נפיחות/רטיבות בטיח חיצוני
שלום רב, מקווה שאני במקום הנכון. לאחרונה ערכתי שיפוץ מקיף בבית פרטי בן עשרים שנה. במסגרת השיפוץ צבעו את הבית והגדרות מבחוץ בטיח צבעוני. השיפוץ נערך בחודשים ספטמבר-דצמבר 2014 ולאחרונה הבחנתי בכמה אזורים שהקיר גובל עם האדמה שנוצרה בהם נפיחות שכפי הנראה נובעת מרטיבות או מספיגת מים מהאדמה שהיתה רטובה ממי הגשמים.
ממה הדבר יכול לנבוע? מה הקבלן לא עשה טוב? והכי חשוב כיצד ניתן לתקן גם כדי שהדבר לא יחזור על עצמו וגם שלא יראו את התיקון. הבנתי שכמעט ובלתי אפשרי לבצע תיקון בטיח חיצוני מבלי לחזור שוב על הקיר כולו.
תודה רבה והמשך יום נעים, שרון
3 תגובות
אמיר חובב
קבלן שיפוצים
את בהחלט במקום הנכון.
אין תשובה חד משמעית לגבי הנפיחות אבל סביר להניח שמדובר בתשתית רופפת בגלל כליאת מים בקיר, הקיר היה רטוב בזמן החיפוי והפריע לקשירה נכונה של היסוד והטיח.
ייתכן גם שהקבלן אינו אשם ומי הגשמים חילחלו דרך הבלוק או הטיח הקיים לאחר החיפוי.
פתרון: את החלקים הנפוחים צריך לקלף וניתן לתקן אולם זה ייצור מין "תפר" קטן בין החלק החדש לישן.
לגבי טיפול מונע, צריך לחפור מסביב לבית עד להגעה לאזור החשוף אשר סופג את מי הגשמים ולאטום אותו באחד משלל החומרים החזקים המוצעים בשוק כיום.
מקווה שעזרתי.
בהצלחה
נירלט
צבעי
שלום שרון,
הבעיה כנראה נובעת מהתשתית של הקיר או של ניקוז הגשם והמים מסביב לבית שלא בוצע כראוי, ללא טיפול בנושא הבעיה כנראה תחזור על עצמה.
יש לטפל קודם בנושא האיטום עם איש מקצוע,
לאחר בדיקה ותיקון של בעיית הרטיבות והמתנה לייבוש הקירות יש לגרד, לשייף ולהוריד את השליכט הצבעוני בכל המקומות בהם הייתה רטיבות והשליכט התקלף או התפוצץ עד ליישור והחלקה של הקיר.
יש לנקות את הקירות לאחר מכן מכל אבק ולכלוך.
חשוב לציין כי במקומות בהם יש צורך לתקן את השליכט, מומלץ ליישם מחדש את השליכט על כל הקיר מכיוון שתיקונים נקודתיים יבלטו ביחס לשליכט הישן שעל הקיר.
ניתן להתרשם ממגוון השליכטים הצבעוניים תחת קטגוריית ציפויים באתר נירלט http://bit.ly/1nsoPRI .
לכל שאלה אתם מוזמנים לפנות ליועץ הצביעה שלנו במספר – 1700-500-004.
בברכה,
ניר מנירלט.
שרון
אורח (שואל השאלה)
רציתי לשאול, לפני שעשינו את הטיח הצבעוני הבית היה צבוע בצבע רגיל (מזכירה שמדובר בבית בן עשרים) ולא ערכנו שום שינויים בניקוז מסביב ובאדמה שמסביב לבית ובכל זאת קודם לכן כשהיה צבוע רק בצבע לא היו מעולם בעיות של רטיבות/נפיחות. האם עדיין זה ההסבר? ואם כן, כיצד ניתן לבצע איטום ראוי? במה זה כרוך?