בית

>

צבעים

>

קבלני שליכט וטיח

>

מאמרים

>

חיפוי קירות חוץ - כל מה שצריך לדעת

חיפוי קירות חוץ - כל מה שצריך לדעת

בונים או משפצים את הבית ומחליפים את חיפוי החוץ? לפניכם המדריך שיסייע לכם להבין את ההבדלים בין סוגי החיפויים השונים, כדי להבין מהי הבחירה הנכונה עבורכם.

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-26/11/2011 7 דק' קריאה

אם אתם עומדים בפני בניה של בית חדש, שיפוץ בית פרטי או בניה של בית חדש, ודאי כבר נדרשתם לסוגיה של חיפוי קיר חיצוני. מדובר בעולם שלם של אפשרויות מגוונות, שלכל אחת מהן יתרונות וחסרונות משלה. למרות שהחיפוי הנפוץ ביותר כיום הוא שליכט צבעוני, בעיקר בבניה פרטית, עדיין ישנם לקוחות רבים שמוצאים עצמם מתלבטים בין הסוגים השונים בסוגיות של נראות, מחיר, יכולת בידוד ואיטום ועמידות. גם אתם במתלבטים? המאמר הבא יפרוש בפניכם את האפשרויות השונות לחיפוי קיר חיצוני, ואת היתרונות וחסרונות של הפתרונות השונים שבשוק:

חיפוי שליכט

שליכט צבעוני הוא חומר אקרילי המשוריין בסיבים ומועשר בסיליקון, והוא אחד מסוגי חיפוי קיר חיצוני הנפוצים ביותר. השליכט הוא שכבה גמישה המגשרת על פני סדקים של מ"מ אחד, ומגינה על הקיר ממים. זהו חומר המסוגל להתכווץ ולהתפשט בהתאם למזג האוויר ולכן מונע סדקים ומשפר את רמת הבידוד בבית. לשליכט צבעוני יש מראה מגורגר המזכיר אבן, והוא מגיע בכל גווני המניפה של החברות הגדולות, כאשר ישנן בטקסטורות ברמות גרגור שונות לפי בחירת הלקוחות.

יישום שליכט כחיפוי קיר חיצוני קיר מתחיל בניקוי המבנה שנועד כדי להוריד חלקים רופפים וטיח, לחשוף פגמים קיימים וכדי שהחומר ייתפס טוב יותר. אם קיימים סדקים על הקיר, יש לסתום אותם בשפכטל גמיש: השלבים בהם יש לבצע זאת הם פתיחת הסדק, צביעה בדפנות בפריימר מתאים ומילוי. לפני יישום השליכט עצמו יש ליישם פריימר. תהליך היישום נעשה באמצעות מאלג'.

עוד סוג של שליכט הוא שליכט מינרלי, שהוא חומר טבעי אליו נוספו פולימרים שונים. שליכט מינרלי שונה מהשליכט הצבעוני האקרילי בכך שהוא חומר נושם וטבעי, ולכן גם סופג נוזלים. המראה המתקבל ביישום שליכט מינרלי הוא כפרי וטבעי יותר, והוא מגיע רק בכ-10 גוונים שונים. עלות צביעה של שליכט צבעוני היא כ-80 - 150 ש"ח למ"ר.

סעיד חאטוק

ציון 10 4 חוות דעת

אריאל אביקם

ציון 9.82 7 חוות דעת

סעיד פעור

ציון 9.3 5 חוות דעת

נחמן לשם

ציון 9.73 49 חוות דעת

חיפוי שליכט חיצוני

צבע לקירות חוץ

אופציה מועדפת פחות על לקוחות לחיפוי קירות חוץ הוא צבע אקרילי המיועד לקירות חוץ. צבע לחיפוי חוץ מסוג זה מיושם בדרך כלל ללקוחות שאינם אוהבים את המראה המגורגר של שליכט צבעוני, או במקומות בהם מעוניינים לחסוך בכסף על הצביעה החיצונית. החיסרון בצבע אקרילי הוא שמדובר בחומר שאינו מגשר על סדקים ומספק פחות הגנה מפגעי מזג האוויר. צביעה בצבע חוץ מחייבת חידוש של הצבע כל כמה שנים. עלות צביעה בצבע אקרילי היא כ-60 - 70 ש"ח למ"ר.
 

חיפוי בציפוי אקרילי גמיש

עוד סוג של צבע לצביעה חיצונית הוא ציפוי אקרילי גמיש. זהו צבע שמאפשר גישור משופר על סדקים מעבר למה שמספק שליכט צבעוני והוא מגיע ברמות שונות של גרגור. הוא יכול לתת מראה חלק יותר משליכט אבל עדיין הוא חומר בעל גוף, בשונה מצבע רגיל.

מחפשים קבלן שליכט וטיח ולא מצאתם ?

או

חיפוי אבן 

לאחרונה החלו חברות בניה לעשות שימוש באבן לחיפוי חוץ, אך בבניה פרטית חיפוי אבן נפוץ פחות משליכט או צבע חוץ לחיפויים לקירות בשל מחירו היקר. סוגי אבנים טבעיות מקומיות לחיפוי חוץ:

אבן כורכר

אבן חול קלה לעיבוד ולחריטה, מתאימה לחיפוי פנימי או חיצוני כאחד. משמשת ליצירת תבליטים, קרניזים ואלמנטים קישוטיים נוספים.

אבן חירבה

אבן כורכר ישנה שנלקחה מבתים ישנים שפורקו. אבני החירבה עוברות עיבוד ושיקום לפני המחזור שלהן.

אבן גיר

אבן מקומית, פשוטה ונוחה מאוד לעיבוד. אבן הגיר מומלצת לבנייה ירוקה בגלל כושר הבידוד הגבוה שלה והיא מתאימה לבנייה, ולחיפוי וקירוי. במשך הזמן היא משנה את צבעה ונראית טוב יותר ככל שהיא ישנה יותר.

אבן ירושלמית

אבן בהירה בגוונים של קרם, אפור ולבן. מתאימה מאוד לחיפוי ולבנייה בחוץ. נוחה לעיבוד ולסיתות ומתיישנת יפה.

אבן לחיפוי חוץ

אבן מצפה

אבן מדברית מאזור מצפה רמון. בעלת מראה פראי בגוונים משתנים מצהוב עד אפור.

אבן ראמללה

אבן שמקורה בראמללה, דומה לאבן ירושלמית אבל בעלת גוון אדמדם. נוחה לעיבוד, ומתאימה לחיפוי חיצוני או פנימי.

אבן חברונית

מוכרת כשיש חברון, אבל למעשה היא אבן גיר. היא מגיעה מהרי חברון, ויש בה עורקים שמוסיפים לה גוון מעניין.

אבן ג'מעין

אבן איכותית שמגיע מאזור שכם. צבעה לבן אפרפר ומאחר ויש לה אחוזי ספיגה נמוכים מאוד היא נחשבת לאבן מוצלחת לחיפוי חוץ.

אבן קבטיה

מגיעה מג'נין, בעלת צבע לבן בגוונים שונים, מתאימה לשימוש פנים וחוץ. אבן סופגת שצבעה משתנה עם הזמן ולכן מחירה נמוך יחסית.

אבן בזלת

מגיעה מאזור הצפון ורמת הגולן. אבן כהה שצבעיה נעים בין אפור כהה לשחור. נחשבת לאבן חזקה ששומרת על מראה לאורך זמן גם בשימוש בחוץ, ובעלת אחוזי ספיגה נמוכים.

אבן עצמון

מגיעה מצפון הארץ, בעיקר מירכא. צבעה נע בין בז' עד חרדל. אבן חזקה בעלת אחוזי ספיגה נמוכים, עמידה לאורך זמן.

חיפוי אבן

איך תבחרו את האבן המתאימה לחיפוי קיר חיצוני? 

שימוש נכון באבנים לצורכי בניה ועיצוב נלמד בבתי ספק לעיצוב ואדריכלות, ולפני שיפוץ או בניה חשוב מאוד להשקיע הרבה מחשבה בבחירת האבן המתאימה, שתתאים לתנאי מזג האוויר באזור. כדאי גם להתחשב בעיצוב החלונות והדלתות באופן שיהלום את האבן הנבחרת. כדאי לדעת שאבנים מקומיות זולות יותר מאבנים מיובאות, וככל שהאבן איכותית יותר, מחירה גבוה יותר.

שתי שיטות לחיפויים לקירות באבן

שיטה רטובה

השיטה הרטובה היא שיטה של הדבקת האריח למבנה עם דבק או  יישום בשיטת ברנוביץ' - יציקת הקירות מראש עם החיפוי החיצוני. שיטה זו נפוצה בעיקר בבניינים במקומות כמו מודיעין שבהם הרשות המקומית מחייבת את כל המבנים לחיפוי חוץ אבן אחיד.

שיטה יבשה

השיטה היבשה לחיפוי היא שיטה שבה האריחים נתפסים על הקיר באמצעות דיבלים וברגים ולרוב האבן מורחקת מעד מהמבנה. שיטה זו נפוצה במבנים מסחריים כמו קניונים.

הבחירה בין השיטות תלויה בעיצוב הנבחר, באדריכל ובלקוח. בדרך כל בבתים פרטיים האבן מיושמת בשיטת ההדבקה הרטובה עם דבק.

חיפוי אבן

עלויות חיפוי באבן

עלות האבנים: 120 - 130 ש"ח למ"ר.

עלות העבודה: מתחיל מ-130 - 150 עד 700 ש"ח למ"ר, תלוי באבן ובאופן החיפוי.

האבן הזולה ביותר היא אבן חברון מכיוון שזה סלע נפוץ. האבן הבאה בתור בטווח המחירים היא האבן המתועשת, המיוצרת מחומרים אורגניים. בטווח הגבוה יותר של המחירים ניתן למצוא אבנים טבעיות יקרות יותר כמו בזלת.

למה חשוב לשים לב? 

חשוב לבדוק אם האבן שנבחרה היא אבן סופגת מים ואם עברה תהליך כלשהו של אטימה כנגד מים. בנוסף, יש אבנים שעוברות תהליך של התפשטות או התכווצות טבעית, וצריך לדעת איך לעבוד איתן בהתאם.

אם מדובר באבנים טבעיות שסופגות מים עלולים לקרות כמה דברים, כאשר אין דגש מספק על האיטום בשלב היישום:

  • המבנה כולו מתקרר: המים המחלחלים לתוך המבנה גורמים לו להתקרר.
  • נוצרות בעיות רטיבות: הלחות והמים נספגים במבנה עצמו ואם אין איטום מספק בין האבן למבנה עלולים להיווצר בעיות.
  • ירוקת על האבנים: באבנים מסותתות דוגמת אבן חברון מסותתת בה משתמשים לבניה חיצונית במודיעין, המים עלולים להצטבר באזורים שונים על האבן מה שעלול להוביל לצמיחה של ירוקת, אם לא מיושם.

כדי למנוע בעיות שכאלה חשוב לוודא שאיטום הקירות החיצוניים מתבצע בצורה נכונה. חשוב לוודא שהקבלן מיישם סילר (חומר המונע חדירה של רטיבות על גבי חומרים סופגי מים) על האבנים. ישנם מקרים בהם לאחר הבניה יותז סילר לשמירה על האבן וישנן אבנים המגיעות כבר טבולות בחומר. עם זאת, חשוב לדעת שהחומר מתייבש ומתבלה עם הזמן, בעיקר בקירות הסופגים קרינת שמש (בעיקר בדרום מזרח שם השמש מכה בעוצמה). בקירות האלה יש ליישם את הסילר מחדש כל 4 שנים. בקירות צפוניים הסילר יכול להחזיק מעמד גם שבע שנים.  

אבן ירושלמית

תקן לאבנים בחיפוי חוץ

חשוב לוודא שהקבלן משתמש באבנים שעומדות בתקן של מכון התקינה בנוגע לספיגה. אם מדובר באזור מסוים של הבית בו יש חיפוי דקורטיבי הדבר אינו קריטי, אבל אם הבית כולו מחופה באבן חשוב להקפיד שאכן מדובר באבנים תקניות. 

חיפוי חוץ באמצעות לוחות

סוג חיפויים לקירות נפוץ יותר בבנייני משרדים ומבני תעשיה הוא חיפוי באמצעות לוחות. ישנם  לוחות העשויים ברזל, פח, פלסטיק וחומרים שונים. במקרים הללו, במקום לטפל בטיח של הבניין ובמערכת האיטום שלו, מיישמים מערכת של חיפויים שתלויה על הקיר. התלייה מתבצעת באמצעות תופסנים מיוחדים והלוח עצמו אינו צמוד לבניין אלא מיושם במרחק של 5 - 10 ס"מ מהמבנה. וכך בקלות מקבל הבניין מראה חדש לגמרי. מדובר במענה לחיפוי חוץ שהוא בעיקר אסתטי אך גם יכול לתת מענה מסוים לאיטום הבניין ואפילו מספק בידוד אקוסטי ותרמי ברמה מסוימת. הוא לא פותר בעיות של סדקים או כשלי איטום חמורים בבניין אך מספק מעין "הלבשה" שאוטמת את הבניין מבחוץ ומשנה את הנראות הכללית שלו.

אז איך בוחרים בחומר הנכון לחיפוי קירות חיצוניים? חשוב מאוד לעשות את ההחלטה לאחר התייעצות עם האדריכל המתכנן ועם הקבלן המבצע. כדאי לקחת בחשבון את כל המרכיבים החשובים כמו עמידות, מראה ומחיר, ולעשות שקלול של כל הנתונים. בחירה נכונה ויישום נכון של החומרים הם קריטיים בחיפוי חוץ, ועליכם להתעקש להבין עד הסוף מהי הדרך הנכונה ליישום ולדרוש אותה מהקבלן המבצע.  

מחפשים קבלן שליכט וטיח ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה