שיפוץ וילה באשקלון [תמונות השראה]
שיפוצים פלוס
הצטרפות בעלי מקצוע

לא צריך לצאת לחופשה: בית חלומות באשקלון

בית פרטי באשקלון עם הרבה פוטנציאל לא ממומש הפך לארמון של ממש בשיפוץ שפרץ קונספציות עיצוביות

מאמר מאת יניר אברהם

פורסם ב-19 בנובמבר, 2017 (עדכון אחרון: 21/11/17)

משפחה בת חמש נפשות שרכשה בית פרטי באשקלון שכרה את שירותיו של האדריכל יניר אברהם מ"יסודות אדריכלים" כדי לבצע שיפוץ שיגשים את הפוטנציאל הטמון בבית. מדובר בבית גדול ומרווח הבנוי מארבעה חצאי מפלסים אך במצבו ההתחלתי הוא היה כהה, סגור עם חלונות קטנים דרכם לא נכנס מספיק אור. בעל הבית היה מוכן להשקיע הרבה משאבים וזמן כדי להפוך את הבית לבית החלומות של המשפחה ומשרד האדריכלים היה רתום למשימה. המגמה העיקרית הייתה לפתוח, להרחיב ולהגדיל - להגדיל את החלונות, להרחיב את החללים ולהכניס אור ותחושת מרחב שנותן אוויר לנשימה.

הבית - לפני
הבית - לפני

עם תחילת העבודה על הפרויקט הוחלט שלא להיות שבויים בקונספטים עיצוביים. לא הוגדר סגנון עיצובי דוגמת  כ"כפרי", "מודרני" וכן הלאה. במקום, בכל נקודה ואזור בבית הושם דגש על שילובי גוונים אך ללא מגבלות סגנוניות וכך נוצרו שילובי סגנונות: כמו למשל קווים מודרניים ונקיים עם קשתות כפריות וחומרים קרים.

מבט לבית מבחוץ עם בריכה ודקלים.
שילוב קשתות עם מראה מודרני

החלטה עיצובית משמעותית בבית הייתה בחירת הריצוף: מראה ריצוף שיש קררה יוקרתי הושג באמצעות אריחי גרניט פורצלן דמויי קררה. הבחירה בגרניט פורצלן על פני השיש המקורי יצרה חיסכון של יותר מ-200 ש"ח למ"ר, מבלי לוותר על האפקט המרשים.

מבט לסלון עם ריצוף דמוי שיש.
ריצוף גרניט פורצלן דמוי קררה

האופן בו הבית בנוי כולל הרבה פינות וזוויות בעייתיות להתמודדות. בשל כך, הבעלים הקודמים של הבית שלא הצליחו למצוא מקום לטלוויזיה, תלו אותה לבסוף על חלון… בשיפוץ, החליטו הלקוחות והאדריכל לפתור את הבעיה באמצעות קיר צף עם חיפוי באפקט תלת מימד שייתן מענה גם עבור הטלוויזיה וגם יחצוץ בין פינת האוכל לסלון. חיפוי התלת מימד המשיך גם במסדרון ובקירות נוספים בבית.

קיר בחיפוי תלת מימד עם טלוויזיה.
קיר עם חיפוי תלת מימד חוצץ בין הסלון לפינת האוכל

הגוונים שנבחרו לחללים המרכזיים בבית הם בהירים באזורי הלבן-בז'-קרם-שמנת, עם נגיעות של עץ בפינת האוכל, בסלון ובמטבח. לפלטה זו נוספו נקודות צבע צהוב. אפילו הרעפים בגג נצבעו מאדום לצבע קרם שמנת כדי שישתלבו עם הקו הכללי של הבית. 

גווני עץ בפינת האוכל.
פינת אוכל המשלבת עץ עם הגוונים הבהירים של הבית

המטבח עוצב במראה לבן ונקי בשילוב עם גוון כסוף. התאורה שנבחרה היא תאורה לבנה המאפשרת הרבה אור במהלך העבודה במטבח. גם כאן נבחר חיפוי תלת מימד לקיר, הפעם בצבע לבן.  

מטבח לבן וכסף.
מטבח לבן-כסוף

המטבח תחום באמצעות אי המאפשר ישיבה לארוחה של כל המשפחה. מעל האי שלושה גופי תאורה לבנים המתכתבים עם טקסטורת התלת מימד של הקיר. 

אי במטבח עם כיסאות לבנים.
אי וגופי תאורה לבנים

הלקוחות לקחו לפרויקט גם יועץ תאורה, שהוסיף גופי תאורה בעלי נוכחות רבה בכל החדרים, לצד הנמכות גבס עם תאורה שקועה ונסתרת. לפינת האוכל והמטבח נבחרו גופי תאורה לבנים המשתלבים עם המראה הנקי בחללים הללו. גוף מרשים במיוחד של מעין כדורי אור משתלשל מהקומה העליונה במרכז גרם המדרגות עד לקומה התחתונה.

גוף תאורה מרהיב שיורד מהקומה העליונה מטה.
גוף תאורה מאסיבי במרכז גרם המדרגות

לשלושת חדרי השירותים שבבית נבחרו אריחים אפורים בגוונים וגדלים שונים, לתחושה עדכנית אך רגועה ואלגנטית. בחדר האמבטיה של ההורים הוחלף ג'קוזי שחור ומאסיבי לאחד קטן יותר, שנותן תחושה מרווחת יותר בחלל. בכל חדרי השירותים נבחרו טקסטורות מיוחדות לקירות: טקסטורות של אריחי תלת מימד בגלים או בצורות גיאומטריות ואפקטים בצבע. להם נוספו אלמנטים מעץ המחממים את המראה המודרני. 

חדר שירותים עם קיר תלת מימד.
שילוב אריחי תלת מימד עם טקסטורות צביעה מיוחדות

חדר שירותים בגווני אפור.


חדר אמבטיה של ההורים עם ג'קוזי.
ג'קוזי חדש בחדר האמבטיה של ההורים

ההשקעה המשיכה גם בעבודות פיתוח מחוץ לבית ולגולת הכותרת - בריכה גדולה ומרשימה.

מבט אל הבריכה בלילה.
מראה של בית מלון

החלטתם לשפץ? פנו לרשימת הקבלנים המומלצים שלנו באשקלון!

עיצוב פנים: יניר אברהם מ"יסודות אדריכלים"

צילום: דנה אלמוג

מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר

שאלות נוספות? שאלו וקבלו תשובות של מומחים:

שאלו את המומחים בפורום

חפשו בעלי מקצוע
צרו קשר