בית

>

חברות פרקטים

>

מאמרים

>

התקנת פרקט עמיד מים - איך מתקינים וכמה זה עולה?

התקנת פרקט עמיד מים - איך מתקינים וכמה זה עולה?

פרקט עמיד מים הוא המצאה ותיקה למדי. הוא נקרא גם פרקט פולימרי, מה שמרמז על כך שהוא עשוי מחומרים פלסטיים - סינתטיים. זו גם הסיבה לכך שהוא כל כך עמיד, עד כדי כך שהוא מתאים לשימוש גם במרפסות ואפילו חדרי אמבטיה. הוא פשוט אינו נהרס במגע עם מים, גם אם מדובר בכמות גדולה של מים.

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-18/05/2020 4 דק' קריאה

אם כן, אילו יתרונות נוספים יש לפרקט עמיד מים? לאילו מקומות הוא מתאים? מה כולל תהליך ההתקנה וכמה זה עולה?

פרקט עמיד מים - כל היתרונות

לצד היתרונות הברורים, פרקט עמיד מים, או פרקט פולימרי, מחזיק ביתרונות נוספים, שאתם כנראה לא מכירים:

עמידות למים

ללא ספק התכונה החשובה ביותר של פרקט פולימרי. כל סוג אחר של פרקט (כמעט) מתנפח ונהרס במגע עם מים ולכן גם אסור לשטוף רצפת פרקט במים, אלא רק באמצעות מטלית לחה.

עמידות לשריטות, חבלות ושחיקה

פרקט פולימרי עמיד יותר מכל פרקט אחר גם מהבחינה הזאת. לכן הוא מתאים גם למקומות ציבוריים, בהם יש תנועה רבה. הוא מתאים גם להנחת משקלים כבדים במיוחד, מפני שהוא חזק וגמיש מאוד.

נעים לרגלים

לצד החוזק יוצא הדופן של פרקט פולימרי, הוא נעים לרגליים יחפות כמו פרקט רגיל ולכן הוא מתאים במיוחד לריצוף חדרי אמבטיה למשל.

התקנה

אפשר להתקין פרקט פולימרי במהירות ובקלות ואפילו בכוחות עצמכם. כל מה שצריך לביצוע עבודה טובה הוא סכין יפנית לחיתוך והרבה סבלנות ודייקנות, כדי לבצע עבודה אסתטית.

פירוק לצורך תיקונים

פרקט עמיד מים, בזכות ההתקנה הפשוטה שלו, ניתן גם לפירוק בקלות יתרה. במקרה של תקלה בתשתיות העוברות מתחת לרצפה, אפשר לפרק אותו בקלות כדי לטפל בבעיה ואף להרכיבו מחדש בתום התיקון.

שימוש חוזר ומתמשך ברצפה המקורית

בזכות שיטת ההתקנה הצפה, המאפשרת פירוק והרכבה פשוטים ומהירים, גם הרצפה המקורית שמתחת לפרקט לא נהרסת ואפשר לחזור להשתמש בה אם רוצים.

אחריות

למרות שיש איכויות שונות של פרקטים פולימרים, אפשר גם למצוא חברות המספקות 25 (!!!) שנות אחריות לפרקט שהן מייצרות. יחד עם זאת, יש לבדוק שהפרקט מאושר על ידי מכון התקנים הישראלי, שהוא חסין לאש ואינו פולט חומרים רעילים.

מרקם

פרקט פולימרי מגיע לרוב במרקמים דמויי עץ שהופכים אותו מחוספס ושומרים על בני הבית מפני החלקה, בעיקר מפני שפרקט כזה מיועד לשימוש בסביבה רטובה.

פרקט עמיד מים - יש גם חסרונות

מחיר

החיסרון הגדול ביותר של פרקט פולימרי הוא מחירו הגבוה יחסית. במחיר דומה אפשר למצוא גם פרקט עץ טבעי עמיד בפני מים, אך שלא כמו פרקט עץ, אין לו צורך בתחזוקה תכופה.

התקנה נכונה של פרקט עמיד מים

כמו בתהליך התקנה של סוגי פרקטים אחרים, גם התקנת פרקט עמיד מים דורשת הכנה יסודית:

  1. יש לוודא שהרצפה ישרה, חלקה ומפולסת ככל האפשר. אם הרצפה אינה ישרה וחלקה, כלומר יש בה שקעים ובליטות, יש להשתמש בחומר שנקרא "מדה מתפלסת" - חומר מילוי יעיל ביותר, אותו יש לערבב עם מים ולשפוך על המשטח המיועד לרצפת פרקט.
    החומר מתפשט ומתיישר בעצמו ולאחר שהוא מתייבש מתקבלת רצפה חלקה וישרה.
     
  2. שלב שני בהכנה לקראת התקנת הפרקט הוא ניקוי יסודי של השטח. בין אם עשיתם שימוש במדה מתפלסת ובין אם לא, יש לנקות היטב את הרצפה מלכלוך, אבק, שמן ומים. רצוי להעביר סמרטוט לח ולייבש אחר כך את הרצפה ולהוסיף שאיבה טובה עם שואב אבק חזק, כדי שלא יוותר אבק. כל לכלוך מתחת לפרקט עלול לפגום בנראות שלו.
     
  3. אם התקנת הפרקט מתבצעת על רצפת קרמיקה, יש לוודא שכל המרצפות ישרות ויציבות. אם אחת המרצפות מתנדנדת, יש להוציאה ולמלא את החלל בבטון.
     
  4. אם מתקינים את הפרקט על רצפה קיימת, יש לחשב גם תוספת של חצי סנטימטר לגובה הרצה לאחר הנחת הפרקט, כך שהרצפה המכוסה פרקט עשויה להיות גבוהה יותר מהרצפה שמחוץ לחדר. במקרה כזה, רצוי לשבור את הרצפה הקיימת ולתכנן את התקנת הפרקט בגובה זהה לרצפה שמחוץ לחדר.
    כמו כן, אם הפרקט מותקן בחדר אמבטיה, או בסביבה רטובה אחרת, חשוב לכוון את השיפועים לכיוון הניקוז.
     
  5. יש למדוד במדויק את הרצפה הקיימת ואת המרחקים מקיר לקיר, כמו גם את הפינות, השיפורים והעיקולים, אם יש כאלה בחדר. כדאי לקחת מקדם ביטחון של 5 אחוז לפחות ולהזמין מעט יותר ממה שמדדתם.
     
  6. את לוחות הפרקט שקניתם, יש להשאיר בחדר שאליו הם מיועדים, למשך 48 שעות, כדי שיסתגלו לטמפרטורה. כך הם לא יתרחבו, או יתכווצו במידה רבה לאחר שתסתיים ההתקנה.
     
  7. יש להוציא מהחדר כל מה שאפשר - שטיחים, רהיטים, חפצים, דלת.
     
  8. בשלב הראשון יש להניח מעל הרצפה הקיימת את הספוג המפריד בין הפרקט לרצפה. הספוג הופך את הפרקט לריצוף נעים ורך וגם שומר עליו.
     
  9. מעל הספוג מניחים את לוחות הפרקט, תוך מדידה ותיקון, כדי להבטיח התקנה מדויקת ואסתטית. לוחות הפרקט מגיעים עם פטנט מובנה להתקנה מהירה, כך שכל מה שנותר לעשות הוא לחבר אותם אחד לשני באמצעות החיבורים המובנים הללו.
     
  10. את הרווחים שנוצרו לאורך השורות ניתן למלא באמצעות חתיכות מדויקות של פרקט שנותר.
     
  11. לגימור משתמשים בפאנלים, אותם יש למדוד ולהדביק בעזרת דבק חם לכל אורך השורה.
     
  12. הנחת ספים היא החלק האחרון של תהליך ההתקנה, אותם מדביקים לרצפה באמצעות דבק סיליקון, לאחר שחותכים אותם למידה הנכונה.

לסיכום

התקנת פרקט עמיד מים, או פרקט פולימרי עשויה להיות משימה קלה, אם אתם קצת מיומנים בעבודות שיפוץ, יש לכם סבלנות מובנית ונטייה לדייקנות.

יחד עם זאת, אין כמו עבודה של איש מקצוע מיומן ומנוסה, שיבצע את העבודה באופן מדויק ויחסוך לכם את הטרחה. אם תחליטו לשכור את שירותיו של איש מקצוע, התקנת פרקט עמיד מים צפויה לעלות לכם בין 100-250 ₪ ל- מ"ר.

מחפשים חברת פרקטים ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה