בית

>

קבלני בטון

>

מאמרים

>

בטון מוחלק - המדריך המלא

בטון מוחלק - המדריך המלא

אדריכלים ומשפצים רבים מעדיפים כיום להשתמש בבטון מוחלק בגלל מראהו המודרני והנקי ורמת הגימור הגבוהה שלו. מי מבצע עבודות של בטון מוחלק, איך זה נעשה ומה העלויות? כל הפרטים

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-30/06/2011 5 דק' קריאה

בשנים האחרונות, בטון מוחלק הפך לאלמנט עיצובי פופולארי בקרב מעצבי פנים ואנו רואים יותר ויותר שימושים יצירתיים של בטון מוחלק בעיצוב הבית, המשרד או החצר. מראה הבטון הגולמי משתלב מעולה עם עיצובים בסגנון תעשייתי או הייטקי, אדריכלים רבים בוחרים בו גם לביתם הפרטי. הפופולריות של מראה הבטון רבה כל כך עד שחברות הצבע המובילות יצרו גוונים מיוחדים המדמים מראה של בטון, למי שמעדיף להיות בלי ולהרגיש עם. בטון מוחלק, או החלקת בטון, היא שיטה בה משטח בטון מוחלק עד למראה של ריצוף נקי. הבטון המוחלק הוא בטון הדומה מעט יותר מחוזק ביציקה סטנדרטית שלו מוספים פיגמנטים לחיזוק הצבע, לאחר מכן, הבטון עובר החלקה באמצעות מכשור ייעודי. שיטה פופולארית נוספת לעבודה עם בטון היא הבומנייט - הבטון המוטבע, המאתימה יותר למשטחי חוץ. מה חשוב לדעת על בטון מוחלק? שוחחנו עם קבלן הבטון ציון טרבלסי, שסיפק מידע שימושי וחשוב בנושא.

שימושים בבטון מוחלק

בטון מוחלק מתאים גם לחלל פנים וגם לחלל חוץ. בעבר, משטחי בטון היו שכיחים בעיקר באזורי חוץ. כיום, ניתן לראות הרבה משטחי בטון בחללים פנימיים, כאשר מדובר בבחירה נפוצה מאוד למסעדות, מלונות בוטיק מעוצבים וברים. המראה המתקבל כאשר מבצעים החלקת בטון בחלל פנים הוא עדכני ומיוחד, ומשתלב היטב עם סגנון עיצוב תעשייתי או סגנון מודרני, ויוצר מראה גולמי ומחוספס יחסית לחלל. אם אתם שוקלים החלקת בטון לפתרון לחיפוי פנים, כדאי גם להיות מודעים לחסרונות שלו לעומת ריצוף רגיל באריחי גרניט פורצלן, כפי שיפורטו בטבלה בהמשך המאמר. בטון מוחלק כחיפוי חוץ הוא בחירה שכיחה יותר ונועזת פחות, ועדיין אלגנטית ומרשימה. 

איך מתבצעת החלקת בטון בהליקופטר?

  • הכנת המשטח - כאשר מדובר במשטח בטון המיועד לחלל בפנים הבית בו כבר יש ריצוף קיים, יש צורך לפרק אותו ולפנות את האריחים לאתר פסולת מורשה. כאשר מדובר במשטחי חוץ, על המשטח להיות מיושר ומהודק. לכן, בחלק מהמקרים יהיה צורך להתחיל את העבודות ביישור עם מכשיר בובקאט, יישום שומשום והידוק.
  • יציקת החומר - הבטון המשמש להחלקת בטון הוא מעט שונה מהבטון הרגיל ונקרא בטון משופר החלקה. מחירו מעט גבוה יותר מבטון רגיל והוא מתאפיין בכמו גדולה יותר של מלט וחול. את הבטון מפלסים לגובה הנדרש. אם המשטח המדובר נמצא בחוץ, עליו להיות בשיפוע של 2 אחוז כדי לאפשר נזילה של מים.

אחמד טאטור

ציון 9.48 20 חוות דעת

חאפז דיבה

ציון 9.6 5 חוות דעת

רם אסא

ציון 9.12 16 חוות דעת

חמזי אבו עלי

ציון 9.81 8 חוות דעת

סלון עם החלקת בטון

תמונה באדיבות קמחי תאורה

  • ייבוש - כדי לבצע החלקה של הבטון, עליו להיות במצב של 90 אחוז ייבוש. לכן לאחר היציקה חובה להמתין מספר שעות. המספר המדויק משתנה בהתאם לעונות השנה ולתנאי השטח. ניתן לומר שבדרך כלל שלב היציקה מתחיל בשעות הבוקר, ושלב ההחלקה בצהריים המוקדמים (אחת מתכונות הבטון משופר ההחלקה היא יכולת התייבשות מהירה יותר מבטון רגיל).
  • חומר מקשר - בשלב זה בדרך כלל מיושם על הבטון חומר מקשר מיוחד באבקה. לאחר מכן מפזרים את פיגמנט הצבע על גבי הבטון. החומר מפוזר על המשטח באופן ידני, כאשר על כל מ"ר של בטון מפוזרים כ-2 - 4 קילו. לא מדובר בצביעה מאסיבית אלא בחיזוק גוון הבטון לכיוון הרצוי - אפור כהה, אפור בהיר וכו'.
  • החלקת בטון - ההחלקה נעשית באמצעות הליקופטר - מכשיר ייעודי שדומה למכונת פוליש על להבים מסתובבים (ומכאן שמו). להליקופטר כנפיים מיוחדות המחליקות את הבטון תוך כדי ההתייבשות.

שלבי הגימור:

  • חיתוכים בבטון - שלב זה נדרש בשל העובדה שכאשר הבטון מתייבש, עלולים להיווצר בו סדקים. לכן, חיתוך מכוון ומבוקר בנקודות מסיימות המתבצע עד 48 שעות אחרי היציקה, ימנע את היווצרות הסדקים.
  • יישום סילר - תפקידו של הסילר הוא להגן על משטח הבטון. הבטון הוא חומר בעל יכולת ספיגה גבוהה ולכן נוזלים עלולים לחלחל לתוכו וליצור כתמים ונזקים. הסילר נספג בבטון מחזק ואוטם אותו. הסילר יכול לתת מראה של גימורים שונים לחומר: הוא יכול להגיע במראה מבריק, מאט או חצי רטוב ואף לחזק את הגוון הקיים. לדברי בעלי מקצוע מהתחום, מריחת הסילר מאפשרת גם יישום של רצפת בטון אפילו בחדרים רטובים. חשוב לדעת כי הסילר דורש יישום מחודש אחת לכמה שנים, תלוי במיקום המשטח ותנאי האקלים בו. חשוב להבין מבעל המקצוע מתי יהיה צורך במריחה הבאה (עניין של כמה שנים). כדאי לדעת שמינימום עובי שמתקבל למשטח בטון מוחלק הוא 4 - 5 ס"מ. לא ניתן ליצור שכבה דקה יותר. כדאי קחת זאת בחשבון כאשר מדובר בחללים נמוכים יחסית.

מחפשים קבלן בטון ולא מצאתם ?

או
בטון מוחלק בחוץ

בטון מוחלק בחוץ. אדריכלות: גלית אליהו. צילום: ליאור שניידר

בטון מוחלק - מחירים

מחירי הבטון המוחלק מתחילים ב-180 ש"ח למ"ר ויכולים להגיע ל-350 ש"ח למ"ר. מה שקובע את המחיר הוא המצב בשטח, כאשר אם מדובר באזור חוץ הדורש הכנה של הקרקע, המחיר יטפס כלפי מעלה. כאשר מדובר בחלל פנים, יתכן ותצטרכו להוסיף למחיר את העלות של עקירה ופינוי הריצוף הקיים, כאשר ישנם קבלני בטון שאינם מבצעים זאת, ויש צורך בבעל מקצוע אחר עבור כך.

בטון מוחלק - יתרונות וחסרונות

יתרונות  חסרונות
מחיר - הבטון, בהיותו חומר לא יקר מוזיל משמעותית את עלות הריצוף, במיוחד לשטחים גדולים. חומר סופג - הבטון דורש תחזוקה שתמנע ממנו להיות רגיש לרטיבות.
מהירות - יציקת בטון מתבצעת מהר יחסית לריצוף, כך ניתן לחסוך בזמן יקר.  מקטין אפשרויות עיצוב - מדובר במראה מאוד ספציפי שאוהבים או לא. 
מראה - הבטון יוצר מראה אופנתי מאוד שיכול להקפיץ את מראה החלל כולו. קושי בתיקון נקודתי - בגלל שמדובר במשטח אין אפשרות לפתוח אם יש סדק או בעיה נקודתית.
חומר חזק - חוזק החומר הופך אותו למתאים לחללים מגוונים, ביניהם גם גם לאזורים בהם עוברי כלי רכב כבדים. אין מבחר רחב - בשונה מריצוף גרניט פורצלן למשל, שמאפשר אין סוף דגמים.
מסתיר לכלוך - צבע הבטון מסווה לכלוך וכתמים אינם בולטים עליו.

פלטות בטון מוחלק

פלטות בטון מוחלק. תכנון: אדריכלית דנה כהן וישקין. צילום: שי אפשטיין

שאלות גולשים:

בטון מוחלק על אבנים משתלבות

בטון מוחלק מתאים לחדרי אמבטיה?

אפשר לעשות בטון מוחלק על ריצוף קיים?

מחפשים קבלן בטון ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה