בית

>

טכנאי מזגנים

>

מאמרים

>

חימום תת רצפתי: מהו, יתרונות וחסרונות, עלויות וכיצד מבצעים

חימום תת רצפתי: מהו, יתרונות וחסרונות, עלויות וכיצד מבצעים

החורף הישראלי הולך ומתקצר, אך בכל זאת כשהוא מגיע, אנו נדרשים לחמם את הבית, כדי לעבור אותו בשלום. בבואנו לבצע שיפוץ בית ולהחליט על שיטת חימום, עומדות פנינו אפשרויות חימום רבות וטובות, אך לכל אחת מגרעות משלה: תנורי הנפט מסוכנים ומרעילים את חלל האוויר, תנורי הספירלה דליקים ומחממים רק את היושבים בסמוך אליהם, תנורי גז ודלק גורמים לתלות בחברות המספקות אותם ואינם זולים כלל וכלל. המזגנים קיימים כיום כמעט בכל בית, אך הם גוזלים חמצן רב ומייבשים את האוויר, דבר הגורם לסחרחורות, כאבי ראש ויובש בגרון. 

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-15/08/2011 2 דק' קריאה

חימום תת רצפתי: מה זה?

החימום התת רצפתי פועל על ידי גופי חימום אותם מתקינים מתחת לרצפת הבית. החום עולה דרך הרצפה ומחמם את כל הבית. כידוע, החום עולה כלפי מעלה, כך שכל החדר מתחמם היטב. בחימום תת רצפתי קל לקבוע את הטמפרטורה הרצויה בכל חדר וחדר בבית ובכך לחסוך בחשמל ובכסף. 

החימום התת רצפתי מתאים לכל מקום: לבתים פרטיים, לבתי מלון, למרפאות, לחדרי אירוח וכו'.

חימום תת רצפתי: למה כדאי?

כאשר משפצים את הבית או מחדשים אותו, כדאי מאד להתקין מערכת חימום תת רצפתי. היא בטיחותית, קלה להתקנה, נוחה להפעלה, אינה מייבשת את האוויר לא מרעישה, לא גוזלת מקום וחוסכת בחשמל.
אפשר לחמם כל חדר בנפרד או את כל הבית יחד. התקנת מערכת חימום תת רצפתית אינה מפריעה במיוחד לתהליך השיפוץ ומתאימה לתקנים בנייה בינלאומיים.

חימום תת רצפתי: האם יש גם חסרונות?

ההתקנה יקרה מאד יחסית לכל השיטות האחרות (כ-15,000 ₪ לבית של 100 מטרים רבועים), אך צריכת החשמל הקבועה שלה כמעט זהה לצריכת החשמל של המזגנים.
בנוסף, מערכת החימום התת רצפתית פולטת קרינה אלקטרומגנטית הדומה לקרינת המיקרוגל או הטלפון הסלולרי. לאחר ההתקנה חובה להזמין איש מקצוע שיבדוק אם אכן מופקת קרינה ויציע כיצד למזער אותה.

חימום תת רצפתי: איך מתקינים?

קיימות שתי שיטות עיקריות בהתקנת חימום תת רצפתי:

התקנה צמודת בידוד: בזמן השיפוץ מניחים את הבידוד על רצפה יצוקה, מעליו מניחים את הכבלים ומכסים הכל בבטון. המוליכות ופיזור החום יעילים וחסכוניים מאד ויש הגנה מפני שברים ומכות על הרצפה.

התקנה צמודת חיפוי: במהלך השיפוץ מניחים את הריצוף מעל גופי החימום, ללא הפרדה ביניהם. בשיטה זו החום לא נשמר בצורה אחידה.

חשוב:
כדאי לשמור "מפה" ובה שרטוט מקום גופי החימום התת רצפתי ולהשתמש בה בעתיד כאשר רוצים לקדוח ברצפה או לבצע כל עבודת שיפוץ אחרת. חשוב כמובן גם לבחור בקבלן שיפוצים מומלץ לביצוע השיפוץ.

מחפשים טכנאי מזגנים ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה