בית

>

קבלני איטום

>

מאמרים

>

זיפות גגות

זיפות גגות

זיפות גגות הוא אחד הפתרונות הנפוצים והיעילים להתמודדות עם נזילה מהגג, או כצעד שנועד למנוע נזילה עתידית. מדובר בפעולה שצריך לבצע איש מקצוע בלבד, ושנועדה להחזיק לטווח ארוך ולתת תוצאות בשטח. כדי לדעת במה בדיוק מדובר, אנו נפרט עבורכם מתי צריך לבצע זיפות, איך עושים את זה, מה היתרונות של השיטה וכמה זה יעלה לכם.

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-20/01/2021 5 דק' קריאה

מה זה זיפות גגות?

זיפות גגות היא שיטה לאיטום גג שמתבצעת באמצעות מריחה של זפת חמה בכמה שכבות על האזור שבו קיימות נקודות חולשה (הנקודות שמהן נוצרת או עתידה להיווצר דליפה). כשהזפת מתקררת היא מתקשה מאד והופכת לשכבת איטום קשה לחדירה. עם זאת, יש לזפת גם לא מעט חסרונות, שעליהם נדבר בהמשך. את הזיפות צריכים לבצע קבלני איטום מוסמכים, וכאלו שמשתמשים בחומרים תקניים בלבד.

מתי צריך לבצע זיפות לגג?

את הזיפות צריך לבצע כצעד מניעתי במבנים ישנים או כאלו שהיו בהם נזילות בעבר, לפני שהחורף מתחיל. מומלץ לעשות את זה בחודשי האביב, כאשר הגג יבש לחלוטין אבל עדיין לא חם מדי, וכאשר ניתן לעבוד על הגג ללא תנאים שיסכנו את הפועלים (גג רטוב או חום קיצוני). בתקופות אלו קבלני האיטום פנויים יותר, כך שזה עשוי גם להשתלם לכם בזמינות גבוהה יותר של אנשי מקצוע מוסמכים.

ניתן לזפת את הגג גם כאשר מתגלה נזילה, אך חשוב לעשות זאת לאחר שהגשם פוסק וניתן לעבוד על גג יבש. במקרים אלו כדאי להזמין את בעל המקצוע בהקדם, ולקבל ממנו המלצות להמשך הטיפול בבעיה על פי ניסיונו המקצועי.

שלבי העבודה

  1. ניקיון יסודי ופינוי פסולת  - בשלב הראשון יש לבצע ניקיון יסודי בגג. אם קבלן האיטום ימרח את הזפת על תשתית מלוכלכת, הזפת לא תידבק לגג כמו שצריך והדרך מכאן לנזילות מהגג היא קצרה. אם הגג שלכם לא מאפשר ניקיון יסודי בגלל אשפה או ליקויים אחרים, תצטרכו לטפל בהם קודם לפני שמתחילים בהליך הזיפות. אם קיים חומר איטום אחר שכבר הונח שם בעבר, כדאי להסיר אותו בהתאם לחוות דעתו המקצועית של איש המקצוע.
  2. תיקון פגמים, חורים או סדקים – יש לתקן כל ליקוי בגג לפני שמתחילים בזיפות עצמו, כדי ליצור שכבת זפת אחידה ללא נקודות חולשה.
  3. הנחת שכבת יסוד – לפני שמורחים את הזפת החמה על הגג, יש למרוח שכבת יסוד שהתפקיד שלה הוא לשפר את האחיזה של הזפת לגג. שכבת היסוד נקראת פלינקוט, שהוא חומר ביטומני מדולל במים. לאחר ההנחה, יש להמתין לייבוש מלא.
  4. זיפות נקודות החיבור -  נקודות החיבור בין הקירות והרצפה, המכונות "רולקות", הן התחנה הראשונה לזיפות, לפני שאר הגג. עושים את זה משום שמדובר בנקודת החולשה של הקיר, והמקום שבו הסיכויים לנזילה הם הגבוהים ביותר.
  5. זיפות שאר הגג – בשלב זה ניתן להתחיל ולזפת את הגג. ניתן לבצע את הזיפות בשכבה אחת או בשתיים, בהתאם לשיקול דעתו של בעל המקצוע. שתי שכבות עשויות להבטיח הגנה טובה יותר מפני דליפות ולמנוע דליפה עתידית, ובמקרה כזה בעל המקצוע יבצע את הזיפות בשלבים שכוללים הנחת השכבה הראשונה, הנחת רשת שתעזור בשיפור האחיזה של הזפת לגג והנחת שכבה נוספת.

מחירון זיפות גגות

כמו בכל עבודת איטום גגות אחרת, גם זיפות גגות מתומחר לפי שטח הגג, אך יש לא מעט אלמנטים שעשויים לייקר את המחיר הסופי, בהמשך נסביר מה הם. 

עלות זיפות גג למטר רבוע נעה בין 40-70 ₪ לא כולל מע"מ, כאשר המחיר הזה מתייחס לגגות בשטח של מינימום 100 מ"ר.

עלות תיקון מקומי בזפת חמה נע בין 1000-1500 ₪ לא כולל מע"מ וכפי שמיד נסביר, המחיר זה גם לא כולל אחריות ברוב המקרים.

מה משפיע על המחיר?

מורכבות העבודה – נזקים כבדים לגג ותיקונים מרובים עשויים לייקר את המחיר. מורכבויות נוספות שיתגלו תוך כדי העבודה, כמו חוסר נגישות שעליה נדבר בסעיף הבא, עשויים גם הם להעלות את המחיר.

נגישות – הנגישות לא באה לידי ביטוי רק בהגעה של הצוות למקום, אלא ביכולת להעביר אל שטח העבודה את הציוד ואת חביות הזפת. במקרים של אי נגישות איש המקצוע יצטרך למצוא פתרונות חלופיים כמו הזמנת מנוף, וזה עלול לייקר את העבודה.

יתרונות מול חסרונות

יתרונות חסרונות
מחיר – זפת זולה באופן משמעותי ביחס לשיטות איטום אחרות. דורשת תחזוקה שוטפת לאורך השנים ובעיקר סיוד בחודשי הקיץ, והחיסכון בסכום הראשוני עלול להתבטא בעלויות התחזוקה.
עבודה ברמת מורכבות לא גבוהה, ובעצם נוחה ליישום. לא מחזיקה מעמד לאורך זמן ארוך מאוד, אלא למספר שנים בודדות בלבד.
עבודה שניתן לבצע יחסית במהירות, כל עוד אין בעיות שצריך לפתור לפני כן, ואז זמן העבודה תלוי בהיקף הבעיות שצריך לפתור

הצעת מחיר לזיפות גגות

הצעת המחיר צריכה לכלול את כל שלבי העבודה, ניקיון הגג, תיקונים בסיסיים, הרמת דוודים וקולטים, זיפות והלבנה. שימו לב שהיא מכילה את סוג הזפת שבה בעל המקצוע ישתמש ולא פחות חשוב מזה, את השיטה שהוא מתכוון ליישם.

כמו כן, היא צריכה להציג את כל האלמנטים שעשויים לייקר את המחיר. קבלן איטום מקצועי לא ייתן לכם הצעת מחיר טלפונית שתואמת את מחירון זיפות גגות, אלא יגיע אליכם פיזית, יעלה על הגג, ימדוד אותו וייתן לכם הצעת מחיר מבוססת שלוקחת בחשבון את מצב הגג וכל הליקויים שבהם צריך לטפל, אם יש.

מה עוד חשוב לדעת?

  • בדקו התאמת פרטים – בדקו שכל הפרטים על הצעת המחיר תואמים את המידע שבידיכם, כמו היקף הגג, הליקויים שנמצאו בו והמחירים כפי שנמסרו לכם על ידי איש המקצוע.
  • אחריות – וודאו שההצעה כוללת אחריות למספר שנים, כדי שתהיה לכם כתובת במקרים של ליקויים באיטום. לא כל קבלני האיטום נותנים אחריות, ותקופת האחריות משתנה ביניהם. סגרו עסקה רק עם קבלן שמציע אחריות על העבודה שלו, ולא ייעלם לכם לאחר מכן.
  • באיזה זפת בעל המקצוע משתמש? – על בעל המקצוע להשתמש בחביות זפת סגורות וחדשות, עם זפת תקנית בלבד שנקראת 25/75. אם אתם רואים חבית פתוחה או משומשת, או כזו שנושאת פרטים אחרים עליה, ייתכן כי מדובר בזפת לא תקנית.
  • תעודת אוטם מורשה – דרשו לראות את תעודת האוטם המורשה של הקבלן, אותה הוא צריך לקבל מטעם מכון התקנים הישראלי.

לסיכום

אם אנחנו בוחנים את התמונה בכללותה, אין ספק שאיטום גג באמצעות זפת חמה היא זולה ונוחה יותר, ועשויה להיות הפתרון המתאים ביותר עבורכם למניעת דליפות או לטיפול בדליפה קיימת. חשוב להכיר את החסרונות של השיטה ואת המחירים בשוק, כדי לקבל את הצעת המחיר הטובה וההוגנת ביותר מאנשי מקצוע מוסמכים בלבד.

רוני יעקובוב

ציון 9.7 5 חוות דעת

ואדים סוטולה

ציון 9.94 4 חוות דעת

לירן קלה

ציון 9.94 4 חוות דעת

ניק בנובייב

ציון 9.67 12 חוות דעת

מחפשים קבלן איטום ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה