בית

>

צבעים

>

מאמרים

>

צביעת חדר ילדים - כך תבחרו צבע

צביעת חדר ילדים - כך תבחרו צבע

קיימות גישות עיצוביות שונות בצביעת חדר ילדים הנוגעות לגיל הילד, האופי שלו, גישה קלאסית, גישת קונספט וכו'. קראו את הפרטים המלאים כיצד לבחור צבע לחדר ילדים עם עצות וטיפים מ"נירלט"

מאמר מאת נירלט

פורסם ב-02/12/2012 4 דק' קריאה

עיצוב חדר ילדים היא ללא ספק אחת המשימות המהנות ביותר בעיצוב הבית. מדובר בחדר שאפשר הכי הרבה להתפרע בו בעיצוב ובמיוחד בבחירת הצבעים. חדר צבעוני, שמח שמשדר ילדות ותמימות ושהגמישות בעיצוב בו היא הכי גדולה. מתן חופש הביטוי של המעצב, של ההורים ושל האופי של הילד כאחד הוא הגדול ביותר פה משאר חדרי הבית. לפעמים אנו נוטים להתפרע יותר מדי ויוצרים חדר עמוס בריהוט ופריטים מיותרים ובצבעים חזקים מדי שלא נותנים גם מנוח, אחרי הכל מדובר גם בחדר שינה שצריך לשדר רוגע.  אז איך נבחר צבע לחדר ילדים בלי לצאת מגדרנו? נירלט סייעו לנו לענות על שאלה זו.

גישות בעיצוב צבע לחדר ילדים

כאמור לעיל, צביעת חדר ילדים יכולה להיות חוויה מהנה מאוד. כל עוד נלך בגישה הנכונה ובשיקול דעת טרם נרוץ לחנות לקנות צבע ונתחיל למרוח את הקירות נוכל ליצור חדר אופנתי, טרנדי וילדותי כאחד. קיימות שתי גישות עיקריות בעיצוב צבע לחדר ילדים:

  • הגישה הקלאסית - כולנו מכירים ומזהים את הצבעים הקלאסיים שמתאימים לחדר ילדים: אם מדובר בבת אז בחירה בגוונים ורודים, סגלגלים, אפרסק היא מתבקשת, ואם מדובר בבנים בחירה בגוונים הכחול והתכלת בצבעים בהירים. ירוק הוא צבע שמזוהה עם שני המינים. נהוג להשתמש בצבעים אלו בגוונים בהירים בעיקר לחדרי תינוקות כיוון והם משדרים ילדותיות, נועם ורוגע. מדובר במגמה הקלאסית והפשוטה שלא דורשת יותר מדי חשיבה. אך גם פה אנו עדים למגמה ולשימוש בצבעים מעושנים ובוגרים יותר גם בחדר ילדים שיהיו רלוונטים לתינוק הרך, לילד הפעוט ולנער המתבגר כאחד. כך למשל במקום ורוד סוכרייתי נוכל לעשות ערבוב עם גווני חום, במקום תכלת קלאסי לשלב אפור וליצור צבעים רגועים יותר.
  • גישת הקונספט - גישה נוספת לעיצוב חדר ילדים היא גישת הקונספט שמשמעה לתת סיפור לחדר הילדים. גם את גישת הקונספט ניתן לחלק לשתיים: הגישה המילולית-ישירה של הקונספט והגישה הרעיונית. ניתן דוגמה: קונספט של ג'ונגל. נוכל לצייר על גבי הקירות סיפור של ג'ונגל - לבחור צבעים חומרים לקו האדמה, גווני ירוק לעצים, להשתמש בשבלונות וממש לצייר סיפור על קיר החדר. הגישה האחרת אומרת לקחת את רעיון הג'ונגל ולתת לו ביטוי אבסטרקטי יותר, להשתמש בצבעים והאסוציאציות של הג'ונגל וליישם אותם על החדר בלי בהכרח להחצין בציורים מפורטים כי מדובר בג'ונגל. נוכל לבחור ב3 גווני קונספט ולצבוע את הקירות בצבע שונה, להדגיש חלקים בחדר, ליצור עיצובים מעניינים על הקיר, לשלב אפקטים וכו'.
שמעון דהן

ציון 9.58 9 חוות דעת

נהוראי אדרי

ציון 9.95 5 חוות דעת

מיכאל חן

ציון 9.85 5 חוות דעת

עבד אבו זיד

ציון 9.3 23 חוות דעת

עיצוב חדר ילדים בוגר

אחד הקשיים היותר גדולים של ההורים בהגשמת חדר החלומות של הילד שלהם הינה העובדה שהוא יכול לא להשתלב וללכת יד ביד עם שאר עיצוב הבית. לא כל חדר ילדים חייב להיות בצבעים עזים וחזקים אם קשה לכם מדי מבחינה עיצובית-ויזואלית עם העניין. תוכלו לשמור על טונים בוגרים יותר עם טאץ' ילדותי. שילוב של גוונים רכים עם כהים הוא טרנד מוכר בחדרי ילדים והופך אותם גם לרלוונטים יותר לכשהילדים גדלים. ניתן ליצור מראה שובב ורך לא רק באצמעות הצבע אלא גם באופן פרישתו, כך למשל טכניקת הפסים היא מוכרת מאוד ליצירת מראה ילדותי.

על מה נשים דגש בצביעת חדר ילדים?

  • גיל - אחד הדגשים החשובים בעיצוב חדר ילדים הינו איזה קבוצת גילאים תהיה בו? אם מדובר בחדר תינוקות נשתמש לרוב בצבעים פסטורליים ועדינים. קבוצת גילאים של 5-8 אפשר כבר להתפרע קצת ולהשתמש בגוון עז וכיפי כמו כתום, אדום וכו'. גילאים בוגרים יותר כבר ירצו חדר שנראה מבוגר יותר ונוכל להשתמש בטכניקת הצבעים הבוגרים בפרישה ילדותית כפי שצוין לעיל.
  • אזור המיטה - לא משנה איזה גיל מדובר, כשמדובר על אזור המיטה נרצה ליצור גוונים רגועים יותר שיצרו אווירה נעימה ושלווה שמכינה את ילדינו לליל חלומות.
  • אזור המשחקים בחדר יכול להיות מעוטר בצבעים עזים, כיפיים ונעימים ולשלב אותו בפופים, ספרים ומשחקים. ניתן אפילו לשחק עם כמה גוונים של צבעים באזור זה להדגשת הילדותיות של הפינה הזו.
  • בטיחות - דגש זה חשוב תמיד אך כשזה מגיע לילדנו על אחת כמה וכמה. צבעים מסוימים יכולים לפלוט רעלים וכימיקלים ועל כן חשוב לבחור בצבע שהוא ידידותי לסביבה ולסייע במגמה הירוקה ולביטחון ילדינו כאחד. לא רצוי לבחור גם בצבע לקיר עם טקסטורה גסה יתר על המידה בכדי למנוע פציעות אפשרויות מהתרוצצות הילדים.

מחפשים צבעי ולא מצאתם ?

או

מחפשים צבעי ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה