בית

>

טכנאי מזגנים

>

מאמרים

>

תכנון והתקנת מערכות חימום כחלק משיפוץ: אפשרויות החימום השונות

תוכן עניינים

תכנון והתקנת מערכות חימום כחלק משיפוץ: אפשרויות החימום השונות

מה יותר כי מחימום מהנה בבית בעיתות החורף? כיצד נשלב מערכות חימום בבית בעת השיפוץ?

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-26/11/2011 2 דק' קריאה

שיטות נפוצות לחימום הבית

  • קמין – אמצעי חימום מצוין שנפוץ באזורים קרים בעולם. בארץ הוא שימושי בעיקר בצפון הקר. יש כמה סוגי קמינים, חלקם מחממים על עץ וחלקם על דלק, התקנתם דורשת שיפוץ שכולל החלפת הרצפות.
  • חימום תת רצפתי – יתרונו של חימום זה שהוא מורגש אבל לא נראה. החום מגיע מהרצפה ומבטיח חימום שווה ונעים של הבית. יש שתי שיטות של חימום תת רצפתי – בעזרת חשמל או דלק שמחמם צינורות מים שעוברים מתחת לרצפה. כדי להתקין חימום תת רצפתי בבית בנוי חייבים להרים את כל הרצפה ורצוי לעשות זאת בזמן שיפוצים.
  • הסקה מרכזית - פועלת על ידי העברת חום בצינורות מים ומופעלת כל החורף במטרה לשמור על טמפרטורה אחידה בבית. בבית גדול רצוי להוסיף תרמוסטט בכל חדר, ובדירה קטנה די התרמוסטט מרכזי אחד שיאפשר שליטה בחום.
  • מזגנים – יתרונם של המזגנים הוא שהם לא רק מחממים אלא גם מקררים והם נמצאים בכל בית. התקנתם לא מחייבת שיפוץ רציני רק התאמה של מערכת החשמל והם זולים יחסית אבל מזגנים זוללים הרבה חשמל והחימום שלהם מייבש את האוויר.
  • משאבות חום – שואבות חום ממקום חם יותר למקום אותו רוצים לחמם ובדרך דוחסות אותו כדי להגביר את מעלות החום עוד יותר. משאבות חום פועלות על חשמל באופן חסכוני יחסית לאמצעי חימום אחרים. משאבות החום מנצלות את אנרגיית השמש, אבל לא כמו קולטי שמש אלא באופן עקיף – הן שואבות את החום שנמצא באוויר או האדמה, מגבירות אותו, ומנצלות אותו לחימום.
    משאבות חום לא רק מחממות אלא גם מקררות, אפשר להתקין אותן כך שישאבו את החום מפנים הבית החוצה ובכך יתרמו לקירורו. כדי לחמם את הבית מחברים את משאבות החום למערכת הסקה מרכזית כמו חימום תת רצפתי או מערכת הסקה מרכזית קיימת, ובאופן זה אפשר להפוך אותה לירוקה יותר, לזולה יותר ולנוחה לשימוש.

לא משנה איזו מערכת חימום נבחר להתקין, חשוב להקפיד לפנות למתקין מומחה שיקפיד על התקן ויעשה עבודה טובה ואיכותית שתמנע הוצאות כספיות מיותרות על תיקונים בהמשך.

מחפשים טכנאי מזגנים ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה