', בו שמים שקעים מדומים של חשמל. במשך כשלוש שעות מייצרים הבודקים רעשים מצד אחד של המחיצה כאשר קולטנים מהצד השני מודדים את רמת הנחתת הקול בדציבלים. מתוך הבדיקה הזו גיבשו בטמבור את ההמלצה לקיר עם בידוד מיטבי הבנוי מלוחות סילברבורד, עם צמר זכוכית מבודד בדחיסות של 24 קילו למטר קוב. מחיצה זו מגיעה לרמת הנחתת קול של 50 דציבלים. לשם השוואה, מחיצה של בלוקים רגילים לא מגיעה ל-40 דציבלים. אם נשווה בקטגוריית המחיר, הרמת מחיצת גבס תעלה כ-200-250 ש"ח. בניית מחיצה מלוחות סילברבורד תהיה כרוכה בתוספת של 20-30 ש"ח למטר, לעומת מחיצה של בלוקים שתהיה יקרה ב-70-80 ש"ח למטר מרובע. 

המוצר הסטנדרטי הנמצא בשימוש ברוב אתרי הבניה בישראל הוא צמר זכוכית, המגיע בדחיסויות שונות, הנמדדות בקילו למטר קוב. המוצר המומלץ על ידי טמבור הוא מזרון צמר זכוכית בדחיסות של 24 קילו למטר קוב, כאשר ההבדלים בין מחיר מזרון כזה לבין מחירי מזרונים של 16 קילו למטר קוב ושל 12 קילו למטר קוב, הם שקלים בודדים.
כאשר ישנה בעיה, למשל, של רעש המגיע מדירת השכנים, ניתן להציב קונסטרוקציה על הקיר, למלא בצמר זכוכית בדחיסת של 24 קוב ולסגור עם לוח סילברבורד, או אפילו עם שני לוחות. בדרך כלל, זהו פתרון אופטימלי שישפר פלאים את המצב.

חסרונות בבחירה בעבודות גבס

כאשר הלקוח הישראלי רוכש דירה, הוא מיידית חושב גם על אפשרויות המכירה שלה. בגלל התדמית של עבודות גבס כמוצר לא מספיק חזק, המחשבה הראשונית היא שדירה כזו תהיה גם קשה למכירה. עם זאת, השימוש בגבס בישראל הולך ומתפשט, ויותר יותר לקוחות מבינים את יתרונותיו. הגבס קל לעבודה, מהיר, מאפשר ביצוע שינויים בקלות ומאפשר פתרונות בידוד משופרים. גם תלייה של אלמנטים כבדים אפשרית על גבס, בעזרת המוצרים הנכונים, אותם ניתן לרכוש בחנויות המתאימות. בחברות הגבס הגדולות מנסים אט אט "לחנך" את קבלני השיפוצים הפרטיים והציבור להבנת יתרונות העבודה בגבס.

אורן שדה

ציון 10 3 חוות דעת

שחר חדד

ציון 9.25 14 חוות דעת

אילן יפת

ציון 9.83 34 חוות דעת

עבדאללה ותד

ציון 9.8 19 חוות דעת

מחפשים קבלן גבס ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה