בית

>

חברות פרקטים

>

מאמרים

>

התקנת פרקט תלת שכבתי - איך מתקינים וכמה זה עולה?

התקנת פרקט תלת שכבתי - איך מתקינים וכמה זה עולה?

פרקט הוא אחד מסוגי הריצופים האהובים בעולם. הוא מעניק לכל חלל תחושת חמימות ויוקרה, נעים ללכת עליו ברגליים יחפות, המראה הטבעי שלו נעים בעיניים ומגוון גדול של סוגי פרקט, לצד פיתוחים טכנולוגיים שונים, הפכו את הפרקט למוצר שאפשר להתקין כמעט בכל מקום. כאשר אחד מסוגי הפרקטים המעניינים הוא פרקט תלת שכבתי.

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-17/05/2020 6 דק' קריאה

יתרונותיו המיוחדים של הפרקט התלת שכבתי הפכו אותו נפוץ ואף מבוקש במיוחד. אז מה כל כך מיוחד בפרקט תלת שכבתי? מה חשוב לדעת לפני שמתקינים אותו וכמה עולה התקנה?

פרקט תלת שכבתי - יתרונות וחסרונות

פרקט תלת שכבתי עשוי משלוש שכבות שונות, המונחות זו על זו בכיוונים מנוגדים, שמעניקים לעץ עמידות בפני עיוותים בגלל לחות.

השכבה העליונה היא שכבת עץ טבעי אציל, היוצרת מראה ומרקם של עץ מלא. ניתן לשייף שכבה זו כל כמה שנים, כדי לחדש אותה ועובייה בין 3.5-4 מ"מ. מתחת לשכבה זו, יש עוד שתי שכבות של עץ לבן פשוט, בדרך כלל יהיה זה לבנה, אורן, או צפצפה.

בין יתרונותיו הרבים של פרקט תלת שכבתי אפשר למנות את המראה והמרקם של עץ מלא, לצד המחיר הנמוך משמעותי ממחיר עץ מלא (גושני), או רב שכבתי.

בנוסף, פרקט תלת שכבתי ניחן גם בעמידות גבוהה יותר ולבסוף - הוא הסוג המתאים ביותר לבתים עם חימום תת רצפתי, בזכות עמידותו בפני שינויי טמפרטורות.

יתרון נוסף וחשוב של פרקט תלת שכבתי הוא אפשרויות העיצוב הרבות שלו. בגלל שהוא מורכב משלוש שכבות שונות, אפשר לבחור מתוך מגוון רחב של סוגי עץ טבעי ולקבל את יתרונות העיצוב שלהם במחיר נמוך מזה של עץ מלא - בין אם תחפצו במראה כפרי, או מודרני, טבעי ומחוספס, או מבריק וחדיש. אפשר אפילו ליצור פרקט תלת שכבתי במראה מעושן, או בציפוי לבן, הכל בהתאם להעדפות שלכם.

מה חשוב לדעת על התקנת פרקט תלת שכבתי

  • יש שתי דרכים מקובלות להתקנת פרקט תלת שכבתי - התקנה צפה, או הדבקה.
  • בשיטה הצפה, מתבצעת הנחת הפרקט על גבי שכבת גומי מוקצף, באמצעות חיבור הלוחות אחד לשני.
  • בשיטת ההדבקה, לוחות הפרקט מודבקים על גבי הרצפה הקיימת.

יתרונות השיטה הצפה

שיטה זו קלה ליישום משיטות אחרות מפני שהיא כוללת הרכבה של לוחות הפרקט. זו מתאפשרת באמצעות המבנה המיוחד של הלוחות. היא אינה דורשת הדבקה, כך שהרצפה מתחת לפרקט יכולה להשאיר כמו שהייתה.

במקרה של תקלה בתשתיות תת רצפתיות, אפשר לפרק את הפרקט בקלות יחסית, לתקן ולהרכיב מחדש. שכבת הגומי שמתחת לפרקט, יוצרת בידוד נוסף מפני שינוי טמפרטורה, מונעת את רעשי החריקה האופייניים לרצפת עץ והופכת את הפרקט רך ונעים לדריכה.

יתרונות שיטת ההדבקה

שיטת ההדבקה קלה ונוחה לביצוע. פרקט מודבק מצליח גם הוא במידה רבה לנטרל את רעשי החריקה ובנוסף - הדבקת לוחות העץ שומרת עליהם מפני התכווצות והתרחבות ומפני עיוותים הנגרמים בשל לחות ושינויי טמפרטורה.

גם שיטת ההדבקה מתאימה לבית עם חימום תת רצפתי, אם כי קשה יותר לפרק את הרצפה במקרה שצריך לתקן תשתיות ואם תחליטו להסיר את הפרקט, תצטרכו לעבוד קשה כדי להחזיר את הרצפה למצבה הקודם, או שתצטרכו להחליף את כולה.

שלבים בהתקנת פרקט תלת שכבתי

החלק החשוב בהתקנה של כל סוגי הפרקטים הוא ההכנה. היא דורשת יסודיות ודיוק רב, כדי שהתוצאה שתתקבל תהיה משביעת רצון. אלה השלבים החשובים בהכנה לקראת התקנת פרקט:

ניקוי החדר

לקראת הנחה של פרקט יש לפנות את החלל מכל החפצים והרהיטים שבו. לאחר מכן, יש לטאטא ביסודיות את הרצפה, לשאוב עם שואב אבק, לנגב עם סמרטוט רצפה ואז לייבש. ייבוש אופטימלי של רצפה לקראת הנחת פרקט צריך להימשך כשבוע.

יישור הרצפה

לקראת הנחת פרקט יש לוודא שהרצה חלקה וישרה לחלוטין. אם יש ברצפה גבשושיות ובליטות, או שקעים ושברים, תצטרכו להשתמש במדה מתפלסת. זהו חומר המגיע בצורה יבשה. אותו יש לערבב עם מים לפי הוראות היצרן ולשפוך על רצפה נקיה. החומר מתפשט בכוחות עצמו על פני הרצפה ומותיר אותה חלקה וישרה, ללא צורך בהתערבות. לאחר מכן יש להמתין לייבוש החומר ולנקות את המשטח היטב.

מדידה

יש למדוד את החדר לאורכו ולרוחבו, לכלול במדידות גם פינות, עיקולים, מדרגות, מיקום הדלת וכן הלאה. המדידה חיונית לצורך הזמנה של כמות נכונה של לוחות פרקט, אבל היא גם חיונית לצורך תכנון אופן ההנחה של הפרקט.

תכנון הנחת הפרקט

לפני הנחת הפרקט יש לתכנן כיצד יונחו הלוחות ביחס לקיר, לדלת ועוד. צורת ההנחה של הלוחות משפיעה במידה רבה על הנראות של הפרקט.

התקנה

בשיטה הצפה, יש להניח את יריעת הגומי המוקצף על הרצפה לפי ההנחיות המתאימות ולאחריה אפשר להתחיל להרכיב את הפרקט על ידי הרכבה פשוטה של הלוחות אחד לשני בשיטת זכר ונקבה.

הדבקה אחד לשני

בשיטת ההדבקה יש להדביק את הלוחות אל הרצפה ואחד לשני.

דק חם והוראות היצרן

בסיום הנחת הלוחות יש להתקין את הפנלים בעזרת דבק חם ואת הספים בהתאם לצורך ולפי הוראות היצרן.

גימור

לסיום יש להעניק לפרקט גימור לכה, או שמן, שיגנו על המראה של העץ ויסייעו לשמור עליו מפני לחות.

פרקט אלון תלת שכבתי

עץ האלון נמצא בצורותיו השונות ברחבי העולם. בכל מקום הוא נראה קצת אחרת והתוצאה היא מגוון גדול של סוגי עץ אלון לבחירה. לצד המגוון הרחב, עץ האלון מצטיין גם בחוזק ועמידות, בזכותם הוא מתאים מאוד לשמש כבסיס לפרקט עץ מלא. תכונות אלה הופכות אותו גם מועמד מוביל לבניית פרקטים.

פרקט אלון תלת שכבתי נחשב עמיד לאורך זמן. השכבה העליונה שלו עשוי העץ אלון איכותי וטבעי בעובי של כ-4 מילימטרים, מתחתיו לרוב תמצאו שכבת עץ אורן ומתחתיה עץ לבן פשוט.

השילוב בין שלוש השכבות מספק לפרקט עמידות גבוהה בפני סדקים ועיוותים.

התקנת פרקט אלון תלת שכבתי על ידי איש מקצוע, תעלה לכם בין 200-350 ₪ למ"ר

פרקט בוק תלת שכבתי

עץ בוק נחשב נפוץ מאוד בחצי הצפוני של כדור הארץ. הוא נחשב יפה במיוחד, עמיד, חזק וגמיש, מה שהופך אותו לעץ יוקרתי ומבוקש לבניה בתחומים שונים.

פרקט תלת שכבתי בשילוב עץ בוק, נראה יוקרתי ומרשים, מפני שהשכבה העליונה שלו היא שכבה של עץ בוק טבעי. יחד עם זאת, מחירו נמוך במידה רבה מזה של עץ מלא, מפני ששתי השכבות התחתונות של הפרקט עשויות מעץ לבן פשוט.

למרבה האירוניה, למרות המחיר הנמוך יחסית, פרקט תלת שכבתי עמיד יותר מעץ מלא, מפני שהמבנה התלת שכבתי שלו מגן עליו מפני עיוותים. קל יחסית להתקין אותו, אך יש להיזהר מחשיפת יתר לשמש וכן גרירה של חפצי כבדים והרהיטים, שעלולה לפגוע בשלמותו.

התקנת פרקט בוק תלת שכבתי על ידי איש מקצוע תעלה לכם בין 200-400 ₪ למ"ר

פרקט מייפל תלת שכבתי

המייפל מגיע מקנדה וצפון ארה"ב. שם הוא משמש לבניית בתים, רהיטים וריצוף. הוא נחשב לעץ יוקרתי ומבוקש בזכות הגוון המיוחד שלו ובזכות האפשרות להעניק לו שלל גימורים.

שכבתו העליונה של הפרקט עשויה מעץ מייפל אמיתי, בעובי של כ-4 מילימטרים. שכבה זו היא שמעניקה לפרקט את מראהו הטבעי והיוקרתי, אך שתי השכבות הנוספות, של עץ פשוט וזול יותר, המונחות מתחתיה, הן אלה שהופכות את הפרקט הזה עמיד הרבה יותר מפרקט עץ מלא.

התקנת פרקט מייפל תלת שכבתי על ידי איש מקצוע תעלה לכם בין 250-430 ₪ למ"ר

פרקט במבוק תלת שכבתי

פרקט במבוק הוא כנראה הפתרון האקולוגי ביותר למי שמעוניין בפרקט עץ מלא, או פרקט שכבתי. זאת הודות למהירות הצמיחה של צמח הבמבוק ותפוצתו הרחבה בעולם.

ניתן להכין מהבמבוק את לוחות הפרקט בקלות יחסית והוא נחשב גם קל משקל במיוחד.

כל הפרמטרים האלה הופכים את הבמבוק מעט יותר זול מסוגים אחרים של עץ טבעי לפרקטים.

בנוסף, הוא עמיד מאוד בפני לחות ושינויי טמפרטורה, קל יחסית לפרק ולהרכיב אותו מחדש במקרה הצורך, קל למצוא תחליף לקורה שנפגמה וקל להפוך אותו לחומר בשימוש חוזר, כשמחליטים לפרק אותו.

התקנת פרקט במבוק תלת שכבתי על ידי איש מקצוע תעלה לכם בין 250-480 ₪ למ"ר.

לסיכום

כפי שניתן להבין, פרקט עץ תלת שכבתי מחזיק ביתרונות רבים, שהופכים אותו אידיאלי לשימושים רבים. יחד עם זאת, בעת ההתקנה חשוב להקפיד על ביצוע מדויק ויסודי של כל השלבים, כדי להבטיח התקנה איכותית ופרקט שיישאר אתכם לטווח ארוך.

מחפשים חברת פרקטים ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה