בית

>

קבלני בניה

>

קבלני ממ"ד

>

שאלה : הזזת דלת ממ"ד

הקלידו כאן שאלה ותקבלו תשובה מהמומחים שלנו

שאלו שאלה

הזזת דלת ממ"ד

פורסם על ידי דן
29/02/16

מסיבות תכנוניות חשוב לנו להזיז אתת דלת הממ"ד לקיר אחר (כדי להיפטר מהמסדרון ולהגדיל את החדרים). הקבלן לא מוכן לבצע זאת במהלך הבנייה.

אמרו לנו שאפשר להזיז אחר כך בסכום סביר.

זה אפשרי? בטיחותי? אפשר לקבל אישור הג"א?

4 תגובות

אין דבר שלא ניתן לביצוע , אבל עכשיו זה שווה כל מחיר , אחכ זה יעלה יותר , והבלגן יהיה מטורף - כל זאת בהנחה שמקצועית זה מותר לביצוע.

שלום דן
ראשית אם מדובר בבניה קיימת אז הייתי ממליצה להיוועץ עם מהנדס קונסטרוקציה. אם מדובר בתכנית תכנונית לקראת ביצוע שטרם נבנה יש אפשרות להזיז רק במידה ותהיה תכנית חלופית עי קונסטרוקטור ואישור פיקוד העורף. לקבלת אישור יש להכין תכנית וחתכים ולהעביר להגא לאישור. כמו כן יתכן ויהיה צורך בהיתר בניה שכן ההיתר יצא עם אישור הגא למיקום אחר מהמבוקש.
אשמח לענות על שאלות / הבהרות נוספות בטלפון.
בברכה
חשפיה קרן
מרכז היתרי בניה

אפשרי אבל מאוד בעייתי אתה חייב קונסטרוקטור ורוב הסיכויים שמבחינת מ"מד זה כבר לא יהיה אלא אם תעשה את זה בבנייה בתיאום עם הקבלן לפני שהוא יוצק את החדר
בהצלחה

הזזה בזמן הבניה דורשת תכנון מחדש וקבלת היתרים חדשים. לכן ברור מדוע הקבלן לא מסכים ולא יסכים לכך.
לאחר הבניה גם לא ניתן לבצע את ההחלפה כיון שמדובר בקיר קונסטרוקטיבי וההריסה מאסיבית מאוד ובפועל לא אפשרית.

בברכה
אבי אלטלף, עו"ד