בית

>

חוקים, תקנות ומשפט

>

תקנות למניעת רעש במהלך שיפוצים - מה אומר החוק?

תקנות למניעת רעש במהלך שיפוצים - מה אומר החוק?

כל מי שמתחיל בתהליך של שיפוצים יודע שמדובר בהליך לא קצר, שלעיתים עלול להתארך מעבר למצופה. הרצון לסיים את העבודות כמה שיותר מהר כרוך לעיתים בניסיון לעבוד גם בשעות פחות שגרתיות. חשוב שתדעו: זכותו של כל אדם בישראל לשפץ את ביתו. אך כידוע, שיפוצים כוללים בדרך כלל גם שימוש במקדחה ודפיקות אשר עלולים לעשות לא מעט רעש, העשוי להטריד את מנוחת השכנים. התקנות למניעת רעש והחוקים המרכזיים הקיימים בנושא השמירה על איכות הסביבה והתפתחות המודעות הסביבתית בישראל נוגעים גם לנושא מניעת הרעש. החוק קובע באילו שעות מותר להרעיש, מתי אסור ומהי עוצמת רעש מותרת. אם השכנים שלכם משפצים ואתם חוששים או מוטרדים מהרעש - אנו שמחים לעזור ולספק לכם מידע על החוק בנושא. אם אתם מתכננים שיפוצים בעצמכם, תוכלו להיעזר באתר שלנו גם כדי למצוא קבלן שיפוצים טוב ומהימן (וכזה שלא ירעיש בשעות מנוחת השכנים). אם יש לכם עוד שאלות בנוגע לתקנות וחוקים, תוכלו לפנות אל פורום חוק, תקנות ומשפט.

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-13/09/2011 2 דק' קריאה

רעש במהלך השיפוצים

במהלך עבודות השיפוץ יש רעש רב וחזק בבית, במיוחד בתקופה הראשונה שכוללת שבירת קירות, פירוק מקלחת, מטבח או אסלות. הרעש אמנם לא רצוי ומהווה לעיתים מטרד סביבתי - אך עדיין קשה למנוע אותו. הרי אי אפשר לשפץ לבלי להרעיש. ההתייחסות לנושא הרעש בזמן השיפוצים נכנס בשנים האחרונות באופן רחב יותר למודעות. בעבר, השכנים ידעו שמותר לשפץ, זה עלול להטריד מעט, אבל בסוף זה מסתיים. כיום, רוב האנשים לא מוכנים לקבל את המטרד שנכפה על חייהם ולרוב לא יהססו להתקשר למשטרה או לעירייה (ולעיתים גם לפקח שיבדוק אם ישנו בכלל היתר בניה לשיפוצים). 

יצחק תורג'מן

ציון 9.82 7 חוות דעת

יהונתן חיו

ציון 9.67 6 חוות דעת

איימן עיראקי

ציון 9.8 87 חוות דעת

רני ספיר

ציון 9.84 8 חוות דעת

תקנות למניעת רעש שיפוצים

תמונה: Sira Anamwong/FreeDigitalPhotos

חוקים ותקנות למניעת רעש

תקנות למניעת מפגעים מ-1992 של מדידת רעש, קובעות מהו רעש בלתי סביר ומהו הסף העליון של רעש המותר בשיפוץ בית או דירה. בתקנות למניעת רעש נקבע כי אם רעש נמשך יותר מתשע שעות ביום, יהיה הגבול העליון המותר 50 דציבלים בתוך בית הנמצא באזור מגורים. רמת הרעש המותרת בלילה היא 40 דציבלים.

החוק קובע כי אסור לבצע עבודות תיקון, שיפוץ או בנייה הגורמות לרעש מ-20:00 בערב ועד לשעה 7:00 למחרת. בערבי שישי וחג אסור לעשות זאת מהשעה 17:00 אחרי הצהריים. בנוסף, אסור להפעיל מכונות או ציוד בניה לצרכי חפירה, בניה או הריסה בין 19:00 בערב ועד ל-7:00 בבוקר. בימי שישי אסור לעשות זאת מהשעה 17:00.

הדבר מותר רק אם ישנה חובה להפעיל את המכונה כדי למנוע סכנה או הפרעה. בימי מנוחה אין לבצע עבודות אלו בין השעות 17:00 בערב יום המנוחה ל-7:00 למחרת יום המנוחה. כפי שניתן להבין, אין איסור בחוק על עבודות בין 14:00 ל-16:00. חשוב עם זאת לציין כי חוקי העזר של הרשויות המקומיות השונות, שאותם ניתן לאתר באתר משרד הפנים, עשויים לקבוע כללים נוספים בנושא הרעש. כדאי לבדוק את העניין לפני תחילת העבודות.

אכיפת התקנות למניעת רעש

על פי סדר הדין הפלילי, גובה הקנס על הפעלת מכונה באזור מגורים בשעות האסורות יחל מ-450 ש"ח ליחיד עד 900 ש"ח כאשר מדובר בעבירה חוזרת. הקנס על עבודות תיקון, שיפוץ או בנייה בשעות האסורות מתחיל מ-350 ש"ח ומגיע עד ל-700 ש"ח לעבירה חוזרת. הסמכות לאכיפה הינה של משטרת ישראל, פקחי רשויות מקומיות ופקחי משטרה ירוקה של המשרד להגנת הסביבה. אם אתם משפצים ושוהים מחוץ לדירתכם בתקופת השיפוצים, כדאי שתוודאו מראש עם קבלן השיפוצים את שעות העבודה כדי למנוע מעבר על החוקים והתקנות למניעת רעש, אי נוחות לשכנים ודו"חות כספיים מיותרים. 

מחפשים עורך דין ולא מצאתם ?

או

מחפשים עורך דין ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה